Skip Navigation Links

AK Parti Ova'da Ayhan Yavuz Kozunu mu Oynayacak?

Halk arasında Amik Ovası'nın adayı olarak AK Parti'den Ayhan Yavuz öne çıkıyor. Ayhan Yavuz'un siyaset yaşamı ve belediye başkanlığına adaylığı öyküsü

Politika   A+a-

Seçim heyecanı her yeri sardı. Halkın listesiyle aday adaylarının açıklamaları gündemi meşgul ediyor. Siyaseti yakından takip eden sade vatandaşın tahmini ise neredeyse şaşmıyor.
Halk arasında Amik Ovası’nın adayı olarak AK Parti’den Ayhan Yavuz öne çıkıyor. Ayhan Yavuz’un siyaset yaşamı ve belediye başkanlığına adaylığı öyküsü ile AK Parti’ye geçiş hikayesi ise önemli dipnotlarla dolu.
Antakya merkez ve İskenderun için tahmin yürütmek şu an için pek mümkün olmasa da, 2009 yerel seçimlerinde Kırıkhan’da Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olarak AK Parti ve MHP’li rakipleriyle kıyasıya yarışırken oyların yüzde 30’undan fazlasına tekabül eden 11 bine yakın oy alan Ayhan Yavuz, bilindiği üzere 2010’da Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı görkemli bir törende AK Parti’ye geçmişti.
Amik Ovası olarak adlandırılan Kırıkhan, Hassa ve Kumlu’da çok güçlü olan Ayhan Yavuz, aynı zamanda İskenderun, Antakya, Reyhanlı ve Altınözü’nde de çok seviliyor.
Ayhan Yavuz’un AK Parti’nin milletvekili adayı olması halinde, CHP ve MHP tabanlarından da oy olması güçlü bir ihtimal olarak gözüküyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet