Skip Navigation Links

İskenderun'a Bakan Günay çıkarması..

Kültür ve turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 29 Mart günü AK Parti'nin İskenderun'da zaferle çıkması halinde iktidarın tüm nimetlerinden yararlandırılacağı

Politika   A+a-

Kültür ve turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 29 Mart günü AK Parti’nin İskenderun’da zaferle çıkması halinde iktidarın tüm nimetlerinden yararlandırılacağını söyledi. Yeni adliye sarayının temel atma aşamasında olduğunu hatırlatan Ertuğrul Günay, şu an hizmet veren tarihi Adliye Sarayı’nın müze olması için çalışma yapacaklarının da müjdesini verdi..


İskenderun’a Bakan Günay çıkarması..

Ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’da da yerel seçimlere yönelik çalışmaların hız kazandığı bu günlerde Ulucami Caddesi üzerindeki AK Parti Merkez Seçim Bürosu’nun açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Geniş bir katılımın olduğu törende, “Başbakanı isteriz” sloganıyla konuşması sık sık kesilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakanın yoğun çalışma temposu nedeniyle illere öncelik verdiğini söyledi. İskenderun’un şimdilik il yapılamayacağını açıklayan Günay, “Türkiye’de yeni iller yapılırsa İskenderun’da il yapılacak. Şimdilik değil ama. Başbakanımız 7 Martta Hatay’da olacak. 81 ili gezmeye çalışıyor. Bu açılışı mitinge çeviren duruşunuzu bizzat kendisine ileteceğim. Eğer İskenderun’u armağan olarak iletirseniz, Başbakanımızda hizmetlerini açıklamak için buraya gelecek.” şeklindeki konuşması, İskenderunluların il konusundaki beklentilerini hayal kırıklığına uğrattı.
İskenderun için büyük düşüneceğiz!
Ak Parti’nin bütün zor şartlardan alnının akıyla çıkmış, iddialarına, hedeflerine ve ideallerine gölge düşürmeden millet ve hizmet yolunda yürüyen bir parti olduğunu belirten AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, “AK Parti teşkilatı olarak seçimden seçime kapınızı çalan bir teşkilat olmadık. Biz sizlerin gücü, gönlü olmaya çıktık. İskenderun bizim, bişey söylememiz gerekmiyor. İskenderun burada kararını vermiş. Biz İskenderunuz, İskenderun için büyük düşüneceğiz. 30 Martta İskenderun’da zafer yazacağız. Buna şahit olacaksınız. 15 yıldır yönetiliyormuş gibi görünen, fakat yönetemeyen bir zihniyete “kenara çekil” diyeceğiz. Yarınınız bugününüzden AK olsun inşallah.” dedi.
İskenderun belediyecilik hizmetleri anlamında çağ atlayacak!
İskenderun’da huzurun, sevginin ve hizmetin öncüleri olup, yerel anlamda İskenderun halkının yerel yönetim anlamındaki hizmet lokomotifi olacaklarını ifade eden AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, “29 Mart İskenderun için bir kırılma noktası, dönüm noktası olacak. En önemli görev sizden aldığımız bu gücü halkımıza geri yansıtmak. İskenderun’u çağdaş, medeniyet, uygarlık seviyesine ulaştırmak için birlikte çalışacağız. İskenderun’daki korku duvarını yıkıp, kenti kent konseyi ile birlikte yöneteceğiz. Bunun için 30 Martta AK Parti ile sosyal belediyecilik ile kazanıp herkesin yüzüne güneş doğacak. Ayrım yapmadan, dili, dini, ırkı ne olursa olusun İskenderun’u hep birlikte yönetip, hem birey, hem toplum hem de itibar kazanacağız. Toplumsal medeniyet duruşu sergileyeceğiz. İskenderun ekonomisini canlandırıp, vatandaşlık haklarını kullanmak, İskenderun’da barışı ve huzuru sağlamak için, adaleti herkes için, demokrasiyi herkes için istemedikçe hiçbir yere varamayız.” derken yeni adliye binasının temeli atılmasından sonra, Turizm bakanı Günay’dan eski binayı kent müzesi yapma sözü aldıklarının da müjdesini verdi.
AK Belediyeciliği marka haline getireceğiz!
Ülke genelinde sessiz devrim olarak nitelendirilen hizmetleri gerçekleştireceklerini, İskenderun’u sözde değil, birbirini tamamlayan yerel ve genel yatırım projeleriyle özde bir dünya kenti haline getireceklerini ifade eden Dingil, “Toplu konut, mikrokredi, engellilere rehabilitasyon merkezleri ve limanın işlemesi gibi bir çok hizmeti yapacağız. Bunları yaparken hiçbir mazeretin arkasına sığınmayacağız. 30 Mart İskenderun’un özgürlük davasının bittiği gündür. 15 yılı , Özal’ı kaçırdık. Seçim zamanı birbirimize düşüp, kısır çekişmelerle enerjimizi yitirip, iktidarı kazanmamızı önleyenlere halkımız artık uymayacak! Türkiye’nin en büyük oy patlaması ile İskenderun’un anahtarını Başbakanımız Erdoğan’a gönderirsek, Başbakanımızda hizmetleri getirmek için İskenderun’a gelecek.” şeklinde konuştu.
“Hamurun suyu alın terinizdir!”
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise bu enerji ve güç ile İskenderun’da aşamayacakları hiçbir engelin olmadığını belirtirken, “İskenderun’da belediye almak gibi bir derdimiz yok. Yaşadığımız heyecan ve gördüğümüz sevgi seli belediyeyi aldığımızın kanıtını gösteriyor. İskenderun’da öyle bir seçim alacazki, İskenderun öyle bir seçim ve oy patlaması görülmemiş olacak. 40 yılda gelmeyen hizmetleri İskenderun’a biz 1,5 yılda getirdik. Bu başarıda hamurun suyu sizin alın terinizdir, gayretinizdir. Bizim sorunumuz sizlere yerelde iyi hizmet edemedik, bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ama bizlere ilginiz, sizlere hizmet etmenin ufkunu açıyor. Bu ekibe İskenderun’un A Milli takımı adını siz takmışsınız. Bu 30 günü iyi değerlendirip, sıkmadık el bırakmadan, çalmamış kapı bırakmadan İskenderun’u 45 bin oyla alarak Başbakana armağan edelim.” dedi.
Acıları sarmaya çalışıyoruz!
Hatay’daki seçim çalışmalarını değerlendirmek ve İskenderun’daki Ak Parti Merkez Seçim Bürosunun açılışını yapmak üzere İskenderun’a gelen Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Adam adım vatana hizmet etmek için, sofraların bereketini artırmak için, gençlerimize iş imkanı sağlamak için emin adımlarla yürüyoruz.” dedi.
Seçimin ortak bir gayretin sonucunda kazanılabileceğini ifade eden Günay, “Tek başına kimse seçim kazanamaz. Bu meydanda toplanan herkesin inanç, sevgi ile adım adım yürüyerek ortak bir adım ile emek ve gayret ile kazanılır. Buradaki herkese yürekten teşekkür ederim. Ak Parti iktidarı bir tek gayret için, hedef için uğraşıyor. Milletin hayatı dün olduğundan, bugün daha iyi, daha barışık daha bereketli olsun. Geçmiş yıllarda Türkiye kör siyaset ile acılar yaşadı. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Hıristiyan, başı örtülü yada örtülü değil diye birbirimizle çatıştırmaya çalıştılar. Bundan Türkiye kazanmadı. Hepimiz aynı Yaradanın bereketinden, rahmetinden geliyoruz, hepimizin cebinde ay yıldızlı kimlik yok mu? O zaman bu ayırımlar nedir? Şimdi biz bu acıları sarmaya çalışıyoruz. Türkiye’den kopartılmış yazarlar, şairler, büyük edebiyat insanları bir dönem resmi dönüşün ayağına basıp, gönüllerinde ülke özlemiyle , ülkeyi terk etmişlerdir. Biz onları geri alıyoruz.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ekmeğini büyütmeye geliyoruz
Ak Parti iktidarı olarak ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunları bir bütünlük içinde ele alıp, dünya ve ülke şartlarını en akılcı bir şekilde değerlendirdiklerini, AK Parti’nin Türkiye’de istikrarın sembolü olduğu ifade eden Bakan Günay, “Ak Parti milletin içinden gelen bir partidir. İşimiz hizmet, gücümüz millet! Tek gayemiz bu. Türkiye’nin ekmeğini büyütmeye geliyoruz. Yoksul evde kavga bitmez derler. Kavgayı bitirmenin yolu bu milletin ekmeğini büyütmek. Kardeşlik içinde ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz. 200 bin nüfusu olan, vergi sıralamasında Türkiye’de 8.sırada yer alan bir ilçede sanatın kültürün nimetlerinden yararlanmaya ihtiyacı olan gençlerimiz yok mu? İskenderun için kıyı turizmi projelerimiz var. Antalya gibi bu büyük bereketten İskenderun’un da yararlanmasını sağlayacağız. İskenderun’daki potansiyeli ayağa kaldırmak için, işler haldeki limanları ile Türkiye’nin yat haritasına burayı da ekleyeceğiz.” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet