Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaymakam Soytürk'ten 24 Temmuz Pastası

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu.

Kaymakam Soytürk'ten 24 Temmuz PastasıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Kaymakam Soytürk’ün gazetecilere bir de armağanı vardı. Üzerinde, İGC yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çekildiği fotoğrafın bulunduğu bir pasta.
Yaklaşık 1 ay önce kentimizde göreve başlayan Kaymakam Recep Soytürk, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. Bu ziyareti 24 Temmuz Basın Bayramı’na rastlatan Kaymakam Soytürk’ün gazetecilere armağanı da büyük bir pasta oldu.
İGC’de Başkan Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, önce tarihi binayı gezdi. İGC Başkanı Veysel Cıncık, uzun yıllar önce yayınlanan yerel gazeteleri de göstererek binanın tüm özelliklerini, üst katta kurulan mini müzeyi ayrıntılarıyla Kaymakam Soytürk’e anlattı.
Daha sonra salona girildiğinde Kaymakam Soytürk’ün basın mensupları için yaptırdığı pasta getirildi. Üzerinde, bir süre önce Kaymakamla birlikte yönetim kurulunun çektirdiği fotoğrafın işlendiği pasta, alkışlar arasında kesildi.
Kaymakam Soytürk, 25 yıllık idarecilik yaşamı olduğunu, devletin kurallarından asla ödün vermediğini ancak insanlara karşı samimi, sıcak davrandığını belirterek, ‘’1 aylık görevim sırasında caddeyi süpüren temizlik işçisi de, yoldan geçen vatandaş da bana gelerek görevimde başarılar dilediler. Bu samimiyet beni çok mutlu etti.” Dedi.
Yaptığı görevler sırasında yaşadığı bazı ilginç anıları da sohbet sırasında paylaşan Kaymakam Soytürk, soruları da yanıtladı. Kaymakam Soytürk, yeni Kaymakamlık binası için yeni bir tahsisatın geldiğini, işin yürüdüğünü belirterek, “mükemmel bir bina olacak” dedi. Suriyeli kanaat önderleri ile yaptığı toplantı hakkında da ‘’burada yaşayan Suriyeli misafirlerimizle ilgili bazı şikayetlerin olmaması için onlarla konuştum. Hatalı davranışlarını düzeltmelerini istedim.” dedi.
Güvenlige çok önem verdiğini de belirten Kaymakam Soytürk, bunun için bizzat alanda incelemeler yaptığını söyledi. Örneğin gübre konusunda çalışmalar yaptırdığını, kimde ne kadar gübre bulunduğunu, nerelere ne zaman ihraç ettiklerini araştırdığını söyledi. Hassas tesislerdeki güvenlik önlemlerini de çok önemsediğini belirten Soytürk, bu konularda zaman zaman tatbikatlar yaptıracağını da ifade etti. Soytürk, güvenlik güçlerinin de herhangi bir terör olayına kaç dakikada müdahale edebildiğini de tatbikatlarla öğrenmek istediğini, varsa eksiklerin giderileceğini vurguladı.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da, 24 Temmuz nedeniyle yapılan ziyarete ve getirilen pastaya gazeteciler adına teşekkür etti. Veysel Cıncık, basın mensuplarının her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını belirterek, “bizlerden olumsuz bir davranış, olumsuz bir haber göremezsiniz. Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.”dedi.
Gazetecilerin çok üst seviyede olmasa da İngilizce öğrenebilmesi için kurs açtırmayı planladıklarını belirten İGC Başkanı, şunları söyledi:
“Bizim planlarımız arasında Gazeteciler Federasyonu’nun düzenlediği 15 Temmuz’da yerel gazeteler konulu sergiyi bura getirmek de var. Amacımız, 2 gün süresince İskenderun’da ve diğer bölgelerde yayınlanan yerel gazeteleri sergilemek ve yerel basının nasıl tepki gösterdiğini insanlara göstermek. Bunun dışında çevre il ya da ilçelere geziler düzenlemeyi istiyoruz. “
İGC Başkanı, cemiyet çalışmalarıyla ilgili bilgi de verdi.
Çok samimi bir sohbet havasında geçen ziyaret için Başkan Veysel Cıncık Kaymakam Soytürk’e teşekkür etti.
 
 
Kaymakam Soytürk'ten 24 Temmuz Pastası videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar