Skip Navigation Links

İstifa Onurlu Bir Davranıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını değerlendiren İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Avukat Bülent Akbay, isti

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını değerlendiren İskenderun Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Avukat Bülent Akbay, istifayı onurlu bir davranış olarak nitelendirdi.
Siyasetçilerin koltuk sevdasına değinen Akbay, siyasetçilerin gerektiğinde gitmesini de bilmeleri gerektiğine dikkat çekti ve ekledi: “Deniz Baykal'ın istifasını bir çok açıdan doğru bir tutum olarak değerlendiriyorum. Bu ülkede siyasetçiler koltuklarına yapışıyorlar. Bu sebeple gerektiğinde gitmesini bilmek erdemdir. Deniz Baykal’ın bu tutumunu aynı zamanda erdemli buluyorum. Bilindiği gibi yönetenler kim olursa olsun, ve ne olursa olsun koltuklarını boşaltmak istemiyorlar. Makam ve koltuklar onlara sahip oluyor. Deniz Baykal ise kendisinin şahsi ve özel hayatına dair birtakım tartışmaların gündeme geldiği ortamda, gerek bulunduğu makamın, gerekse mensubu olduğu partinin daha fazla yıpranmaması için istifa etmiştir. Bu tutum ile Baykal hem evrensel değerlere sahip siyasi ahlakın yaygınlaşmasına hizmet etti ve hem de kişisel olarak takdir edilecek bir tutum sergiledi.
Baykal’ın istifa etmesine yol açan ve gündemin ilk sırasına oturan kaset olayı ve bu olaya dair gündeme getirilen konular, hiçbir şekilde ve hiçbir açıdan tasvip edilemez. Ülkede siyasetin ne kadar kirletildiği bu vesileyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ülkede insanların özel hayatının siyasi ikbal uğruna meze edilmesi kabul edilemez. Bu yöntemi kullananların, bir şekilde amaçlarına vardıkları kanaatine varmak doğru değildir. Bana kalırsa Deniz Baykal'ın istifası, bu tip amaç taşıyanların açığa çıkartılması ve yargıya hesap verilmesi açısından da önemli bir adımdır.
Bu olayın geri planında yatanları ortaya çıkarmak, sorumluları cezalandırmak için siyasi karmaşanın gölgesinden uzaklaşmayı sağlamak gerekiyordu. İstifa ile AKP’ye bu ortam sağlanmıştır. AKP,ya bu olayı tüm açıklığıyla ortaya çıkaracak ya da ülkede siyâsi yozlaşmanın, ahlaksızlığın temsilcisi olarak anılacaktır.
AKP'nin böyle bir komplo hazırlayıp hazırlamama konusunda tartışmas yapmak bile, hükümetin suçunu hafifletir. Ne yazık ki AKP, hükümet olarak kaldığı sürece; şantaj, tehdit, her türlü siyasi adaletsizliğin temsilcisi konumunda bir siyasi parti görünümü verdi. Bu ülkede hiç kimse telefonlarıyla bile özgür görüşme yapamamaktadır. İzleme ve şantaj anlayışının sonu buralara kadar vardı.
İstifanın etkileri açısından bakıldığında Deniz Baykal ve Tayip Erdoğan birbirini besleyen ilişki içindeydi . Bu sebeple Deniz Baykal’ın istifa etmesi AKP’nin oyunlarını bozmuştur. AKP’nin siyasi hükümdarlığının sonu CHP Genel Başkanı’nın istifasıyla başlamıştır. Bu olay bence AKP’nin elinde patlayan bomba etkisi yaratacaktır.”


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet