Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'u Doğalgaza Kavuşturmanın Gururunu Yaşıyoruz

Arsuz'u temiz,çevre dostu ve maliyet avantajlı enerjiye kavuşturacak olan doğalgaz projesi temel atma töreni görkemli bir törenle gerçekleşti.

Arsuz'u Doğalgaza Kavuşturmanın Gururunu YaşıyoruzWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, dogalgaz temel atma töreninde,  göreve başladığı gün halka söz verdiği ve birer birer hayata geçirdiği dev projelerine bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşadı

 

"Herşey, Daha Modern Bir Arsuz İçin"

 

Arsuz'u temiz, çevre dostu ve maliyet avantajlı enerjiye kavuşturacak olan doğalgaz projesi temel atma töreni görkemli bir törenle gerçekleşti.  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın yoğun çabaları ve uğraşları sonucu yapılan temel atma töreninde, Arsuzlulara hem altyapının başlayacağı, hem de elektriklerin yer altına alınacağı müjdesi de verildi.  İlçeye doğalgaz kazandıracak olan devlet yatırımının Karaağaç Mahallesi'nde gerçekleşen temel atma törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, AKSAGAZ Hatay - Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, İGC Başkanı Veysel Cıncık, işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri,   oda ve dernek başkanları, mülki amirler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

"Bürokrasi, Başkan Culha ile Aşıldı"

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, törenin açılış konuşmasını AKSAGAZ Hatay - Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan yaptı.
AKSAGAZ'ın 2017 yılı planlamasında Arsuz'un yer almadığını belirterek, Belediye Başkanı Nazım Culha'nın baskıları ve girişimi sonucu Arsuz'un Şubat ayında doğalgaz kapsamına alındığını ifade eden Ceyhan, "Arsuz'da yapılacak olan yatırım projemiz kapsamında 1 adet yüksek basınç düşürme istasyonu ve ölçüm istasyonu ile 5 adet orta basınç düşürme istasyonu(şehir içi basınç düşürme istasyonu) kurulacak olup,  21,5 km. çelik şebeke, 953 km. polietilen şebeke, 309 km. servis hattı(konut bağlantı hattı) döşenecektir. Yatırımın toplam maliyeti 91,3 milyon liranın üzerindedir. Karaağaç Mahallemizin yatırım bedeli 28, 4 milyon lira, bu yatırımın yaklaşık 4 milyon lirası 2017 yılında hayata geçireceğiz. Bunu şuradan açıklamam gerekiyor; Lisans kapsamına Arsuz'u bu yıl aldık. Normalde 2017 yılı bütçesinde Arsuz yoktu. Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha'nın büyük baskıları sonucu ek bütçe çıkarmak zorunda kaldık. Nazım beyin çabalarına bizzat şahidim, defalarca Ankara'ya gitti geldi. Enerjisa'ya, Botaş'a... Ciddi bir çabası ve emeği oldu. Çünkü bürokrasiyi aşmak kolay değil. Bunu Nazım Beyin sayesinde aştık. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ekonomik, çağdaş ve konforlu olan doğalgaz sayesinde bir yıllık tüp harcamalarınıza eşdeğer bedelle yapılan tesisatın bedelini 1,5 senede kendini amorti etmiş olacaksınız.  Bugün kazmayı vurduktan sonra kesintisiz bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük ihtimalle Ekim sonu kasım başı gibi gaz akışını sağlayacağız. Bu nedenle Karaağaç Mahallemizde özellikle bu bölge kış gelmeden doğal gaz kullanabilecekler" dedi. 
 

"Arsuz'u Doğalgaza Kavuşturmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Arsuz'a değer katacak ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanında olsun olmasın ilçeye kazandırmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Arsuz Belediyesi olarak, göreve başladığımız günden itibaren rutin belediyecilik hizmetleri ve halkı denizle buluşturmanın yanısıra kent meydanları, semt pazarları, nikah salonları, kültür merkezleri, parklar, sosyal yaşam alanları, sosyal tesisler gibi pek çok hizmetle birlikte, kültürel ve sosyal faaliyetlerle de ilçenin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirdik. Bugün de büyük bir azimle verdiğimiz mücadele sonucu ilçemizi doğalgaza kavuşturacak olmanın ve ilk hamleyi sizlerle birlikte yapmanın büyük mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve başladığımız gün itibariyle Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan doğalgaz projesi içerisinde Arsuz yoktu. Yaklaşık 3 yıl süren bir uğraştan sonra 9 şubat 2017 tarihinde Arsuz bu proje kapsamına alındı. Doğalgaz projesi bir devlet projesidir. Bu mücadeleyi verirken bu konuda başta Enerji Bakanlığı Müsteşarı, EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı ve bunların yanı sıra bu projenin kahramanı Bölge Müdürümüz Metin Ceyhan'a katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu projenin gerçekleşmesinde çok büyük emeği ve katkıları vardır. 9 Şubattan sonra Bölge Müdürlüğümüz hızlı bir şekilde Karaağaç'tan başlayıp, Konacık'a kadar doğalgaz projesini çizmeye başladılar. Sınırlarımızın başlangıcı olan İkem'den başlayıp Kocacık'a kadar imarlı alanların hepsi bir bütün projelendirildi ve bugünde bu projenin uygulaması başlayacaktır. Dolayısıyla etap etap uygulamalar devam edecektir. Doğalgaz gerçekten bir yaşam konforudur, temiz bir enerjidir, çevre dostudur ve bu güzel projeyi ilçemize kazandırmanın gurunu yaşıyoruz. Bizler bambaşka bir belediyecik anlayışıyla güzel Arsuzumuza değer katacak ve hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanımız olup olmadığına bakmaksızın gece - gündüz demeden, içten, samimi ve büyük bir özveriyle ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Çünkü, Arsuz bunları hak ediyor ve her şeyin en iyine layıktır" şeklinde konuştu.
 

"Söz verirsek, mutlaka yaparız"

Doğalgaz ve elektriğin yeraltına alma çalışmaları ile birlikte altyapının da başlaması ve bu çalışmaların tek bir kazı çalışmasıyla gerçekleştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Başkan Culha, "Göreve başladığımızda yine ilçemizde elektrik sorunu vardı. Yine huzurunuzda eski Toroslar Tedaş, şimdiki Enerjisa'ya teşekkür ediyorum. Can suyu dediğimiz bir çok notada, enerjinin aksadığı bir çok noktalarda taleplerimiz doğrultusunda trafo tesisi yaptılar ve şebeke revizyonuna gittiler. Hali hazırda bizim  5 tane köyden gelen Kurbağı, Haymaseki, Tülek, Haymaseki, Tatarlı mahallelerimizin bir bütün elektrik şebekesi yapılmaktadır. Proje dahilinde ihalesi yapılıp şu anda başlayan Nardüzü ve Karaağaç Mahallemizi kapsayacak olan bölgedeki yüksek gerilim şebekesinin hepsi yeraltına alınacaktır. Bu bağlamda da alçak gerilim şebekesinin hepsi revize edilecek, yenilenecek ve ihtiyaç duyulan 11 adet trafo merkezleri ilave edilecektir. İnşallah bu işlemler bittikten sonra bu bölgede de elektrik sorunu yaşanmayacaktır. Bunlarla ilgili de kapı aşındırdık ve bu devlet yatırımları ilçemize geldi. Doğalgaz ve elektrik ile birlikte altyapı da başlarsa halkımızı sadece bir defa yoracağız. Eş zamanlı olarak bu projeleri tamamlayıp, üst yapıya başlamayı hedefliyoruz. Önce siz değerli hemşerilerimin desteği, daha sonra öncelik sıralamasıyla Arsuz'a kent kimliği kazandıracak gerçekçi dev projeleri bir bir hayata geçirmeye ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çünkü, biz söz verirsek mutlaka yaparız" diyerek, halka hizmet etme aşkını bir kez daha ortaya koydu.

Temel Atma Töreninde Altyapı Müjdesi

Başkan Culha, HATSU sorumluluğunda alan altyapı ile ilgili son gelişmeleri yetkili birinci ağızdan halka aktarmak adında, kürsüye HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali'yi davet ederek, sözü kendisine bıraktı. 
Genel Müdür Mehmet Çaparali de Arsuz - 1 ve Arsuz - 2 olmak üzere projesi hazırlanan altyapı çalışması için 60 milyonluk ödeneğin önümüzdeki hafta içerisinde onaylanacağı müjdesini vererek, "Nazım Bey bize yükü yükledi, altyapı ve kanalizasyonla ilgili. Kanalisazyon şebekesini yaptırdıktan sonra öyle büyük bir rakam çıktı ki önümüze, yıllardır rakamlarla uğraşan benim gibi bir adamın bile gözü korktu. Arsuz - 1 ve Arsuz - 2 olmak üzere projeniz hazır şu anda. Ama size müjdem olsun; Dün akşam Ankara'da bu işleri takip eden danışmanımdan aldığım haber bu projenin 60 milyonluk bir kısmını inşallah önümüzdeki hafta içerisinde onaylanacak ve bize gelecek. Bizde hemen ihaleye çıkacağız. İhaleye hazır durumdayız. İkincisi ise Avrupa İmar Kalkınma Bankası'ndan Sayın Belediye Başkanımız Nazım Culha'nın da yine büyük çabaları var burada, bu kararı meclisten alırken gerçekten çok da zorlandık. O da epey bir aşamaya geldi, bitmek üzere. Görüşmelerde son aşamada.. Kredi isteme aşamasında imzalar atılacak. İnşallah oradan da 60 - 70 milyon gibi bir rakam projeye destek olunacak. İnşallah önümüzdeki hafta bunun kesin müjdesini vereceğiz. Çünkü Ankara'dan imza çıkıp, önüme gelmeden bir bürokrat olarak kesin kanaat getiremiyorum. İnşallah bana verilen söz doğru çıkacak ve 60 milyonluk ilk ihaleye çıkacağız ve çalışmalara başlayacağız. Sizlerin onurunuza uygun olsun, şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Güzel yatırım, daha güzel yatırımlara vesile olacak"

Mülki amir olarak halk adına verilen sözlerin takipçisi olacağını ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, "İhtiyaçlar sınırsızdır. İnsanoğlu her zaman daha fazlasını ister. Bu insanın da, doğanın da tabiatında vardır. Bir zamanlar gaz lambalarının tulumbayla, tankerlerle taşınan dönemlerin yaşandığı ülkemizde bugün elektrik ve su sıradan bir şey olduğu gibi, doğalgaz da bir zamanlar lüks gelirken, şu anda elektrik, ekmek, su gibi doğal bir ihtiyaç haline geldi. Ben her konuşmamda şunu ifade ediyorum; iklimi gibi insanı da sıcak olan Arsuzumuzun halkı her zaman hizmetin en güzeline, en iyisine layık. Bizler idareciler olarak, çiçeği burnunda olan ilçemize bu hizmetleri en hızlı ve seri şekilde halkımıza ulaştırılması adına çalışmak gerektiği anlayışıyla hareket ediyoruz. Yaklaşık 7 aydır ilçede görev yapıyorum. Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgili defalarca Ankara'ya gittiğine ve üzerinde hassasiyetle durduğuna şahit oldum. Kendisine gayretleri için, sarf ettiği emekten dolayı teşekkür ederim. AKSAGAZ Bölge Müdürümüz de, HATSU Genel Müdürümüz de bizlere güzel müjdeler verdi. Ben de bir mülki amir olarak, ilçenin bir yöneticisi olarak halkımız adına bu sözlerin takipçisi olacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Bu güzel yatırımda emeği geçen Başta Belediye Başkanımız ve Bölge Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu güzel yatırımın daha da güzellerine vesile olmasını diliyorum" dedi.
 

Teşekkürler Başkan Culha'ya

Yapılan konuşmalar ve kurban kesiminin ardından baretini takan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve AKSAGAZ Hatay - Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan ile birlikte davetliler patlayan konfetiler eşliğinde temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel atma töreninin ardından, kokteylde sohbet etme imkanı bulan davetliler ve konuklar yapılan hizmetten dolayı Başkan Culha'ya teşekkürlerini sundu.
 
 
Arsuz'u Doğalgaza Kavuşturmanın Gururunu Yaşıyoruz videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar