Skip Navigation Links

'Ordumuz Ulusalcı AKP Amerikancıdır'

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay: 'Ordumuz Ulusalcı AKP Amerikancıdır'

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay:
“Ordumuz Ulusalcı AKP Amerikancıdır”
Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Bolu’da CHP Bolu il örgütünü ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, Türk ordusunun ulusalcı bir ordu olduğunu söyleyerek “Bizim ordumuz Amerikancı bir ordu değildir ama AKP’nin Amerikancı olduğu bir gerçektir. Sayın Süheyl Batum’un amacı kesinlikle Ordu üzerinden siyaset yapmak değildir ama Sayın Başbakan fırsatları çok iyi kullanmasını bilmektedir” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer ve CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, dün CHP Bolu il örgütünü ziyaret ederek siyasal çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Bolu İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu Mengen ve Gökçesu da siyasal çalışmalar yaparak halkın sorunlarını dinlediklerini vurgulayarak “Onlara partimizin politikalarını ve sorunlar hakkındaki çözüm yollarımızı anlattık.” Şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer, Türkiye’nin her köyüne giderek genel seçimler öncesinde sorunları yerinde tespit ettiklerini söyleyerek; “Esnaftan sokaktaki vatandaşımıza kim ne düşünüyor bizden neler bekliyor bunları öğrenmek istiyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde 12 Haziran seçimleri öncesinde nasıl bir strateji izlememiz hususunda politika belirleyeceğiz” biçiminde konuştu. Bolu’dan 12 Haziran seçimlerinde bir milletvekilini mutlaka çıkaracaklarını vurgulayan Değer daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Ordu meğer kâğıttan bir kaplanmış" açıklamasıyla tartışma yaratan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un Zonguldak’ta yaptığı konuşmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Değer; “Daha önce Sayın Deniz Baykal CHP Genel başkanı iken Genelkurmay başkanının açıklamalarına yönelik olarak ‘bu partinin sadece genel başkanı konuşur’ demişti. Bu partinin temayülü olarak genel başkan sadece toplantılarda konuşmuştur. Genel başkan yardımcısı Süheyl Batum’un Zonguldak’taki konuşması bir bütün olarak ele almak gerekir. İçinden sadece bir kelimeyi alıp çıkartmak doğru değildir. Türk silahlı kuvvetlerine eleştiri getirmek ordumuza bu türden yaklaşımlarda bulunmak doğru değildir. Bunun siyasi malzeme olarak artı ya da eksi değer getirip getirmediği yönündeki görüşleri tartışmaya bile açmam.Bunun siyasi olarak bize artı ya da eksi getirip getirmediği yönündeki düşünce de doğru değildir.Türk silahlı kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 72 milyon insanımızın iç ve dış mihraklara karşı koruyan şanlı ve şerefli bir kurumdur.Kelimelerimizi dikkat ve özenle seçmeliyiz ama burada Süheyl hocanın sözlerini cımbızla içinden çekerek onu farklı bir boyuta getirmek doğru değildir.Başbakan bununla ilgili olarak dün suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.Cumhuriyet başsavcılığımız bu konuda soruşturma açmış olabilir.Soruşturma işinin yargı kısmı ayrıdır.Yargıya intikal etmiş bir olaya bizim yorum yapmamız mümkün değildir.Türk silahlı kuvvetlerini bu tür tartışmalardan ayrı tutmak gerekir” şeklinde konuştu.
Türkiye Ordusu ulusalcı bir ordudur
Konu ile ilgili olarak konuşan CHP Hatay milletvekili Fuat Çay ise CHP’de diğer partilere oranla daha farklı özgürlüklerin olduğunu söyleyerek; “Genel merkez bazında da bizde düşünce özgürlüğü çok fazladır. Burada maksadını aşan bazı söylemler olmuştur ama bunun amacının orduyu yıpratmak olduğunu şahsen inanmıyorum. Türk ordusu ulusalcı bir ordudur. Amerikancı bir ordu değildir ama AKP’nin amerikancı olduğu bir gerçektir.AKP Amerikanın yörüngesinde Ortadoğu’yu dizayn etmek için fiilen görevlendirilmiş ve büyük Ortadoğu projesinin fiilen eş başkanıdır.AKP bundan da vazgeçmiş değildir.Büyük Ortadoğu projenin kapsamının ne olduğunu herkes biliyor artık.Büyük Ortadoğu Projesi Türkiye’nin, Suriye’nin,Irak devletinin bölünmesi ve bu coğrafyada yer alan bir çok ülkenin bölünmesi gibi politikaların Türkiye’nin bir platform olarak kullanılarak Ortadoğu haritasını yeniden belirleme projesidir.O nedenle orduya hepimizin çok büyük bir sevgisi ve saygısı vardır.Sayın Süheyl Batum’un buradaki amacı kesinlikle ordu üzerinden siyaset yapmak değildir ama Sayın başbakan fırsatları çok iyi kullanmasını bilmektedir.1 yıl evvel AKP’ye ve Başbakan Erdoğan’a en yakın yazarlar “bu ordu dağıtılmalıdır demişlerdi.Çünkü bu ordu cumhuriyetin ordusudur.Kendilerine yeni bir ordu dizayn etmeleri konusunda onlarca defa demeçler yayınlamışlardır.Bu konuda tavırları da ortadadır.” Diye konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet