Skip Navigation Links

'Hedef Parti İçi Demokrasidir'

Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl, İskenderun, Samandağ ve Merkez İlçe Örgütlerinin MYK kararı ile görevden alınması ile ilgili yazılı

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Hedef Parti İçi Demokrasidir”
CHP Hatay İl, İskenderun, Samandağ ve Merkez İlçe Örgütlerinin MYK kararı ile görevden alınması ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Hedefimiz parti içinde demokrasinin tüm kurallarının hayata geçirilmesidir.” Dedi.
Daha önceki il ve ilçe yönetimlerinin yetkilerini kısır siyasi çıkarlar doğrultusunda kötüye kullandığını açıklamasında belirten Av. Mevlüt Dudu, “Herkes bilmelidir ki, CHP, MYK ve Hatay Milletvekilleri kimseyi dışlamak, ötekileştirmek niyetinde değildir.” Dedi.
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu açıklamasında konu ile ilgili şu sözlere yer verdi; “CHP Hatay İl Örgütü ve görevden alınan 3 ilçe örgütü görevlerini kötüye kullandıkları için MYK kararı ile görevden alınmıştır. Herkes bilmelidir ki bu görevden alınmanın amacı kimseyi dışlamak ya da ötekileştirmek değildir.
Görevden alınan il ve ilçe yönetim kurulları, içinde bulunduğumuz kongre sürecinde delege tespitleri yapılırken parti tüzük, yönetmelik ve kongrenin yapılmasına ilişkin genelgeleri tamamıyla ihlal etmiş olduğundan, Partimizin MYK’sı kararı ile görevden alınmak zorunda kalınmıştır.
Her 3 ilçe yönetimi de, MYK tarafından atanmış bulunan, delege seçimlerini denetleme görevi ile yetkilendirilmiş komiteleri, parti tüzük, yönetmelik ve genelgeleri yok sayarak, oldubitti ile kendilerince keyfi bir şekilde belirledikleri delege listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etmişlerdir.
Partimizin böyle bir oldubittiye göz yumması mümkün değildir. Görevden alma sebebi tamamen budur. Başka bir sebep aranmamalıdır. Parti olarak her kademede tabanımızın söz ve karar sahibi olmasını sağlamak amaçlanmıştır.
Sonuç olarak, partinin her kademesinde demokrasiyi tüm kuralları ile egemen kılmak, Hatay il ve ilçe kongrelerini birlik, beraberlik ve huzur içinde, parti içi hukuka uygun olarak tamamlamak temel amacımızdır.
Göreve getirilen arkadaşlarımıza verilen bu görev siyasi ve tarihi olarak çok büyük bir sorumluluktur. Kendilerinin başarılı olacağına inancım tamdır. Çalışmalarında her zaman yanlarında olmak ve desteklemek de bizim görevimizdir.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet