Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üzümdalı Mezbahanesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin en büyük 3. Mezbahanesi olma özelliğine sahip “Üzümdalı Canlı Hayvan Borsası ve Mezbahane Projesi” yapımı tamamlandı.

Üzümdalı Mezbahanesi Açılış İçin Gün SayıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan, Türkiye’nin en büyük 3. Mezbahanesi olma özelliğine sahip “Üzümdalı Canlı Hayvan Borsası ve Mezbahane Projesi” yapımı tamamlandı. 
Tarihe ışık tutacak donanıma sahip ve 15 ilçeye aktif hizmet vermesi düşünülen mezbahanın yapım çalışmaları tamamlandı. 3000 M2’lik alan üzerinde inşa edilen mezbaha tesisinin günlük 70 büyükbaş 210 küçükbaş hayvan kesimi yapılacak kapasitede hizmet vermesi planlanıyor. HBB tarafından Antakya ilçesine bağlı Üzümdalı mevkiinde yapılan “Canlı Hayvan Borsası ve Mezbahane Projesi”
Yaklaşık 6.850.000,00 TL. yapım maliyeti ve 95 kesimhanesiyle Türkiye’nin en büyük 3. mezbahanesi olma özelliğine sahip olacak. Hatay’da ilk ruhsatlı hayvan pazarı olarak son teknoloji ile döşenmiş modern mezbahanın açılışı için gün sayılıyor. 
 

SON TEKNOLOJİYLE HAYVANSAL ÜRÜNLERİN PAZARLANMASINA İMKÂN SAĞLANACAK

Hatay halkına kazandırılacak olan modern ve hijyenik yeni tesiste incelemelerde bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’daki hayvancılık sektörüne taze kan olacak yeni tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Başkan Savaş sözlerinin devamında tesis hakkında teknik bilgileri paylaşarak; “Akdeniz bölgesinin en modern ve kapsamlı tesisini ilimize kazandırdık. Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde Üzümdalı mevkiinde yapmış olduğumuz, içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların pazar yerinin bulunduğu ve büyük bir mezbahanenin olduğu tesisin kullanımı için gün sayıyoruz. Projenin faaliyete başlaması ile mevzuatlara ve standartlara uygun olarak alım ve satım gerçekleştirilmesi bununla birlikte hayvancılık sektörünün gelişimi ile hayvansal ürünlerin pazarlanmasına imkân sağlanacak. Son teknoloji ürünlerin kullanıldığı tesisimizin içerisinde hayvanlar gelmeden onların kameraya alınmış şekliyle tasvir eden filmleri gösterilerek, satış yapabileceğimiz büyük bir müzayede salonunda alıcılara sunacağız. Çevre yolu üzerinde zaman zaman can kaybına sebep olan hayvan pazarındaki sıkıntıları gidermek ve esnafımızın mağduriyetinin de önüne geçmek amacıyla hayvan pazarını da Üzümdalı’nda kurulan tesisimizin içerisine dahil edeceğiz. Son teknolojiye ve tamamen hijyen koşullarına uygun olarak inşa edilen Üzümdalı Mezbaha tesisinin açılışını gerçekleştirmek için gün sayıyoruz. Hatay’ımıza böylesine kapsamlı ve donanımlı güzel bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı olsun dileklerimiz iletiyorum.” açıklamalarında bulundu.
 
Üzümdalı Mezbahanesi Açılış İçin Gün Sayıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar