Skip Navigation Links

Muhteşem Gala

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından Yelken Kulübü’nde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü nedeniyle bir akşam yemeği dü

Muhteşem Gala

Gündem   A+a-

 
 İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından Yelken Kulübü’nde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. Yıldönümü nedeniyle bir akşam yemeği düzenlendi.
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak; gecede yaptığı konuşmada;  “1926′da yürürlüğe giren ve Türk denizcilik tarihinde, karasularımızın bağımsızlığı adına bir dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyorum” diyerek, şöyle devam etti:
 
“Ülkelerin büyüklüğü yalnızda topraklarının yüz ölçümü ile sınırlı değil; söz sahibi olduğu hükmedebildiği deniz sahalarını da kapsar. Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptirler. Bu yüzden, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren kabotaj kanunu, cumhuriyet Türkiye’sinin elde ettiği uluslararası başarıların başında gelir.
8 bin 333 kilometre sahil şeridiyle Karadeniz, Ege, Akdeniz gibi stratejik önemi bulunan ve dünya üzerinde önemli iki boğaza sahip güzel ülkemiz de denizcilikte çok büyük bir kuvvet olmanın gururunu yaşamaktadır.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere ‘denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmemizi ve o’nu az zamanda da başarmamızı’ emretmiştir. Bizler de, işte bu güçlü ve kararlı emri yerine getirmeyi; kendimizin, denizcilik camiasının ilk temel denizcilik ilkesi olarak gurur ile kabul ettik ve edeceğiz. 
Son yıllarda atılan adımlarla çok iyi noktalara gelmiş, kazanımlar elde edilmiş denizciliğimizin daha iyi seviyeye taşınması için Deniz Ticaret Odası İskenderun şubesi olarak ‘denizci millet denizci ülke’ sloganından hareketle denizciliğin gelişimine katkıda bulunan önemli faaliyetlerde de yer almaktayız. Samandağ Çevlik - Mersin deniz sınırları arası sorumluluk alanı bulunan ISO 9001 kalite belgesine sahip 205 üyeli şubemiz 2016 yılında TOBB’da akredite olan ilk şube olmanın gururunu yaşamaktadır. Deniz ticaret odası İskenderun Şubesi olarak Türk denizcilik sektörünün dünya piyasasında rekabet gücünü arttırmaya yönelik bilgi ve hizmet üreterek, turizm, eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda Atatürk ilkelerine, etik değerlere bağlı kalarak sosyal sorumluluk duygusu içerisinde bulunduğumuz bölgenin ve ülkenin sosyo-ekonomik yapısını geliştiren proje odaklı her türlü faaliyetlerde yer almaya, destek vermeye çalıştık. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecektir.”
 
TRT Ses Sanatçısı Tuğçe Pala’nın şarkılarıyla eğlenen davetliler gece boyunca stres atma olanağı buldular.
 
Geceye Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Liman Başkanı Özkan Alkaç, Botaş Liman Başkanı Hüseyin Demir, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Çağan Taşkın’da katıldılar.
 
 
KABOTAJ BAYRAMINDA HALKA BALIK EKMEK VE TATLI İKRAM EDİLDİ
 
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yılı İskenderun’da çeşitli etkinliklerle büyük coşku ile kutlandı.
 
Ülkemizin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği, Türk Denizciliği’nin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşıyan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yılı İskenderun’da büyük coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan tören de Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası temsilcileri çelenk koydular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Bülent Kavsak yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini belirten açıklamalar yaptı.
 
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından protokol üyeleri tekneyle açılarak Şehit Denizciler Anısına denize çelenk bıraktılar. Ardından Yelken Kulübü koordinesinde gerçekleştirilen yarışlarda dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.
 
Bu arada Atatürk Anıt alanında kurulan stantlarda halka balık ekmek ve tatlı ikramında bulunuldu.
 
Etkinliklere İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Liman Başkanı Özkan Alkaç, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin ve ilgili kurumların amirleri, temsilcileri katıldı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet