Skip Navigation Links

Samandağ Çarşı Merkezinde Değişim

Samandağ Semt Pazarı Atatürk mahallesinde faaliyete başladı. Semt Pazarının ilk faalliyet günü Samandağ halkı açısından dönüm noktası oldu.

Samandağ Çarşı Merkezinde Değişim

Gündem   A+a-

 
Samandağ Semt Pazarı Atatürk mahallesinde faaliyete başladı. Semt Pazarının ilk faalliyet günü Samandağ halkı açısından dönüm noktası oldu. Yıllardır  İlçenin merkezinde her pazartesi günü kurulan Tarihi Samandağ Pazarı  yıllar sonra modern bir alanda açıldı. Kapalı ve açık alanlardan oluşan yeni semt pazarına vatandaş ve esnaf ilgi gösterdi. Pazarcı Esnafı   semt pazarının önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.
 
PAZARCI ESNAFI MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ.
 
Onur Dönmez:” 15 yıllık esnafım. Şu anda durum iyi.Semt Pazarının önemli bir  hizmet olduğuna inanıyorum.Lavabo ve diğer koşullar mevcuttur.Samandağ Belediyesine  Teşekkür ediyorum.”dedi.
 
Atıf Kaplan:” Samandağlıyım. 20 yıldır esnafım.Bugün Pazarın ilk günü olmasına rağmen koşulların iyi olduğunu düşünüyorum.İnşallah daha iyi olacak.”dedi.
 
Ufuk Aslan:” Semt Pazarı geniş bir alanda Samandağ halkına hizmet veriyor.Daha iyi bir konuma geleceğine inanıyoruz. “dedi.
 
Cemalettin Güzel:”Samandağlıyım. Semt Pazarının zamanla gelişeceğine inanıyorum.”dedi.
 
Seyhan Az:”Başkanımız sayın Mithat Nehir’e  değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.
 
Deniz Ray:”  Pazarımız yeni taşındı. İlk zamanlarda biraz sıkıntı çekebiliriz ama iler ki günlerde  daha iyi olacağına inanıyoruz.”dedi.
 
İbrahim Ekmekçi: Antakya’ dan geliyorum.Ve bu pazara geldiğim için çok mutluyum.”dedi.
Mehmet Akman :” Ayakkabı dünyasının sahibiyim.aynı zamanda Samandağ’ da  2 mağazam var.Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e  çok teşekkür ediyoruz. Hemen hemen 45 -50 yıldır esnafım. Halkımızı bu şekilde bir  araya getirmesi çok güzel bu yüzden ona   herkes adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten orda hiçbir şeyimiz yoktu burada lavabomuz var  her türlü ihtiyaçlarımızı karşılamak için her şey düşünülmüş  bir Pazar yeri burası.”dedi
 
 Hasan Korkmaz:” 40 seneden beri esnafım. Güzel cümlemize hayırlı olsun.
Özhan Kazan :” 5 yıldır  esnafım. Mükemmel bir  gelişme eskisinden daha iyi  trafik açısından da her  açıdan daha iyi oldu.”dedi.
 
BAŞKAN NEHİR ,
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Bugün yine pazartesi  ,Hatayın en büyük pazarı sayılabilecek  Samandağ  pazarının yer değişimiyle ilgili  sabah esnaf arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza   küçük bir ziyarette bulunduk .Daha önce pazarın kurulduğu alan cadde üzerinde  dükkanların önünün kapandığı ambulansın itfaiyenin vs  girişiyle ilgili çok ciddi sıkıntıların yaşandığı  bir Pazar yeriydi. Zaman zaman  geçmişte yaşanan kimi acı olayları da bildiğimizle ilgilide  bizim bu kangrenleşen meseleye de çözüm üretmemiz gerekiyordu. Yaklaşık iki yıldır çalışmasını başlattığımız yabancı uyruklu vatandaşlara ait bir alan üzerinde bir kamulaştırma kararıyla beraber bir planlama yapıldı.7102 metrekarelik bir alanın  kamulaştırma süreci bir taraftan yürüyorken bir taraftan da  Pazar alanı imalatı yapılmış oldu. Pazarcı esnafı bundan sonra yağmurda çok sıcak havalarda tozlu havalarda  daha az sıkıntı yaşayarak mesleğini icra etme şansı bulacak, alışveriş yapan vatandaşlarımızda daha medeni daha modern bir ortamda alışveriş yapma fırsatı bulacak. İlk deneyim bugündü, ilk günümüzdü.  Orda ki esnaflarla alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet ettik. İnsanlar gayet memnun  ufak tefek sıkıntılar var  o sıkıntıları da en kısa zamanda gidereceğiz. Lavaboların olması ,zabıta kulübesinin olması  önemli,  daha temiz daha hijyen bir ortamda sunum  yapmaları önemli , bu yönüyle hemşerilerimize daha keyifli alışveriş yapacakları  mekanlar sunduğumuz için mutluyuz herkese hayırlı olsun . Samandağımız'a hayırlı uğurlu olur inşallah. “ifadelerine yer verdi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet