Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hedef Avrupa ve Dünya Şampiyonu

HBB’nin başarılı sporcuları, katıldıkları turnuvaları bir kez daha şampiyonluklarla tamamladı.

Hedef Avrupa ve Dünya Şampiyonu

Spor   A+a-

 Amatör ve profesyonel spor dallarında elde ettiği sayısız başarıyla Hatay’ın adını zirveye taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcuları, katıldıkları turnuvaları bir kez daha şampiyonluklarla tamamladı.
Hatay Büyükşehir Belediyespor’un başarılı atleti İnci Çiçek, 17-18 Haziran tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 5000 metre yürüyüş kategorisinde 24 dakika 34 saniye 62 saliselik derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu. 
Bu derecesiyle 25 dakikalık dünya yıldızlar barajını da aşan genç sporcu, 12-16 Temmuz tarihlerinde Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenecek olan “Yıldızlar Dünya Şampiyonası”na katılmaya hak kazandı.
Bu başarının ardından 20-21 Haziran tarihlerinde Bolu’da gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda da başarı elde eden Hataylı sporculardan Seçil Akpınar, 10000 metre yürüyüş dalında 49 dakika 55 saniye 9 saliselik derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu.
Elde ettiği dereceyle 50 dakika 45 saniyelik Avrupa gençler barajını aşan Hatay Büyükşehir Belediyesporlu genç atlet, 20-23 Temmuz tarihlerinde İtalya’nın Grosseto kentinde düzenlenecek olan Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek.
Üst üste gelen zaferlerin ardından düşüncelerini paylaşan takım antrenörleri Abdülmecit Ölçer ve Senem Ölçer, Temmuz ayında gerçekleşecek Avrupa ve dünya şampiyonlarında da mutlu sona ulaşmak istediklerini belirtti.
Derecelerle gelen şampiyonluklardan dolayı sporcularıyla gurur duyduğunu belirten Senem Ölçer, “Bugüne kadar katıldığımız tüm turnuvalarda desteğini yanımızda hissettiğimiz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve kulüp başkanımız Serdar Güven’e çok teşekkür ediyorum. Kazandığımız bu başarıları kentimize armağan ediyoruz” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş