Skip Navigation Links

8.Dev Tesisi Hatay'a Kazandırıyoruz

Doç. Dr. Lütfü Savaş,Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

8.Dev Tesisi Hatay'a Kazandırıyoruz

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesine hizmet verecek ve Asi Nehri’ne temiz su deşarj edecek olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
 
Proje maliyeti 52 milyon 820 bin 664 TL ve 1.kademede günde 21 bin 300 m3 kapasite ile çalışacak olan tesisi bizzat yerinde inceleyen Başkan Savaş, Hatay genelinde gerek Akdeniz’i ve gerek Asi 
Nehri’ni daha temiz tutmak amacıyla arıtma tesisleri inşa ettiklerini hatırlattı.
 
Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde doğan, Suriye'den geçerek Hatay'ın Samandağ ilçesinde Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'ne kent sınırları içinde atıksuları arıtarak deşarj etme amacında olduklarına vurgu yapan Başkan Savaş,   tüm imkanları seferber ederek bugüne ve geleceğe kaliteli, sağlıklı ve refah içinde bir yaşam sağlama hedefiyle hayata geçirilen hizmetlerde çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti.
 
Dev tesisi 8 ay içinde tamamlamayı planladıklarını aktaran Başkan Savaş,  atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacağını belirtti.
 
Başkan Savaş, Dörtyol, Erzin, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Antakya(Serinyol), Denizciler(Bekbele) atıksu arıtma tesislerinin ardından Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin Hatay’a kazandırılan 8’inci yeni dev tesis olduğunun altını çizdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet