Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bayram Coşkusu Arsuz’da Bir Başka Yaşandı

Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleşen protokol-halk bayramlaşması Arsuz’daki farklı din, dil ve etnik kökenden insanı bir araya getirdi.

Bayram Coşkusu Arsuz’da Bir Başka YaşandıWeb
TV

Arsuz   A+a-

Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleşen geleneksel protokol - halk bayramlaşması Arsuz’daki farklı din, dil ve etnik kökenden insanı bir araya getirdi. Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi’nde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen bayramlaşmada
 
Arsuzlular, ilçe protokolü ile birlikte bayram sevincini kardeşçe en üst düzeyde yaşadı. 
 
İlçedeki birlik ve beraberliği daha da pekiştiren bayramlaşma törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu törende, ilçede var olan barış başta olmak üzere birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının devamı temenni edildi.
 

“Burada Arsuz’un fotoğrafı var”

Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın yanı sıra küslüklerin sona ermesi için de önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bayram günleri istisna günlerdir. Bu günlerde bizlerin, gençlerimizin ve herkesin büyüklerini ziyaret etmesi gerekir. Bizi hayata hazırlayan, bizi büyüten, okumamıza ve belli bir yere gelmemizde katkısı olan büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz, hatırlamalıyız. Çünkü bizi görme istekleri olur, şefkat istekleri olur, hatırlanma istekleri olur… Bunları bayramda mutlaka yapmamız gerekir. Ayrıca küslük iyi bir şey değildir. Bu günler bunu aşmak için önemli bir fırsat. Bayramda kimin kapısına gidip çalarsanız, kimse niye geldiniz demez. Küçük, büyüğün yanına gitmeli küslükleri gidermeli. İşte burada Arsuz’un tablosu, Arsuz’un huzuru, Arsuz’un fotoğrafı var.. Biz birlik – beraberliğin, kardeşliğin, huzur ve barış ortamının ilçemizin genelinde sürmesi için gayret edeceğiz. İstisnaide olsa bir takım kırgınlıkları gidermek adına herkes gayret ve çaba göstersin. Bu tablonun ülke genelinde olması arzu ve istediğimiz var. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsun” dedi. 

 

“Arsuz Ailesi, çok büyük bir aile”

Arsuz’un tüm ülkeye ve dünyaya örnek gösterilecek birlik ve beraberliklerin yaşandığı bir ilçe olduğunu ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, “‘Orucu kiminle tuttuysan, bayramı onunla yap’ derler. Tabii biz orucumuzu sizinle tuttuk, bayramı da sizlerle kutluyoruz. Çekirdek ailemizin yanında, bir ailemiz de Arsuz Ailesi… Sizleri ailemiz gibi gördüğümüz için de bayramda sizlerle beraberiz. Bundan da gurur ve mutluluk duyuyoruz. Arsuzumuz hakikaten Hatay gibi medeniyetlerin buluşma noktası, beşiği, gözbebeği olması hasebiyle tüm ülkemize ve dünyaya örnek birlik ve beraberliklerin yaşandığı bir ilçe. Burada görev yapmaktan ayrıca onur duyuyorum. Bugün mezarlık ziyaretleri yapılacak, aile ziyaretleri yapılacak, küsler barışacak, birlik ve beraberlik mesajları verilecek, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz gelecek kuşaklara aktarılacak. Bunun için biz bu günleri çok önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin bayramını kutluyor, nice bayramlara sağlık ve huzurla ulaşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Şehit aileleri unutulmadı

Protokol üyeleri daha sonra halkın esenliği ve sınırların güvenliğini sağlayan Jandarma Komutanlığı ve Polis Teşkilatını’nın ardından Gözcüler Mahallesindeki şehit Metin Kirmit ve Çetillik Mahallesindeki Şehit Zeynettin Özalp'ın ailelerini de ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bayram Coşkusu Arsuz’da Bir Başka Yaşandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar