Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’yi İSTE’yenler, Diplomalarına Kavuştu!

Keplerini 15 gün önce atan İSTE’nin 2017 yılı mezunları, diplomalarını Merkez Kampüs’te Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ald

İSTE’yi İSTE’yenler, Diplomalarına Kavuştu!Web
TV

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma ve Kapanış Töreni, Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 
 
Başta diplomalarını almaya gelen mezunlar ve aileleri ile öğretim elemanları olmak üzere yoğun bir katılımın olduğu törene; Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın,  Deniz Üs Komutanı Aykar Tekin, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tosyalı, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Yeter ve Necat Özkaya, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İSTE’nin kurulduğundan bu yana büyük gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, “İSTE’ye her geldiğimizde bir yenilik, büyük bir heyecan ile karşılaşıyoruz. Bu enerji ile, İSTE ülkemizin gelişmesine büyük katkı sunan projeler geliştirmeye ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye devam edecektir” dedi ve mezunları tebrik etti.
 
İSTE Konservatuvarı öğretim elemanlarının sunduğu ayrılık temalı eserlerden oluşan mini müzik dinletisinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, mezunlara başarılarının devamını dileyerek; “Ünlü düşünür Seneca, ‘başlayan her şey biter’ der. İşte bugün burada ön lisans ve lisans eğitimi süreciniz bitti. Acısıyla tatlısıyla, hiç bitmeyecek gibi gözüken okulunuz bitti. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdi sizin için yeni bir sayfa açılıyor. Sizlere yürekten inanıyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Konuşmasında, İSTE’nin Teknoversite vizyonunun; İDE (İşDünyasıyla Entegrasyon), TTO (Teknoloji Transferi Ofisi), Teknoloji Okuryazarlığı, Teknologluk ve Anayurt Güvenliği vb. gibi ana unsurlarını da davetlilere tanıtan Prof. Dr. Türkay Dereli; “Notlar ve sıralamalar belli olur olmaz bugün burada orijinal diplomalarımızı sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Biz İSTE olarak yeni bir şey söylüyoruz. Tekniği ve teknolojiyi yaşayan ve yaşatan dual bir üniversite kurmaya çalışıyoruz. İSTE diyoruz, Teknoversite diyoruz. İSTE’den mezun olabiliyorsunuz, Teknoversite’yi bitirdiğinizde ise aynı zamanda ‘teknolog’ oluyorsunuz. İSTE’rseniz ikisini de başarıyla bitirebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
Törenin devamında; İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden yüksek şeref derecesi ile mezun olan fakülteler birincisi Mehmet Hakan Satun, kendisini yetiştiren tüm öğretim elemanlarına ve ailesine teşekkür ederek; “İSTE bana çok şey kattı. Teknoloji, entegratörlük, teknologluk, inovasyon, teknoloji transferi, teknopark, girişimcilik ve benzeri konularda kendimizi çok geliştirdik. İDE programı sayesinde daha mezun olmadan işe yerleştik” şeklinde konuştu. Mehmet Hakan Satun mezuniyet kütüğüne plaka çakarken oldukça heyecanlandı.
 
Diplomaların dağıtımından önce, İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programına katılarak, programı başarıyla tamamlayan mezunlara Entegratör Sertifikaları, Teknologluk sınavında başarılı olan mezunlara da Teknolog Sertifikaları takdim edildi. Sertifikaların dağıtımının ardından dereceye giren mezunlara diplomaları, ve İTSO (İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası) ve Atakaş Şirketler Grubu sponsorluğunda, hediyeleri takdim edildi.
 
2016-2017 Eğitim-Öğretim Kapanış ve Diploma Töreni, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin mezun öğrenciler ve aileleri için organize ettiği iftar yemeği ile son buldu.
 
 
 
 
 
İSTE’yi İSTE’yenler, Diplomalarına Kavuştu! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş