Skip Navigation Links

Avukat Bülent Akbay Kılıçdaroğlu diyor

Avukat Bülent Akbay: Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye İktidar Yolunu Açacak

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Baykal’ın istifası ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından milletvekilleri ve CHP kurultay delegelerinin tavrı belli olmaya başladı. Hatay Milletvekilleri Fuat Çay ile Aziz Yazar Baykal’dan yana tavır alırken, Gökhan Durgun Kılıçdaroğlu diyor.

İskenderun siyasetinin önemli isimlerinden CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Avukat Bülent Akbay da Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavrını koydu.
Avukat Bülent Akbay açıklamasında şöyle dedi: CHP’de beklenen değişimin ilk adımı atıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın istifasıyla boşalan genel başkanlık için 22-23 Mayıs’ta yapılacak olağan kurultayda aday olacağını açıkladı. Halkın kendisine “Gandhi Kemal” adını yakıştırdığı Kemal Kılıçdaroğlu CHP tabanının ‘aday ol’ önerilerini dikkate alarak, Baykal’a rağmen adaylığını açıkladı. Baykal’ın geri dönüşünün önüne, en etkili barikatı Kemal Kılıçdaroğlu örmüş oldu. Parti genel sekreteri Önder Sav’ın Kılıçdaroğlu’ndan yana desteği ise, Deniz Baykal’a kısa olmayan bir dinlenme imkânı tanıyacak gibi görünüyor. Baykal’a rağmen, ama Baykal’a karşı olmayan bir hareketi başlatması olması, Partinin yara almadan bu değişim sürecini örgütleyebileceğini göstermektedir.
Meydanları Özleyen Parti
Her ne kadar CHP karışmış görünse de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı CHP’ye iktidar yolunu açacak gibi görünüyor. “Gandhi Kemal” halkın içinden gelen dürüst ve çalışkan bir siyasetçi. Bu özelliklerini sosyal demokrat ideolojinin emekten yana politikalarıyla birleştirmeli ve CHP’yi bir kadro hareketine dönüştürmelidir. Sol ve sosyal demokrat politikaları CHP tabanı çok özlemişti. Meydanlarda ve varoşlarda siyaset yapmayı da.
Bağımsızlık Ateşi Yakıldı
Umuyorum ki Kılıçdaroğlu halkın kendisine yakıştırdığı ” Gandhi” lakabına layık bir lider olur. Bilindiği gibi Mahatma Gandhi İngiliz sömürüsüne baş kaldıran ve örgütlediği barışçıl direnişlerle bağımsızlık ateşini yakan dünyaca ünlü bir devrimci. Kemal Kılıçdaroğlu’da uzun yıllar icazetle siyaset yapılan CHP’de adeta bağımsızlık ateşini yakarak, CHP’ye iktidar yolunu açmaya çalışıyor.
CHP ülkenin demokratikleşmesinde ve çağdaşlaşmasında önemli bir partidir. CHP değişmek ve çağın gerektirdiği değişimi kucaklamak zorundadır. Kılıçdaroğlu sol ve sosyal demokrat ilkelerin ışığında halkın değişim beklentilerini karşılamak amacıyla ilk adımı attı. Bize düşen bu yürüyüşe katılmak olacaktır.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet