Skip Navigation Links

Uzunbağ’da ” İmar Planı” Konulu Toplantı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir

Uzunbağ’da ” İmar Planı”  Konulu Toplantı

Gündem   A+a-

 
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız Uzunbağ Mahallesi halkıyla bir araya geldiler. Hatsu binası önünde yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.Halk sordu başkanlar cevapladı.
 
Uzunbağ Belde Belediyesi döneminde yapılan ve mahkeme tarafından iptal edilen Uzunbağ imar planının bir an önce yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yapılması gereken çalışmalar konuşuldu. Başkan Savaş Ve Başkan Nehir  imar planı  çalışmalarını anlatarak halkı bilgilendirdiler.
 
MİLLETVEKİLİ TOPAL:”SAMANDAĞ’A HİZMET GETİRMEK ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
 
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal:”Sizleri bizlere bir emanet verdiniz.Bizlerde bu emaneti en iyi şekilde korumaya ,bu konuda başarılı olmak adına  gayret ediyoruz.Samandağ’a hizmet getirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sn.Doç.Dr.Lütfü Savaş ve Samandağ Belediye Başkanımız Sn.Mithat Nehir  Bu konuda bizlere yardımcı oluyorlar. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli bir sorunu konuşmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sizleri dinlemek üzere buradayız. Çok ciddi spekülasyonlar var.Vatandaşlarımız imardaki sıkıntılarla ilgili beni arayıp sorunlarının anlatıyorlar. Büyükşehir ve Samandağ belediye başkanlarımızın huzurunda sizlerle bu konuyu konuşmak ,sorunlarınızı çözüme kavuşturmak istedik. “dedi.
 
İLÇE BAŞKANI AYDOĞAN:” UZUNBAĞ HALKININ SORUNU BİZİM ORTAK DERDİMİZDİR “
 
CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan: “Uzunbağ halkının sorunu bizim ortak derdimizdir. Geçmişte bu beldede Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşlarımız iyi niyetli bir çaba göstererek imar planını yapmışlar.Bazı durumlar gelişmiş,şikayetler olmuş,Uzunbağ mahallesinin imar planı mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Bundan dolayı bazı vatandaşlarımız mağdur olmuştur. Bu konuda en yetkili olan başkanlarımızla ,milletvekilimizle buraya geldik.Eminim ki güzel faydalı bir toplantı olacaktır. Hepinize teşekkür ederim.”dedi.
 
BAŞKAN NEHİR:”HUKUKİ ZEMİN OLUŞTURULMADAN ÇÖZÜM ÜRETİLEMEZ”
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Değerli arkadaşlar İmar planı üç günde beş günde çözülebilecek bir konu değildir. Bu konunun hukuki zemini oluşturulmadan çözüm üretilemez. Eksiksiz hatası nasıl yola devam etmemiz gerekiyorsa öyle çalışıyoruz. Uzunbağ mahallesinin imar planının iptal edilmesi hususunda mahkeme bir karar verdi. Mahkemeye yapılan itirazlarla birlikte ilçemizin bütününe yönelik 42 mahalleyi kapsayan imar planın hayata geçirilmesiyle ilgili çalışıyoruz.Büyükşehir yasasından önce ilçe belediyesi 9 mahalleden oluşuyordu.9 mahalleyi kapsayan 2010’lu yıllarda başlattığımız 1/25.000 ölçekli imar planı çalışması bugün itibariyle onaylandı. 2. Etap’ta Samandağ Belediyesine yeni katılan 33 mahallenin çevre düzeni planlarıyla ilgili yaklaşık 15. Gün önce ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı. İmar planı 1/1000,1/5000,1/25000’lik planları tam olarak onaylanmadan  hayata geçemiyor. Parselasyon yapmak,kredi almak,alım satım yapabilmek için bu planın onaylanmış olması gerekiyor.
 
BAŞKAN NEHİR:”PLANIN GEÇERLİ OLMASI İÇİN GERRKLİ ŞARTLAR SAĞLANMALIDIR”
 
İmar planınızın iptaliyle ilgili bir burada defalarca bilgi verdik.  Geçmişte Uzunbağ  Belde belediyesi iken bilerek yada bilmeyerek plan yapılırken bazı hatalar yapılmıştır. Ben bilerek yapıldığını düşünmüyorum.Ama bu çerçevede mahkemenin eksik gördüğü hususlar vardır. Planı yapan şehir plancısının bu planı yapmaya yetkisi olmadığı mahkemece tespit edildi. Zamanında görev yapan belediye başkanı ,meclis üyesi böyle bir yetki gerektiğini bilmeyebilir. Planları yaparken 57 kurumdan görüş almak zorundasınız .Planların geçerli olması için Şehir Plancısının yetki belgesi ve 57 kurumun görüşlerinin olumlu yönde olması gerekmektedir. Bakanlıkta onayladıktan sonra plan geçerli olur. Uzunbağ mahallesinin  imar planlarının iptal edilme gerekçesi  Belde belediyesi zamanında yapılan planda mahkeme tarafından  görülen eksikliklerdir.  Plancının yetkisi olmaması ve ilgili kurumlarının görüşlerinin alınmamış olmasıdır.Belgesi de buradadır. Bütün bunlardan çıkan sonuç o plan geçersizdir.
 
BAŞKAN NEHİR:”GEÇMİŞİ YARGILMAK YERİNE , GELECEĞE BAKIP,ÇÖZÜM ÜRETMEK GEREKİYOR”
 
Uzunbağ mahallesinin imar planı açısından  Belediyemizin  yetki alanında olan kısmıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İmar planı açısından Büyükşehir Belediyesinin yetki alanına giren kısmıyla ilgili Belediye Başkanımız Sn.Doç. Dr. Lütfü Savaş bilgi verecektir. Geçmişi yargılamak yerine geleceğe bakıp bu işi nasıl hızlandırırız? Nasıl bu işi çözeriz? Değerlendirmemiz gerekiyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. İşimizi sağlam yapıyoruz. Sabırla, sebatla çalışıyoruz.57 kurumun görüşlerini alarak,olabildiğince sağlam ,düzgün bir çalışma gerçekleştiriyoruz.Hiç bir vatandaşımızın mağduriyetini kabul edemeyiz.
Başkan Nehir toplantının sonunda Vatandaşların sorularını cevaplandırarak, Samandağ Belediyesinin konuyla ilgili mahkeme tarafından talep edilen belde belediyesi zamanında planı yapan şehir plancısının yetki belgesi olmadığı ve ilgili kurumların görüşleri alınmadan yapılan planın belgelerini vatandaşlarla paylaştı.
 
ÇAĞLAR:”KURUM GÖRÜŞLERİ OLUMSUZ OLARAK  GELDİ VE PLANCININ YETERLİLİK BELGESİ YOKTU”
 
Uzunbağ Belde Belediyesi Döneminde Fen işleri  Müdürlüğü Görevini yürüten Esra Çağlar konuyla ilgili konuşarak :”o dönemde  Bazı  kurum görüşleri olumsuz olarak geldi. Yani bazı yerlerin imara açılmaması gerekiyordu. O dönemde de Planı çizen plancının yeterlilik belgesi yoktu.”dedi.
 
BAŞKAN SAVAŞ:”BİZ ÇÖZÜM NOKTASINDAYIZ”
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş:”Bu konu sizleri üzdüğü için ben üzgünüm.Geçmişte bazı sıkıntılar olmuş. Kimseyi suçlamıyoruz.Biz çözüm noktasındayız. Samandağ Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi çözüm için uğraşıyor. Mithat Başkanımız ilçe belediyesiyle ilgili yani turizmle ilgili olan kısmı anlattı.Bende size Hatay büyükşehir belediyesi ne yapıyor onu anlatacağım.Büyükşehir yasasına göre kanuna göre 1/100 000 ‘liğin yapılması gerekiyor. Bunu yapabilmek için hali hazır denilen fotoğrafların çekilmesi gerekiyor. Biz 14-15 ay fotoğraf çekemedik. Hatayın üçte biri uçuşa kapalı bölgedir. 6 tane ilçemiz Suriye sınırındadır. Türk silahlı kuvvetleri sivil uçakların uçmasını fotoğraf almasını yasaklıyor.Hal böyle olunca 14-15 ay işimizi yapamadık. Yapamayınca farklı bir yöntem bulduk. Türksattan fotoğrafları aldık1/100.000’lik  Ağustos gibi meclise getirebilriz. 1/5000 ,1/25.000’likler yapıldıktan sonra bu işi 2018 ağustosunda biter. Başkanımızın ifade ettiğine göre ilçe sınırında kalan 1/1000’liklerde biter. “dedi.
Başkan Savaş konuşmasının devamında;”Ben buraya hakem olarak geldim.Kimseyi suçlamaya gerek  yok “dedi. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet