Skip Navigation Links

'Meclise İskenderun'un il olması için kanun teklifi verdi'

CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu İskenderun'un il olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gerekçeli yazılı ve CHP milletvekillerin

Politika   A+a-

iles/chpp b.jpg" alt="" />
 
Milletvekili Dudu, Meclise İskenderun’un il olması için kanun teklifi verdi
 
CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu İskenderun’un il olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gerekçeli yazılı ve CHP milletvekillerinin tamamının imzasının bulunduğu teklif sundu.
42 ilden büyük bir ilçe olan İskenderun’un il yapılabilmesi için gerekçeleri de yazılı olarak TBMM’ne sunan milletvekili Dudu. Partisinin İskenderun İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında konunun ayrıntılı bir şekilde parti üyelerine ve basına anlatma imkanı buldu.
 
CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, imzalı dilekçeyi de basına göstererek yaptığı açıklamasında, “ Denizciler, Payas ve Arsuz adlarıyla 3 ilçe İskenderun adı ile bir il kurulması için TBMM’ne kanun teklifi verdik. Burada İskenderun yıllardır hak ettiği hizmetleri alabilmesi için yaptığımız bu girişimin sonuna kadar arkasındayız ve İskenderun mutlaka il olmalıdır diyoruz. Metropol şehir haline gelen İskenderun’un neden il olmasını da şöyle sıralayabiliriz, “İskenderun Körfezi, Akdeniz’in kuzeydoğusunda stratejik bir noktadadır. Son nüfus sayımında İskenderun’un toplam nüfusu 331 bin 697 kişiye ulaşmıştır. Bu nüfusun 201 bin 183’ü merkeze, 130 bin 914’ü bağlı belde ve köylere verilmiştir. Hatay ilinde bulunan İskenderun Körfezi, Avrupa’yı Ortadoğu’ya bağlayan bir kapı durumundadır. Uluslar arası platformda jeopolitik öneme sahip bir konumdadır. Özellikle sanayi, lojistik ve turizm sektöründe çok önemli potansiyele sahip olduğundan ekonomik göstergeler açısından olumlu bir grafik çizmektedir” dedi.
 
Milletvekili Dudu, açıklamasının devamında, “İskenderun Coğrafi konumu itibariyle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Özellikle limanın özelleşmesinin ve kapasitesinin hızla arttırılmasının ardından liman faaliyetleri ve buna bağlı iş kolları hareketlenecek ayrıca istihdam oranları büyük ölçüde artış gösterecektir. İskenderun’un yeni konteynır limanı Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş olmak üzere tüm doğu ve güneydoğu Anadolu’nun ihracat kapısı olacaktır” ifadelerine yer verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet