Skip Navigation Links

Kırıkhan’da İlk Yamaç Paraşütü Uçuşu Gerçekleştirildi

Kırıkhan’da ilklere imza atan Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bir ilk’e daha imza attılar.

Kırıkhan’da İlk Yamaç Paraşütü Uçuşu Gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

 
Kırıkhan’da ilklere imza atan Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bir ilk’e daha imza attılar.
 
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça ve Kurum Müdürleriye birlikte Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesinin organizasyonuyla Ceylanlı mahallesinde yapılan yeni uçuş pistinde ilk Yamaç Paraşütü uçuşlarını gerçekleştirdiler.
 
İlk Uçuşu  Ceylanlı mahallesindeki yeni yapılan Yamaç Paraşütü pistinde Yamaç paraşütü Antrenörü Mehmet Karaömer nezaretinde gerçekleştiren Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve İlçe Gençlik ve spor Müdürü Bestami  Gündüz ortak bir çağrıda bulunarak Yamaç Paraşütü Pistimiz tüm ilçemize hayırlı olsun. Tüm gençlerimizi Halk Eğitim Merkezinde açacağımız uçuş kurslarına bekliyoruz.” Dediler.
Kaymakam Erkayıran yaptığı açıklamada; “2 iniş 2 kalkış pistinin yapımını gerçekleştirdik. Buradaki amaçlarımızdan birincisi bölgemizin ve ülkemizin yamaç paraşütçülerinin buraya gelerek uçuşlar gerçekleştirmesidir. Önümüzdeki aylarda Yamaç paraşütü ile uğraşan sporcularımızın buraya gelerek konaklayabilecekleri ve uçuş keyfini yaşayabilecekleri pistler oluşturmayı hedefledik. İkinci hedefimiz ise Kırıkhan’lı gençlerimizin Yamaç paraşütüne ilgi duyarak bu sporu öğrenmesi ve hatta daha da ileriye giderek uçuş eğitimi verebilecek bir düzeye gelmelerini sağlayarak Yamaç paraşütünün bölgemizde bir sektör haline gelmesine katkıda bulunmaktır. Bunu sağlamak için de Eylül Ekim aylarında İlçemizde Halk EğitimMerkezi Müdürlüğü idaresinde Yamaçparaşüt kursları verilerek Kırıkhan gençliğinin farklı spor dallarında da faaliyet gösterebilmesini hedefliyoruz. Şu an için hedefimiz bir yıl içerisinde en az 100 gencimizin bu sporu öğrenmesidir.
 
Bugün burada Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz ile birlikte yeni yapılanYamaçparaşüt Pistimizden deneme uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Pistimizi rekor bir sürede başlayıp bitmesini sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Pistimizin parke taşlarıyla döşenmesi sözünü veren Başkanımız ikinci pistimizin de en kısa zamanda dolgu işlemlerinin yapılacağını ifade etti. Bu yönüyle Türkiye’de sayılı yamaçparaşüt merkezlerinden biri haline gelecek olan Kırıkhan Ceylanlı Köyü aynı zamanda Yamaçparaşüt eğitimlerinin yoğun olarak kullanılacağı iki farklı yöne bakan kalkış pistleriyle gelecekte çok güzel uçuş faaliyetlerini de sabırla beklemektedir.” dedi.
 
 Başkan Yavuz ise yaptığı konuşmada; “ 15 günlük süre zarfı içerisinde kaymakamımızın talimatları doğrultusunda ve yaptığımız istişarelerden sonra Yamaç Paraşütü pistlerimiz hazırlandı ve bugün burada ilk uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizim buradaki hedefimiz Sokaklarımızdaki gençlerimizi bir çatı altında toplayarak sporu sevdirerek ve boş zamanlarını sosyal aktivitelere katılarak değerlendirmeleridir. Kısa bir süre sonra Halk Eğitim Merkezi nezdinde kurslarımız başlayacak ve biz gençlerimizi bu tür etkinliklerin içine katmayı hedefliyoruz. Sayın kaymakamımızla birlikte Gençlerimizin ve bölgemiz insanlarına bu tür etkinliklerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz 2 adet pistimiz yamaç paraşütü yapmak isteyen kardeşlerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet