Skip Navigation Links

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinden Bir İlk!

“Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri” Eğitim Projesi kabul Edilerek İmzalandı.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinden Bir İlk!

Gündem   A+a-

 
İLK PROJE KABUL EDİLDİ…
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan dönemine ilişkin değerlendirme sonucunda; Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin,‘’Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi’ başlıklı projesi başarılı bulunmuştu. Destek almaya hak kazanan proje, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin YILMAZ ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur YILDIZ tarafından birlikte imzalandı.
 
T.C. Sağlık Bakanlığının 2013-2017 Strateji Planında "Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarında, dijital hastane kavramı oluşturmak ve yaygınlaştırmak" bulunmakta. Dijital Hastane sistemleri, yalın hastane sistemlerinin alt sistemleri olmasından dolayı Bakanlığın stratejileri doğrultusunda bu proje geliştirildi.
 
VERİLEN HİZMETLERİN EN ÜST SEVİYEYE TAŞINMASI VE KALİTENİN ARTIRILMASI…
 
Bu proje ile birlikte; 01.01.2017 tarihi itibari ile Hatay'daki Antakya Devlet Hastanesi ve Antakya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi aynı bina içerisinde birleştirildi. Bu süreçte başlı başına çok karmaşık olan sağlık süreçleri daha da uzayan ve zaman kaybına neden olan olası riskler oluşturmakta. Yönetim kademesi birleşerek tek çatı altında hizmet veren Hatay Devlet Hastanesinin, kontrolü ve ihtiyacı daha çabuk tespit edilmesinin sağlanmasını, verilen sağlık hizmetlerinin her açıdan daha iyi bir noktaya taşınması ve kalitenin arttırılması hedefleniyor.
 
 
YENİ BİR KURUM KÜLTÜRÜ MODELİNİN OLUŞUMUNU SAĞLAMAK…
 
Yalın hastane düşüncesininde temel amacının, süreçlerdeki israfları hataları, aşırı tüketimi, stokları, beklemeleri, gereksiz işleri, gereksiz hareketleri, gereksiz taşımaları yok ederek sağlık hizmetinin hastaya ulaşana kadar geçirdiği toplam süreyi kısaltmak. Sürenin kısalması ile hasta memnuniyeti ve kalitenin artması, beklemeler ve stokların azalması, sonuç olarak maliyetlerin düşmesi hasta memnuniyeti artması ve daha kolay yönetilebilir bir sağlık sisteminin kurgulanmış olması, böylelikle kurumun gelişimi sağlam temeller üzerine oturacak. Bu projede ki hedeflenen temel amaç,  kurumda yalın hastane mantığını oluşturmak ve yerleştirmek, gelişimini ve sürekliliği sağlayarak doğru planlama ile yeni bir kurum kültürü modelinin oluşmasına katkı sağlamak.
 
Hatay Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşturulacak 30 kişilik ekibe; İlgili eğitimci tarafından ilk iki gün 16 saat teorik eğitim verilecektir. Akabinde üç gün 24 saat uygulamalı eğitim verilerek proje tamamlanacak.
 
İlerleyen süreçte eğitim alan Hatay Devlet Hastanesi birim sorumluları ile İlçelerde de aynı eğitimler verilerek uygulamaya konulacak.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet