Skip Navigation Links

Yakarsan Yanarsın!

Hatay Valiliği anız konusunda uyardı.

Yakarsan Yanarsın!

Gündem   A+a-

 
Hatay Valiliği anız konusunda uyardı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklama da ;
 
Hasat sonrası ekonomik değeri olmayan bitki saplarını (anız) masrafsız bir şekilde yok etmek için anız yakılmaktadır. Ancak anız yakmak, toprağın yapısını bozarak içindeki canlıları yok etmekte ve toprağı besleyen, topraktaki doğal ortamı dengeleyen canlıları yok etmektedir. Bu ise toprağın fakirleşmesine, alınan verimin azalmasına neden olmaktadır.
 
Dolayısı ile sürdürülebilir tarım açısından, toprağın doğal dengesinin korunması, olası yangınların önlenmesi ve hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için anız yakılmaması gerekmektedir.
 
Bilindiği üzere 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun Ek-1 maddesinin c) bendinde "Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır." denilmektedir. Bu kapsamda anız yakanlara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılı için dekar başına 42,44 TL idari yaptırım uygulanmaktadır.
 
Çiftçilerimizin geçim kaynakları olan topraklarına kendi elleri ile zarar vermemeleri ve kanun önünde suçlu duruma düşmemeleri için "Anızları Yakmamaları" önemle rica olunur.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet