Skip Navigation Links

Avukat Bülent Akbay Verdi Veriştirdi!!!

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta İskenderun'da yapacağı açılışlar

Politika   A+a-

Avukat Bülent Akbay Verdi Veriştirdi!!!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Akbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mart’ta İskenderun’da yapacağı açılışlarla ilgili gazetelere verilen “41 Kere Maşallah” başlıklı reklamlar nedeniyle bir açıklama yaptı.
Yazılı açıklamasında, AK Parti Hükümeti’nin İskenderun’a yaptığı hizmetler olarak duyurulan konuları eleştiren ve “Dağ Fare Doğurdu” başlığıyla eleştirilerini sıralayan Avukat Bülent Akbay:
DAĞ FARE DOĞURDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 09 Mart Çarşamba günü , bazı yerlerin açılışını yapmak üzere İskenderun’a gelecek. Bu amaçla gazetelerde boy boy “ 41 Kere Maşallah” ilanları yer aldı. İlanların içeriği halkımızı açıkça aldatmaya yöneliktir. AKP iktidarı bir kez daha gördük ki; Hatay’ın bütününe hizmette sınıfta kalmıştır. Halkımızın yaygın kullandığı bir değimle “ dağ fare doğurdu.” AKP’nin İskenderun’a hizmet etmek bir yana, İskenderun’un geri kalmasına sebebiyet verdiği devletin resmi rakamlarıyla tescillendi.
İskenderun’un Hakkı Gasp Ediliyor.
AKP hükümetinin resmi verilerine göre, Hatay ulusal gelire katkı yapan 9. İl. Hatay’da Ulusal gelire en fazla katkı yapan ilçe ise İskenderun. Hem de İskenderun’da üretim yapan ama merkezleri İstanbul’da olduğu için verileri İskenderun’a yansımayan büyük işletmeler olduğu halde. Bu büyük işletmelerin vergileri merkezlerinin bulunduğu illerde verilmektedir. Buna karşılık hizmet alımında İskenderun ilçesi, ilk yüz ilçenin içinde dahi sayılmıyor. Açıkça İskenderun’un ve Hatay’ın hakkı AKP tarafından gasp ediliyor.
Hatay AKP İle Mutsuz Oldu
Yine devletin resmi verilerine göre Hatay, yaşanabilir iller arasında 61. Sırada yer alıyor. AKP hükümetleri sırasında Hatay’da yaşam çekilmez hale gelmiştir. Çocuklarımız bu şehirde iş veya başkaca nedenlerle ya yurt dışında yaşamaya başlamış veya başkaca şehirlere taşınmışlar. AKP Hatay’lıları sevdiklerinden koparıyor. Mutluluk insanın sevdiklerine yakın olmasıdır. AKP Hatay’lıları sevdiklerinden uzak ediyor. Yani biz Hatay’lıların mutluluğunu çalıyor. Bu soyut bir iddia değil AKP’nin resmi verileriyle tescillenmiştir. AKP Hatay’da, Hataylılara Afrika koşullarını reva görmüştür. Yaşanabilir iller arasında 61. Sıraya düşürmüştür.
İşsizlik Hatay’da Çığ Gibi
Son olarak AKP’nin işsizlik verilerine baktığımızda, bir kara tablo daha görüyoruz. Hatay işsizlik sıralamasında 5.il olmuştur. Hatay’da işsizlik Türkiye ortalamasının çok üstünde görünüyor. İşsizlik oranı gizli işsizleri saymazsak %17,7. Gizli işsizlerle birlikte bu rakam %25’e ulaşıyor. Yani çalışabilecek her 4 kişiden biri Hatay’da işsiz. İş sahibi olanlar ise açlık sınırında, taşeronların insafına bırakılmıştır. Hatay işsizlik’te Şırnak, Siirt ve Tunceli ile birlikte anılıyor. İşte AKP’nin Hatay’a ve Hatay’lılara verdiği değer. Bu tablo AKP için utanç tablosu olmalıdır. Gerçekten de 41 kere maşallah demek gerekiyor. Bugüne kadar bu rezaleti Hatay’a yaşatan bir başka hükümet işbaşına gelmemiştir.
Buraya kadar AKP hükümetinin kamuoyuna açıkladığı resmi verilerle Hatay’ı öksüz bırakan uygulamalarına dikkat çekmeye çalıştım. Şimdi de âdeta borazan çalarak duyurmaya çalıştıkları bazı hizmetçiklere büyüteç tutmaya çalışalım.
Bitmeyen Çile
Sağlık alanında İskenderun Devlet Hastanesinin yapımını ilanlarla gözümüze sokmaya çalışıyorlar. Oysa 15 yılda ancak bitirilen Devlet Hastahanesinin Kardiyoloji ve Onkoloji bölümleri yok. Uzmanlar ve donanım aynı. Sadece makyaj var. İskenderunlu yurttaşlarımız sağlık problemleri için hala Adana, Ankara ve Antep yollarını arşınlıyor. İskenderun sağlığına kavuşmak için yollara düşmeye devam edecek. Kanser hastalarına, kalp hastalarına eğer yetiştirilebilirse, fallarında yol görünüyor. Refakatçilerimiz yine Ankara’da, Adana’da veya Antep’te tanıdık birini kovalayacak. İskenderun’a bir bölge hastanesi kurulacağını sanıyorduk. Yine aldatıldık. Anlaşılıyor ki İskenderunluların sağlığı AKP’nin umurunda değil.
Karne Zayıflarla Dolu
AKP iktidara geldiğinde Hatay, eğitim alanında Türkiye’nin en başarılı illeri arasındaydı. AKP iktidarında her yıl bu başarı düştü. Şimdi vasat iller arasında sayılıyoruz. Okullarımızı okul aile birlikleri ayakta tutuyor. Eğitim ülkemizde pahalıdır ama Hatay’lılar için iki kat pahalıdır. İskenderun’un gururu Barbaros lisesi hala yıkık dökük duruyor. Hayırsever yurttaşlarımızın yaptıklarına bile sahiplenen bir hükümetle karşı karşıyayız. Binlerce genç öğretmen geçer puan aldıkları halde atamaları yapılmamaktadır. Öğretmenler arasında ayrımcılık yapılmakta ve tarikat mensupları kollanmaktadır. Vekil öğretmenler aracılığıyla emek sömürüsü yapılmaktadır. Hatay’ın öğretmen açığı vekil öğretmenlerle bile kapatılamamaktadır.
Sporda Yokluk Yılları
AKP hükümetleri sırasında İskenderun spor alanında yokluk yıllarını yaşadı. Kapalıspor salonu yıkıldı ve on yıla yakın bir süre İskenderun’da bir kapalı spor salonumuz olmadı. Beldelerin spor salonlarına muhtaç hale getirildik. 5 Temmuz stadyumunun içler acısı hali hala sürüyor. Takımlarımız mahalli liglerle anılmaya başlandı. Spor alnında İskenderun her açıdan küme düşürüldü. Bu dönem içinde gençler arasında uyuşturucu ve içki kullanımı artmıştır. Bu gençlerimizin günahı AKP yöneticilerinin boynuna yazılmıştır.
Adaletin Bu mu AKP?
AKP hükümetleri sırasında Adliye hizmetleri fiziki imkânsızlıklarla boğuşmuştur. Adliyenin fiziki imkânsızlıkları adalet dağıtmayı olanaksız kılmıştır. Türkiye’nin her yerinde Adliye binaları on yıl önce neredeyse yenilendi. İskenderun ve Antakya’da yeni adliye saraylarına henüz taşınamadık. Yeni emniyet binası gibi yıllarca taşınamazsak hiç kimse şaşırmasın. Diğer ilçelerde adeta gecekondulardan bozma binalarda adalet dağıtılmaya çalışılmaktadır. Hakim ve Savcı lojmanlarının içler acısı hali ise adalet adına tam bir rezalettir. Hakim ve savcılarımıza kümes gibi evlerde yetersizlikler içinde yaşamak zorunda bırakılıyorlar.
AKP’ye Deniz Bile Küstü
AKP iktidara geldiğinde İskenderun balıkçılıkla övünen ve övülen bir ilçeydi. AKP İskenderun balıkçılığına Urla gemisinden daha büyük zarar verdi. Halen bu batık çıkarılamadı. Sanayi kuruluşlarının denizi curufla doldurması, adeta ödüllendirdi. Denizin kirletilmesine sessiz kalındı. Balıkçı esnafının üzerinde sahil güvenlik Azrail gibi dolaştı. 148 km. sahil şeridine sahip olduğumuz halde dışarıdan balık getirmeye başladık. Balıkçı esnafı AKP hükümetleri tarafından öksüz bırakıldı. AKP’ye deniz bile küstü.

 

Yollar Kanlı Divane
İskenderun-Arsuz yolu, Arsuz- Çevlik yolu, Antakya- Samandağ yolu hala bitirilemedi. 24 km lik yol için verilen vaatler buradan ankaraya yol olur. Bu yollarda ölen, sakat kalan yurttaşlarımızın günahı AKP’nin boynunadır. Yılan hikayesine dönen hizmetlerden dolayı neredeyse her eve ateş düşmüştü. Hala –cek, -cak heceleriyle biten cümleler kuruyorlar.
Özetle emniyet binasından, genel liseye kadar hemen hemen her yapıldığı veya yapılacağı ifade edilen hizmetleri gözümüze sokmaya çalışan ve lütuf gibi sunan AKP İskenderun ve Hatay’a hizmet konusunda sınıfta kalmıştır. Devletin asli görevlerini halkı minnet altında tutacak şekilde sunmaktadır. 9 Mart’ta AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’dan ve özellikle İskenderun’dan özür dilemelidir. RTE bildik efe tavırlarıyla , İskenderun’a yaptığı haksızlıkları gizlemeye çalışacaktır. İskenderun halkını ve Türkiye’yi şaşalı törenlerle kandırmaya ve aldatmaya çalışacaktır. Ama bizler bu kentte yaşıyoruz ve AKP’nin İskenderun’u öksüz yapan icraatlarını biliyoruz. 12 Hazirana kadar halkımıza, bu kandırmacayı anlatacak ve AKP kâbusundan halkımızı kurtaracağız.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet