Skip Navigation Links

Öğrenciler HBB İle Trafik Kurallarını Öğreniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek ve uygulamalı göstermek için ’Emniyet Kemeri

Öğrenciler HBB İle Trafik Kurallarını Öğreniyor

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek ve uygulamalı göstermek için ’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı okullara götürüyor.
 
 
SİMÜLASYON GÖSTERİSİYLE EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ ANLATILIYOR
 
 
Vatandaşlara emniyet kemeri takma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçen HBB Ulaşım Dairesi ekipleri, trafikte bilinçli bir toplum oluşturmak adına etkinlikler düzenliyor. Yetkililer tarafından il geneli ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere sunulan simülasyon gösterisiyle, emniyet kemeri ve trafik kurallarına uymanın önemi anlatılıyor. Bir mekanizma üzerine yerleştirilen ve gösteri sırasında 360 derece dönen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile trafikte azami hızla seyreden bir aracın takla atması neticesinde araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcuların yaşayacakları durumlar yansıtılıyor.
 
 
EMNİYET KEMERİ ÖLÜMLERİ %65 ORANINDA AZALTIYOR
 
Trafik kurallarına uymamanın toplumda ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken HBB yetkilileri, emniyet kemeri takmanın ve özellikle trafik kurallarına uymanın kazaları büyük oranda düşüreceğini belirtilerek, çarpışmalı kazalarda insanların ağır yaralanmasını yüzde 45, ölmelerini de yüzde 65 oranında önlediği ya da engellediğini bilgisini öğrencilerle paylaştı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet