Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay RES Türbinleri Tarafından Çepeçevre Sarılmıştır

CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL TBMM Genel Kurulunda Çevreye Dikkat Çekti

Hatay  RES Türbinleri Tarafından Çepeçevre SarılmıştırWeb
TV

Gündem   A+a-

 TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, her geçen gün yenileri eklenen RES Türbinlerine değinerek Hatay’ın dağları ve tepelerinin rüzgar tribünleri ile çevrelendiğini anlattı. 
Konuşmasında “Fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını ve bu yönde çabaların devlet tarafından daha fazla desteklenmesini savunmaktayız” diyerek, insan ve canlı haklarına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. 
Topal konuşmasına devamla, “Ancak yenilenebilir enerji yatırımlarında da insan ve canlı haklarına azami hassasiyetin gözetilmesi gerekmektedir. Hatay, bugün dağları ve tepeleriyle RES türbinleri tarafından çepeçevre sarılmış gibidir. Çevre ve insan yaşamının yanında, binlerce yıllık tarihî doğal sit alanlarının korunması gerçeği de göz önüne alınmalıdır. Hatay'a, Belen'e, Samandağ'a bu hızla türbin yerleştirmeye devam edilirse bölgede bitki ve hayvan yaşamından bahsedilemeyecek, tarım ve turizm imkânsız hâle gelecektir” dedi. 
Konuşmasını Kızılderili atasözüyle bitiren Topal, "Son ağaç yok olduğunda, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak." Dedi. 
Serkan Topal’ın Konuşmasının tutanağı aşağıdaki gibidir. 

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 26 Yasama Yılı: 2 Tarih: 31.5.2017 Birleşim: 99 Ham Tutanak Sayfası:19-20
Konuşmacı: SERKAN TOPAL Seçim Çevresi: HATAY
    SERKAN TOPAL (Hatay) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
    Fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını ve bu yönde çabaların devlet tarafından daha fazla desteklenmesini savunmaktayız. Ancak yenilenebilir enerji yatırımlarında da insan ve canlı haklarına azami hassasiyetin gözetilmesi gerekmektedir. Hatay, bugün dağları ve tepeleriyle RES türbinleri tarafından çepeçevre sarılmış gibidir. Çevre ve insan yaşamının yanında, binlerce yıllık tarihî doğal sit alanlarının korunması gerçeği de göz önüne alınmalıdır. Hatay'a, Belen'e, Samandağ'a bu hızla türbin yerleştirmeye devam edilirse bölgede bitki ve hayvan yaşamından bahsedilemeyecek, tarım ve turizm imkânsız hâle gelecektir. "Son ağaç yok olduğunda, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak." 
    Teşekkür ediyorum. 
    
 
Hatay  RES Türbinleri Tarafından Çepeçevre Sarılmıştır videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar