Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şırnak'ta Helikopter Düştü!

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulundu

Şırnak'ta Helikopter Düştü!

Gündem   A+a-

 
Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. İlk bilgilere göre, 13 şehidimizin olduğu öğrenilirken helikopterin Uludere-Beytüşşebap yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düştüğü belirtildi.
 
Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba'dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi.
 
Olay yerine helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker ile ambulans sevk edildi.
 
VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILARAK DÜŞTÜ
 
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” denildi. 
 
13 ŞEHİDİMİZ VAR
 
Henüz resmi bir açıklama yapılmazken biri Tümen Komutanı olmak üzere 13 şehidimizin olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 
ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ...
 
Tümgeneral Aydoğan Aydın
 
Albay Oğuzhan Küçükdemir
 
Albay Gökhan Peker
 
Yüzbaşı Songül Yakut
 
Binbaşı Koray Onay
 
Yüzbaşı İlker Acar
 
Yüzbaşı Nuri Şener
 
Başçavuş Mehmet Erdoğan
 
Uzman Çavuş Zeki Koç
 
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
 
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
 
Başçavuş Fevzi Kıral
 
Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar