Skip Navigation Links

Bir Nuri Üysen Klasiği Daha..

Bu Kez Üniversiteye Yatırım Yapıyor

Bir Nuri Üysen Klasiği Daha.. Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay'ın İskenderun ilçesinde hayırsever işadamı Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) eşi Necla Üysen adına yapılacak olan  Mediko-Sosyal Hizmet binası yapımı için protokol imzalandı.
 
Bugüne kadar bir çok hayır işleriyle memleketine olan sevdasını ortaya koyan İşadamı Nuri Üysen, klasiklerine bir yenisini eklerken, bir eğitimci olarak eğitim alanında yaptıklarına bir yenisini eklemiş oldu. 
 
İskenderun'daki Valilik makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, İSTE merkez yerleşkesi içerisinde Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı bünyesinde konumlandırılmış 'Mediko-Sosyal' biriminin hizmet binasının hayırsever işadamı Nuri Üysen tarafından yapılarak, bedelsiz olarak İSTE'ye bağışlanacağını kaydetti.
 
Tesisin bin 520 metrekarelik bir alana inşa edileceği proje tutarının 2 milyon 166 bin lira olduğunu aktaran Vali Ata şunları kaydetti:
 
"Ülkemizin, ilimizin en önemli sorunlarının başında eğitim sorununun geldiğini her ortamda dile getiriyoruz. Bu sadece temel eğitimde değil, üniversite eğitiminde de gençlerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için üniversitelerinin altyapısının mükemmel olması gerekir. Bu konuda rektörlük elinden gelen tüm imkanları seferber ediyor. Yeni bir üniversite olması nedeniyle ihtiyaçları karşılamaya çalışılıyor. İlimizdeki hayırseverlerimizin, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ilkokul-ortaokul-lise olduğu gibi üniversitelerdeki fakülte hizmet binaları veya diğer sosyal tesislerin yapımında da katkıda bulunuyorlar. Üniversitemiz 2 yıllık genç ve dinamik bir üniversite olması sebebiyle önümezdeki süreçte İskenderun'un, Hatay'ın işadamlarımızın yaptıracağı birçok fakülte okullar olacaktır. Ama ilkini yaptıran hayırsever işadamımız Nuri Üysen'e, aile fertlerine ve İSTE Rektörü Türkay Dereli'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mediko-Sosyal hizmet binasının üniversitenin master planına uygun olarak ana giriş sol taraftaki 1520 metre kare alana yapılacağını belirten İSTE Rektörü Türkay Dereli, "Üniversitemiz tarafından yapılacak uygulama projelerine uygun olarak işadamı Nuri Üysen tarafından bedelsiz olarak yaptırılması ve üniversitemize hibe edilerek binaya 'Necla Üysen Mediko-Sosyal Hizmet Binası' adı verilecektir. Master planımızı tamamladık. Altyapı çalışmalarımıza başladık. Artık üst yapıya da önem veriyoruz ve bu hususta kamu kaynaklarıyla çok yakında birkaç binamızın temelini atacağız. Master planının gerçekleşmesi için bir 20-25 yıllık sürece ihtiyaç vardır. Biz bunu 2023 yılına çekmeye çalışıyoruz. Kamu kaynaklarıyla bunun yapılması imkansız değil ama zor. Dolayısıyla bağışçılarımızın, hayırseverlerimizin, işadamlarımızın desteği ile bu sürecin kısaltılması çok büyük önem arz ediyor. Bunun için bir hayırseverin ateşlemesi gerekiyordu. Bunu da işadamı hayırsever Nuri Üysen yaptı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı altında çalışacak. İçerisinde sağlık ocağı, doktor, hemşire bulunacağı aynı zamanda da üniversitemizin tüm öğrenci topluluklarının faaliyet gösterebileceği master planımızdaki tanımlı bir binanın yapılmasını işadamı Nuri Üysen üstlendi kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamını da kendilerinden ve diğer hayırseverlerden de bekliyoruz" dedi.
 
Hayırsever işadamı nuri Üysen yaptığı konuşmada şöyle dedi; Üniversitemize yapılacak bir tesisin bize nasip olması ayrı bir onurdur. İskenderun'a yapılacak bir hizmette çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek katkıda bulunmayı vaad etmiştik ve bunu kendimize bir borç olarak bildik. Ben bunu bir hayır işi olarak görmüyorum, memleketinde yaşayan her insanın katkıda bulunmasının bir görev olduğu kanaatindeyim. Buda bana nasip olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Konuşmaların ardından Mediko-Sosyal hizmet binası yapımına ilişkin protokol, Vali Ata, Rektör Dereli, hayırsever Üysen tarafından imzalandı.
 
 
Bir Nuri Üysen Klasiği Daha..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet