Skip Navigation Links

Yeşil Alanlarla İlgili, 170.000 Metrekare Donatı Alanı Ürettik

Samandağ Belediyesi Hizmet binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ev sahipliği yaptı.

Yeşil Alanlarla İlgili, 170.000 Metrekare Donatı Alanı Ürettik

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Eski Bakan Ve Hatay Eski Milletvekili Av.Faut Çay,Hatay Eski Milletvekili Refik Eryılmaz,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı  Mehmet Yıldız, ADD Samandağ Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu,Mimarlar odası Başkanı Metin Fırıncıoğulları,Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara,Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, Berberler Odası Başkanı Hikmet Tunç, Belediye Meclis Üyeleri Yüksel Kuzu,Ayhan Çapar,Çiğdem Şahin,Fevzi Sakallı,Berna Kaplan,Selva Oruç,Cumhur Karaali,Levet Fırıncı,Adil Nural,Meltem Ahraz Nural, İmren Aştah,Behcet Bolat,Habip Kapı,Nazira Berigel,Sabit Yorgun  Çarşı merkezinde 30 yıl bazı resmi kurumlara (Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ),Samandağlı esnaflara ev sahipliği yapan , yıkılan ve yeniden inşa sürecinde olan  binanın ortakları ile bir araya geldi.
 
 Samandağ Belediyesi Hizmet binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya  Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ev sahipliği yaptı.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, toplantının giriş konuşmasını yaparak, İlgili Binanın yıkım aşamasını ve Kentsel dönüşümden çerçevesinde Yeniden İnşa edilmesi sürecini anlattı. Söz konusu parsel ile ilgili bilgi verdi.
 
Başkan Nehir konuşmasının devamında :” Değerli arkadaşlar çok kıymetli bir toplantı oldu. Mülk sahipleri burada farklı bir proje geliştirilsin diyen değerli misafirlerimizin çok uzak insanlar olmadığına, onların haklarını hukuklarını çiğneyen bir noktada durmadıklarına tanıklık ettiler. Mülk sahiplerinin de burada yeşil alan olsun fikrinin de çok düşmanca bir fikir olarak bakmadıklarına şahitlik ettik. Ben bu noktada bir kamu idaresinin başında olan bir belediye başkanı olarak da şunları ifade etmek istiyorum.Bu güne kadar attığımız adımların çok önemli bir kısmında eğer vatandaş belirli bir noktaya getirilmediyse, bir ikna zemini yakalanmadıysa bu işler hep sarktı, karşılıklı davalar açıldı, hep engeller çıktı. Biz bütün hukuki süreçleri bitirmiş olmamamıza rağmen, zorlanıyoruz. Bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki meclis toplantısında şöyle bir gündemimiz var. Bir plan tadilatı anlamında kaymakamlığın imar planında kamu alanı olarak tanımlanan belirli alanları var. Bu alanların konut ve ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili talepleri var. Bu taleplerle ilgilide bizimde kaymakamlığımıza verdiğimiz cevap şu, eğer bu alanların konut alanına dönüşmesi isteniyorsa , artıracağınız yoğunlukla ilgili her kişi için  10  metrekarelik bir yeşil alan üreteceksiniz. Bizde imar planında bu şekilde oylatabileceğimizi ifade ettik. Malumunuz hükümet konağı bugün kültür merkezi olarak bilinen o binanın civarına taşınacak. Bugünde kaymakamlığımızın bize gönderdiği yazıda şimdiki hükümet konağı olarak bilinen o alanı yeşil alan olarak tanımlayabilirsiniz şekilde talebi var. Önümüzdeki meclis toplantısında meclis gündemine gelecek. 1793 metrekarelik bir alandır. Bu alan Yarın ki mecliste askıya çıkacak. Meclis Üyelerimiz bu konuda rıza gösterirse bu karar çıkacak. Şehrin kalbinde 1793 metrekarelik bir yeşil alan daha ihdas edilmiş olacak. Mülk sahipleri bugün evet biz bu bahse konu olan projelere razıyız dedikleri vakit ben dünden razıyım. Yeşil alanlarla ilgili hassasiyetimi  bilmeniz adına özellikle 18.madde uygulamasında 170.000metrekarelik donatı alanı ürettik.
Meclisimizle beraber çalışmamız hep bu yönde oldu. Burayla ilgili bu zeminin olması halinde kamu idaresi olarak dünden razıyız. İnsanlar yoğurdu üfleyerek içiyorlar.20-25 yıllık bir geçmiş var kucağımızda. Bel-bir ile ilgili 8 yıldır uğraşıyorum. Kamu meselelerini çözmek kolay değildir. Bir taraftan vatandaşın hakkını hukukunu korumak,diğer taraftan da kamuyu rahatlatacak kararlar zordur. Samandağ'ın kaderini 1100 metrekareye bağlamak bana tuhaf geliyor.Elbette olması hepimize keyif verebilir.Mülk sahipleri rıza gösterdiklerine bir irade koysunlar dair biz hazırız.Meclisimizin de böyle bir iradesi var.İlgili alanının yeniden inşa edilmesi ile ilgili hiçbir hukuki engel yoktur.Eğer başka proje ile ilgili talep edilen yeşil alanla  ilgili bir irade varsa bu süreç sil baştan başlatılabilir.Eğer böyle bir duruş varsa arkasını getirmeye hazırız değilse yola böyle devam edilecektir.”dedi  
 
HAK SAHİPLERİNİ MAĞDUR ETMEDEN BU KONU ÇÖZÜLMELİDİR.
 
Hatay Eski Milletvekili Av.Refik Eryılmaz:”Bu konu sadece bizleri yada sadece belediyeyi ilgilendiren bir mesele değildir. Yıkılan eski vergi dairesinin yerinde mülkiyeti olan arkadaşlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz.Fakat Şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.Sanki mülk sahiplerinin mağduriyetini istiyormuşuz gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor.O alan Binada olsa parkda olsa orada mülk sahibi olan kişiler mağdur edilemez.hukukende bu böyledir. Mülk sahiplerinin mağdur edilmesine rıza göstermeyiz. ilçemizin daha yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Bu bina merkezde olduğu için kamuoyunda yerinin yeşil alan olması için bir beklenti oluşmuştur. Bütünlükle bir proje ile yıkılan binanın alanı ve bel bir binası olarak binanın yerinin alanının parka dahil edilmesi ve park yeri otopark yapılması yönünde düşüncemiz var. Büyükşehir belediye başkanımızla konuyu görüştük ,bu beklentiye yardımcı olmasını istedik. Başkan Savaş iki katlı otoparak yapmayı taahhüt etti.Bu konunun çözümüne katkı sunmasını istedik.Bu toplantıdan sonra başkan savaşla görüşeceğiz.Bu binanın bu haliyle yapılması sorunlarımıza çözüm üretmeyecektir.  Herhangi bir siyasi kaygıyla hareket etmediğimiz,siyaset üstü bir konu olduğunu düşünüyorum.Benim hassasiyetim kadar belediye başkanımızın da sizinde hassasiyetiniz olduğunu düşünüyorum “dedi. 
 
Av. Çetin Sakallı:”Sosyal Medyada çok çirkin söyleyen sahiplerine yakışan ifadelerle bu konu güya tartışılıyor.Biraz Küfür,Biraz hakaret,biraz sloganla devam ediyor. Ben bu İş hanın 1.katında 2.bağımsız bölüm sahibiyim.Bu alanda yeşil alan istiyorum.Diyen herkese bir noktaya kadar saygı duyuyorum. “Yeşil alan istiyoruz “ işin slogan tarafıdır.Bir slogan attığınızda “özgürlük istiyoruz” kimse sana özgürlük vermiyorum diyemez.Yeşil alan istiyorum dendiğinde kimse sana yeşil alan vermiyorum diyemez. Yeşil alan olarak benim ortağı olduğum bir binadan söz ediliyor.Askeri Darbe döneminde Oytun alanında işyerimiz vardı 90 metrekare dükkanımızı aldılar,40 metrekare verdiler. Dava açtık fakat askeri darbe ortamında davayı kaybettik. 30 yıl sonra bu bina yıkıldı ve vatandaşın aklına yeşil alan geldi.Yıkılan  binanın yerinin  yeşil alan olmasını isteyenleri izliyorum. Mal Sahibi olarak söylüyorum.Çok bilinçsizce konuyorsunuz ve bizim buna tahammül etmemizi bekliyorsunuz. Samandağ'ın imar planında bizim iş hanımız park olarak mı gözüküyor? Hayır.Oytun alanı yapıldığından beri imar planında yeşil alan olarak gözüken bütün adalar niye yeşil alan olsun diye bir defa bile talebiniz olmadı? Bize bedelimizi ödeyemezsiniz,bu konuda çözüm bulamazsınız.Be lbir  inşaatına 1994’ten çözüm bulunamadı. O alanların altına otopark yaparak trafiği rahatlatamazsınız. Bu iş hesap kitap işidir. 2000 arabayı nasıl yer altına gömeceksiniz? Hangi caddeden gelecek bu kadar araçlar. Araçlarımızı şehrin içine sokmak zorunda değiliz.Bizim binamızın 15 metre ötesinde 1984’den beri imar planında yeşil alan olarak tanımlanmış olan yerlerin park olmasını neden savunmuyorsunuz? Oytun alanında biz bedelini ödedik. Sosyal Medyada,sağda solda  konuşanlar gitsin samandağ sevdasıyla dop payını  yüzde 40 ile hatta yüzde 30 ile yapsın.Bu memlekette yeşil alan sorunu kalmaz.Hiç kimse bunun bedelini Samandağ için ödemiyor.Samandağın merkezinde inşaatın yeri park olsa da olmasa da çok muhüm bir çözüm gelmeyecektir. “dedi.
 
Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara:”Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir çözüm üretilebilir.Biz kimsenin düşmanı değiliz kimsenin malında gözümüz yok.Bu alanın bütününe yer altı çarşısı ve otopark alanı yapılabilir. Amfi tiyatro,dükkanın içinde olabileceği bir proje üretilebilir. “ ifadelerine yer vererek alternatifler sundu.
 
Mimar Ali Aştah:” Hepimiz Samandağlıyız.Birbirimizi yıpratmaya gerek yok.Hepimiz Samandağ'ını seviyoruz. Çözümcül bir iş istiyorsanız. Bu işin teknik muhatapları var. Dedikoduyla değil ,teknik bilgiyle konuşulması gerekiyor.Dedikoduyla bu iş çözülmez. ”dedi.
 
Atiye Sönmez Erdoğdu:” Elbet ben orayı yeşil görmek isterim .Fakat bu konu benim konum değil.Bir dernek başkanı olarak  görüşüm yeşil olursa iyi olur. Herkes sözünü söylesin.Türkiye bu kadar kutuplaşmışken asla kutuplaşmamalıyız.Sert söylemlerde bulunmadan medeni ve çağdaş toplantı olmasını temenni ediyorum.Hak sahipleri asla mağdur edilmeden çarşı ,otopark,yeşil alan önerileri değerlendirilir.”dedi.
 
Mişel Atik :”Mülk sahipleri mağdur edilmemelidir.Bu konuda olasılıklar değerlendirilir.Bu Projeler içinde mutlaka çözüm olabilecek bir seçenek vardır. “dedi.
 
Eski bakan Ve eski Hatay Milletvekili Fuat Çay:”Samandağ’da tanık olduğum belki de bu nitelikte  bir ilk olan bir toplantıdır.Şimdiye kadar sunulan seçenekler konuşulup,tartışılabilir.Mithat Abacı Ve Ali Terzi  dönemlerini günahıyla sevabıyla savunurum. Denizdeki park bu dönem yapıldı.Kanalizasyon,İçme suyunu biz yaptık. Bu memlekete çeşitli hizmetlerde bunduk. Mülk sahiplerinin mağduriyetlerini  kimse istemez.Mal sahibinin hakkı hukuku korunmak kaydıyla farklı projeler uygulanabilir. “dedi. 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet