Skip Navigation Links

Samandağ'da Bilim Fuarı İlgiyle İzlendi

Samandağ Uzunbağ Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarı yoğun ilgi gördü.

Samandağ'da Bilim Fuarı İlgiyle İzlendi

Gündem   A+a-

 
Samandağ Uzunbağ Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 bilim fuarı yoğun ilgi gördü.

Geçtiğimiz hafta sonunda açılışı gerçekleşen fuarda, öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar fuara katılanlar tarafından beğeniyle izlendi. Çalışmalar öğretmen ve öğrenciler tarafından katılımcılara tanıtıldı. Okulda yanı sıra resim sergisi ve bilim atölyesi de ilgi çekti.

Fuarın açılışına CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ belediye başkan yardımcısı Mehmet Yıldız, İlçe Mili Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Karaçay Jandarmama karakol komutanı İzzet Altıntaş, Karaçay karakol amiri Murat Harmankaya, Uzunbağ Mahalle muhtarı Seyfettin Genç, ADD Samandağ şube başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, okul müdürü Necdet Oktay, Okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul müdürü Necdet Oktay, “Tübitak’ın Desteğiyle Bu yıl düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz .TÜBİTAK yetkililerine , yönetimine ve il temsilcilerine katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ,bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir .Bilim fuarları ,genç bireylerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar .bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır .Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda ; Fen bilimleri alanında 9 proje ,Matematik alanında 2 proje ,Sosyal bilgiler alanında 3 proje ,Görsel sanatlar alanında 3 proje ,beden eğitimi alanında 2 proje , İngilizce alanında 1 proje ,Türkçe alanında 2 ve diğer alanlarda 3 proje olmak üzere toplam 25 projeyi 50 öğrencimiz ,LO danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Görsel Sanatlar Öğretmeni Çiğdem Aksa Yolcu tarafından hazırlanan resim sergisi ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Pınar Yiğit koordinatörlüğünde hazırlanan yıl sonu sergimizdeki eserlerin ve Bilim şenliğimizdeki projelerin hazırlanmasında başta öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen idareci ve öğrencilere teşekkür ederim. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projenin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz .Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir .Sevgili öğrenciler, Biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır.
Eminim ki proje çalışmalarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
Değerli konuklar ,proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Ardından katılımcılara veliler tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet