Skip Navigation Links

TRT Genel Müdürlüğü’ne En İddialı Aday Mürşit Arslan

Trt Genel Müdürlüğüne Mürşit Arslan Aday Oldu

TRT Genel Müdürlüğü’ne En İddialı Aday Mürşit Arslan

Gündem   A+a-

 
RTÜK'ün internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 Sayılı Radyo ve Televizyon Kanunu'nun amir hükümleri gereğince 11 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğüne aday olmak isteyenler için tanınan başvuru süresinin sona erdiği ifade edildi.
 
        TRT Genel Müdürlüğü’nün istifası ile boşalan koltuğa başvuran adaylar arasında en iddialı aday olarak medya dünyasının ses getiren yapımlarına imza atan ve bunları aldığı ödüllerle taçlandıran başarılı Yapımcı & Yönetmen  Mürşit Arslan’ın ismi ön plana çıkıyor.
 
        2954 sayılı Kanunun 13. Maddesinde belirtilen şartları taşıdığını, bu nedenle (RTÜK) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na adaylık için başvuruda bulunduğunu dile getiren Mürşit Arslan 34 yıldır Medya sektöründe çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.
 
Mesleğe Muhabir olarak başladım. Yazı İşleri Müdürü, Haber Müdürü, Yapımcı ve Yönetmen olarak  ülkemizin önde gelen gazete ve televizyon Kanalları’nda çalışmalarımı sürdürdüm.  34 yıldır bu sektördeyim ve halen Yapımcı & Yönetmen olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Sürekli Basın Kartı hamiliyim. Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu TRT’yi çok yakından tanımaktayım.  Burada 9 adet çok önemli programa imza attım ve bunlarla ödüllere layık görüldüm. Televizyon dünyasında deneyimleri ile ön plana çıkanlarla A Takımım hazır, çalışmalarımı büyük hızla sürdürmekteyim. TRT’yi daha üst seviyelere çıkartmak, dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak, daha izlenebilir hale getirmek ve izleyiciyle bütünleştirmek en büyük hedefimdir. TRT Genel Müdürlüğü görevine talip olmak için televizyonculuğu iyi bilmek lazım ve ben bu özelliğimle adaylar arasında ön plana çıktığıma inanıyorum. Bilindiği gibi TRT bir devlet televizyonudur ve devlet desteği, benim bilgim, deneyimim ve becerimle birleşince inanıyorum ki bu kurum çağ atlayacaktır. Göreve geldiğimde başarılı olacağıma o kadar güveniyorum ki istifamı peşin olarak ilgili yerlere vermeyi taahhüt ediyorum’
 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
 
RTÜK, söz konusu başvurularla ilgili incelemelerin tamamlanmasının ardından, 2954 Sayılı Yasanın 13'üncü Maddesi gereğince, üç adayı belirleyecek. Üç adayın isimleri Üst Kurul tarafından Bakanlar Kuruluna teklif edilecek. Bakanlar Kurulu ise bu üç adaydan uygun bulduğu ismi onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu isme onay vermesi halinde TRT Genel Müdürlüğüne atama gerçekleşmiş olacak.
 
 
 
ÖZGEÇMİŞ : 
 
Mürşit Arslan İskenderun doğumludur. 1980 Yılında şimdiki adı Mustafa Kemal Üniversitesi, olan Hatay Eğitim Enstitüsü  ‘Sosyal Bilgiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi Radyo Sinema Bölümünde de eğitim gördü, mesleki seminerlere katıldı.
1980-1981 İskenderun Cumhuriyet Lisesi (Tarih Öğretmeni), 1982 Kars 30 Ekim O.O, Iğdır Atatürk O.O. Iğdır Melekli 100. Yıl O.O. Sosyal Bilgiler Öğretmen’liği  görevlerinde bulundu.
 
1983 yılında Güneş Gazetesi’nde Muhabir olarak mesleğe başladı. Sırasıyla BULVAR, GÖLGE ADAM, FIRT & GIRGIR DERGİLERİ (Sorumlu Müdür), GÜNAYDIN, AYRINTILI HABER, ÖNCE VATAN Gazetesi (Haber Müdürü), KANAL 6, ATV, KANAL D ( Yapımcı & Yönetmen ), TRT 1 ve TRT MÜZİK’te (Dış Yapım - Yapımcı & Yönetmen 2008 - 2016 ) olarak çalıştı.
 
Sürekli Basın Kartı hamili olan ve meslekte 34. Yılını dolduranMürşit Arslan, Medya sektöründe halen Yapımcı & Yönetmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Hatay Turizm Rehberi’ (Türkçe&İngilizce) ve ‘İskenderun Ekonomisinde Etken Güçler’ adlı yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.
 
Gazeteci  Zehra Doğu Arslan ile evli olup 2 çocuk babasıdır. İngilizce-Arapça bilmektedir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve Magazin Gazetecileri Derneği Üyesidir.
 
 
TELEVİZYON PROGRAMLARI :
 
TRT MÜZİK ‘BİL BAKALIM’  490 BÖLÜM BANT YAYIN. YÖNETMEN 2015-2017
 
TRT MÜZİK ‘GÜNAYDIN TÜRKİYE’ 235 BÖLÜM CANLI YAYIN. YAPIMCI 2009-2010
 
TRT MÜZİK ‘BİR ALBÜM HİKAYESİ’ 18 BÖLÜM BANT YAYIN. YAPIMCI 2009-2010
 
TRT MÜZİK ‘STÜDYO 1’ 120 BÖLÜM CANLI YAYIN. YAPIMCI 2010
 
TRT MÜZİK  ‘MEYA ORKESTRASI’ 30 BÖLÜM BANT YAYIN. YÖNETMEN 2011                   
TRT MÜZİK ‘SELAM OLSUN ANADOLU’ 40 BÖLÜM BANT YAYIN. YÖNETMEN 2011                     
 
TRT MÜZİK ‘MÜZİK RÜZGARI’ 40 BÖLÜM BANT YAYIN. YÖNETMEN 2011
 
TRT MÜZİK ‘RÜYA GİBİ’ 18 BÖLÜM BANT YAYIN. YAPIMCI 2011
 
TRT MÜZİK ‘RİTİM’ 100 BÖLÜM BANT YAYIN. YAPIMCI 2011
 
RUMELİ TV ‘YAŞAYAN RUMELİ’ 200 BÖLÜM BANT UYGULAYICI YAPIMCI 2012-2013
 
ATV ‘ADANALI’ 125 BÖLÜM. DİZİ. KOORDİNATÖR 2008
 
SHOW TV ‘HAYAT BİLGİSİ’ 155 BÖLÜM. DİZİ. KOORDİNATÖR 2004-2005
 
 
 
ÖDÜLLERİ:
 
Radyo Evi Derneği - RADEV  (Yılın Pozitif TV Eğlence Programı – Bil Bakalım 2015), 
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Sürekli Basın Kartı 2013), 
Sakarya Üniversitesi (Yılın En İyi Yapımcısı 2012), 
Avrupa Gazeteciler Derneği (Yılın En İyi Program Yönetmeni 2012),
Sarıyer Belediyesi (Yılın En İyi Program Yönetmeni 2012),
Türkiye Futbol Adamları Derneği-TÜRFAD (Spor Yazarı &Yorumcu 2012),  
 
Atatürk Kültür Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yılın En İyi Yapımcısı 2013),
Hollanda Altays Vakfı ‘Halk Dansları Yarışması Jüri Üyeliği 2014),
Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), Sarıyer Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Antakya Belediyesi, Sinop-Gerze Belediyesi, Sinop Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, Samsun Halk Dansları vs gibi kuruluşlar tarafından ödüllere layık görüldü.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet