Skip Navigation Links

Cemil Uğutmen İskenderun'u Salladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay Milletvekilliği'ne Aday Adaylığını açıklayan Diş hekimi Cemil Uğutmen, çok iyi hazırlanmış organizasyon ve söyledik

Politika   A+a-


Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay Milletvekilliği’ne Aday Adaylığını açıklayan Diş hekimi Cemil Uğutmen, çok iyi hazırlanmış organizasyon ve söyledikleriyle gündeme bomba gibi düştü..
Cemil Uğutmen İskenderun’u Salladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Diş hekimi Cemil Uğutmen, tam anlamıyla gövde gösterisi yaptı.
CHP İskenderun İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilen mitinge vatandaşın ilgisi bir hayli fazlaydı. Tüm CHP Milletvekili Aday Adaylarını platforma çıkararak birlik ve beraberlik içinde olduklarını ortaya koyan Cemil Uğutmen, çok iyi hazırlanmış organizasyonda, barışın sembolü onlarca güvercini de eşi Ebru Uğutmen’le birlikte gökyüzüne uçurdu.


Yediden yetmişe yüzlerce vatandaşın destek verdiği mitingde heyecanını dile getiren Cemil Uğutmen, AK Parti hükümeti döneminde toplumun her kesiminin zarar gördüğünü belirterek şöyle konuştu:
Yoksul, fakir halkımızı bir torba kömür, bir kilo pirinç, bir kilo şekere mahkûm ettiler. Sadaka devleti oluşturdular, sosyal devletten çıkartıp onurlu, gururlu vatandaşlarımızı sadakaya muhtaç ettiler. Mısır, tütün, pamuk gibi ürünleri ithal edeler çiftçilerimizi bitirdiler. Köylümüze 5 bin liralık destek verdiler, 6 binlik vergi topladılar. Yabancı köylülere de ithalattan 20 bin liralık destek primi verdiler, hayvancılığı bitirdiler, besicilerimizi desteklemediler şuanda canlı hayvan ithal ediyoruz. Üniversite öğrencilere kredi verdiler ama bunu harç olarak geri topladılar. Üniversiteler açtılar özerkliklerini aldılar.

 

Üniversiteler açtılar ama yurt açmayarak, üniversite gençliğini cemaat yurtlarına mahkûm ettiler. Basını önce Radyo, Televizyon üst kurulu adı altında baskı altına aldılar, sindirebildiklerini sindirdiler. Özgür basın içinde eleştiri yapanları zindanlara attılar. Bütün basına yavaş yavaş yandaşları yerleştirdiler yada basını satın aldılar. Doğayı tahrip ediyorlar. Doğayı tahrip etmek adına, çocuklarımızı sakat bırakmak adına, bizleri kanser bırakmak adına, nükleer ve termik santraller kuruyorlar. İşte Sarıseki’de, İskenderun Körfezinde olduğu gibi. Telefonlarımızı dinleyerek hak ve özgürlüklerimizi yok ettiler. Hukuk sistemimizi çökerttiler, torba yasalarıyla işçilerin hakkını yok ettiler. Sağlıkta önce sağlık ücretsiz dediler. Sonra yavaş yavaş pay adı altında para almaya başladılar, 23 Mart 2011 tarihinden itibaren, sadece acil dışındakiler aile hekimine gitmeden hastaneye gidemeyecek. Ya parası olanlar? Özel hastaneler emirlerinde, fakirin, fukaranın özel hastane lüksü yok. Paran varsa var, ücretsiz sağlık dedikleri budur. Bunların tamamının çözümü CHP iktidarında, önce aile sigortasını kuracağız. Aile sigortasını çoğu arkadaşımız bilmiyor. Aslında bunu iyi öğrenip toplumun her kesimine anlatmamız lazımdır. Yoksul ailelere kadınların hesabına yatırılmak üzere, her aile başına ayda 600 lirayla 1200 lira arasında hesabına para yatırılacak.

 

Bu imkânsız diyorlar, kaynak nerede diyorlar. Kaynak basit, çalmazsanız, çaldırmazsanız kaynak çoktur. Unuttuk mu daha bir yıl önce domuz gribi dediler, 40 milyon dozajı getirdiler bu ülkeye, nerede bu aşılar. Ambarlarda çürüyor ve 1 milyar dolar sokağa atıldı. Kuş gribi dediler, arkasından hayvancılığımızı yok ettiler. Mazotta ki ÖTV’yi de kaldıracağız. İthal tohum yerine yerli tohuma destek vereceğiz.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet