Skip Navigation Links

Karakese'yi 5. Defa Sel Vurdu

Akdaş Deresi Taştı Akdaş Mahallesi Sular Altında Kaldı

Gündem   A+a-

Karekese’yi 5. Defa Sel Vurdu
Akdaş Deresi Taştı Akdaş Mahallesi Sular Altında Kaldı
 
 
Yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bölgeyi olumsuz etkilerken Hatay İli Dörtyol İlçesi Karakese Beldesinde bir ay içerisinde 5 kez sel felaketi yaşandı.
Önceki gün gece sabaha karşı başlayan sağanak yağışlar nedeniyle Karakese Beldesininin üst kesimlerinde bulunan Akdaş Deresi taştı derenin adını taşıyan Akdaş Mahallesi ise sular altında kaldı. 45 yıl önce de benzer bir felaketin yaşandığı belirtildi.
 
SEL SULARININ BELDEYE DAHA FAZLA HASAR VERMEMESİ İÇİN BAŞKAN SOYLU SEL SULYARI İÇİN YOL AÇTI
 
Sabah saatlerinden itibaren afet bölgesinde çalışmalara başlayan Karakese Belediyesinin iş makineleri sel sularına müdahalede yetersiz kalınca başta Dörtyol Belediyesi olmak üzere, Yeşilköy, Kuzuculu, Yeniyurt, Altınçağ, Karayılan ve Payas Belediyelerinden takviye ekipler istendi.
Akdaş Deresinde ve mahallesinde incelemelerde bulunan Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu yaşanan felaketin telafisinin belediye imkanlarıyla mümkün olmadığını belirtirken; “Hasar tespit raporlarını henüz tam olarak hazırlamamış olsak da narenciye bahçelerinin büyük bölümünde hasar var. Yollarımızın tamamı ise oyuldu. Menfez geçişlerinin tamamı tıkalı. Sel sularının beldeye daha büyük zararlar vermemesi için sabahın erken saatlerinden itibaren iş makinelerimiz sel suları için yol açmaya çabalıyorlar. Felaketi duyan Dörtyol, Yeşilköy, Kuzuculu, Yeniyurt, Altınçağ, Karayılan ve Payas Belediyeleri sağ olsunlar iş makinelerini ve personellerini göndererek bizlere destek oluyorlar.” dedi.
Görüştüğümüz belde sakinleri ise bir süre önce Dörtyol Orman İşletmesinin beldenin üst tarafından bir yangın müdahale yolu açtığını, bu yolun su biriktirmesinden dolayı sık sık sel felaketi yaşadıklarını iddia ettiler.
Belde sakinlerinden 68 yaşındaki Emine Körcü ise devletin yardım elini uzatması ve hasarlarının telafi edilmesi çağrısında bulunurken Belediye Başkanı Yusuf Soylu’ya seslenerek; “Kaymakamlığa mı, valiliğe mi nereye diyorsan oraya gidelim. Kime diyorsan onun kapısında oturup derdimizi anlatalım. Sabahın üçünden beri ayaktayım. Çocuklarımı sel alıyordu. Bize yardım edecek kimse yok mu? Belediyemizin gücü yetmiyor. Tek başına belediye bu hasarı karşılayamaz” dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet