Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Arsuz, Bölgenin Parlayan Yıldızı Ya Olacak, Ya Olacak!”

Yerel basınla kahvaltıda bir araya gelerek, 3 yıllık çalışmalarını değerlendiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, oldukça kararlı konuştu

“Arsuz, Bölgenin Parlayan Yıldızı Ya Olacak, Ya Olacak!”Web
TV

Arsuz   A+a-

 
 
Arsuz’un geleceğine miras bırakacak eserler yaratmak için başladığı hizmet yarışının üçüncü yılını geride bırakan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Beyaz Saray Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltıda Arsuz’a üç yılda kazandırdıkları hizmetleri, değişim ve gelişimi kısa bir sunumla ortaya koyan Başkan Culha, yapılması planlanan çalışmaların yanı sıra hedeflerini de gazetecilerle paylaştı.
Başkan Yardımcıları Ali Yavuz, Özgür Murt ve Sedat Deveci, birim müdürleri ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, ‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdr” diyerek, hizmetlerin artan bir ivmeyle devam edeceği vurgusu yapan Başkan Nazım Culha, ilçe belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve devlet yatırımları ile Arsuz’u bölgenin parlayan yıldızı yapmaya kararlı olduğunun altını çizdi.
 
Hayata geçirdiği her projede çağdaş ve içinde yaşamaktan mutluluk duyulan bir kentin de temellerini atmak için çaba harcadığını da dile getiren Başkan Culha, Arsuz’un doğalgaz projesi kapsamına alınması için 2 yıl, yeni hizmet binası yapılacak olan 100 dönümlük arsayı kamulaştırmak için de üç yıl uğraştığını, enerji sorununu çözmek için EPDK ve Enerji Bakanı ile görüştüğünü ve bu süreç içerisinde de kentin vizyonuna yakışır projeler hayata geçirmek için adeta Ankara’da aşındırmadık kapı bırakmadığını dile getirdi. 
Sürdürülebilir turizme katkı sunmak ve Arsuz’un adını dünyaya tanıtmak için de geçtiğimiz günlerde hayata geçirdikleri Doğa ve Su Sporları Festivali’nin ilçenin konseptine çok yakıştığını ve başarıya ulaştığını söyleyen Başkan Culha, her konuda olduğu gibi festivalin tanıtımında desteklerini esirgemeyen basın mensuplarına teşekkür ederek, özgür basın vurgusu yaptı. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın “Söz verdik yaptık, söz verdik yapıyoruz ve söz verdik yapacağız” şeklinde üç ana başlık altında anlattığı hizmetleri şöyle: 
 
SÖZ VERDİK, YAPTIK
 
ULAŞIM AĞIMIZ  ASFALT VE PARKE İLE GENİŞLİYOR
Trafiği rahatlatmak ve daha güvenli hale getirmek için belediyemiz üç yıl içerisinde 82 bin altmış m2 ASFALT yama, 69 bin 740 km. PARKE, 35 adet MENFEZ çalışması yapmış, 71 bin metre YENİ YOL açmıştır. 2016 yılında yıllara sari olarak gerçekleşen 73 bin m2'lik asfalt, bordür ve drenaj ihalesinin yüzde 10'u 2016 yılında gerçekleşmiş olup, yüzde 40'ı 2017 yılında, yüzde 50'si de 2018 yılında tamamlanacaktır.
 
ÇAĞDAŞ BİR KENT İÇİN KARAAĞAÇ SEMT PAZARI
Esnafımızın ve halkımızın daha sağlıklı, daha düzenli ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmasına imkan sunan Karaağaç Semt Pazarımız, çok amaçlı olarak kullanılabilecek ve birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapabilecek niteliktedir.
 
ARSUZ'UN YENİ YÜZÜ 2,5 KM. SAHİL YÜRÜYÜŞ YOLU 
Arsuz’u turizm cenneti hedefine taşımak adına gerçekleştirdiğimiz Arsuz Sahil Yürüyüş Yolumuz, ilçemizin değerine değer katmak ve sosyal dokusunu yeniden şekillendirmenin yanısıra, deniz kenti özelliğini daha çok pekiştirmiştir.
 
ÇÖP AKTARMA İSTASYONU İLE ÇEVREYE VE GELECEĞE YATIRIM
İlçemizde hem vahşi çöp depolama yöntemine, hem de görüntü kirliliğine son veren Akçalı Çöp Aktarma İstasyonumuz ile çöpler insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde birikmeden Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınıyor. 
 
HALKIN GÜCÜYLE BÜYÜYEN BELEDİYE ARAÇ FİLOSUNA 14 YENİ ARAÇ
Arsuz'un sınırlarının büyümesi ve daha geniş bir alana hizmet verilmesi nedeniyle hizmetlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla araç parkımıza 14 yeni araç dahil ettik.
 
 KARAAĞAÇ SOSYAL MARKET İLE  İHTİYAÇ SAHİPLERİ YALNIZ DEĞİL..
Şeffaf, katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında elden ele verip, elden ele paylaşıyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızla, yardımsever vatandaşlarımız arasında kurduğumuz gönül köprüsüyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyoruz.
 
KAPINIZ HER AN ÇALABİLİR, KARŞINIZDA BİZİ GÖREBİLİRSİNİZ
Hasta ve yaşlılar öncelikli olmak üzere çat-kapı ziyaretlerle vatandaşlar ve esnaflarımızla iç içe olmaya devam ediyoruz. Halkın sorunlarını yerinde dinlemenin yanı sıra, onların istek ve talepleri doğrultusunda da çalışmalarımıza yön veriyoruz. 
 
HALKA DANIŞAN,  HALKLA PAYLAŞAN BELEDİYE
Fikirlere önem veren, toplumcu ve katılımcı belediyecilik anlayışını benimseyen belediyemiz göreve gelir gelmez Kent konseyini kurmuş ve kent konseyinin bir çok projesini hayata geçirmiştir. Çevre dostu projeler kapsamında, geri dönüşüm ile ülke ve kent ekonomisine katkı sunuyoruz.
 
 HEDEF; DAHA TEMİZ VE DAHA YAŞANABİLİR BİR ARSUZ
'DAHA TEMİZ BİR ARSUZ İÇİN EL ELE' sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde ihtiyaç duyulan tüm mahallelerimize 1330 adet çöp konteyneri yerleştirdik.
 
 
SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ
 
HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN VE GELİŞEN ARSUZ'A  İKİNCİ SEMT PAZARI
Modern ve çağdaş bir kentin gerektirdiği şekliyle tasarlanan, vatandaşları ve esnafı kışın yağmur ve çamurdan, yazın ise kavurucu sıcaklardan koruyarak alış veriş yapmalarına imkân sağlayacak olan Arsuz semt pazarımız hızla yükseliyor.
 
ARSUZ'UN ÇEKİM MERKEZİ ARSUZ KENT MEYDANI
İçerisinde Atatürk Anıt Alanı’nın bulunduğu, resmi törenlerin dışında konser ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği ve halkın hoşça vakit geçirebileceği kent meydanı adeta ilçemizin çehresini değiştirecek.
 
ARSUZ NİKAH SALONU VE SOSYAL TESİSİ MUTLULUKLARA MUTLULUK KATACAK
Yeni bir hayata ‘evet’ diyerek ilk adımlarını atacak olan vatandaşların en mutlu günlerini sevdikleriyle paylaşacakları modern ve konforlu nikah salonumuz çok amaçlı tesis olarak da kullanılabilecek.
 
NARDÜZÜ KADIN KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ
KADINLARIN EMEĞİNİ MESLEĞE, GENÇLERİN EMEĞİNİ GELECEĞE DÖNÜŞTÜRECEK
Nardüzü Hizmet Binası’nın hem kadınlara yönelik el işi ve meslek edindirme kurslarının yapıldığı, gençlere yönelik kültür ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı bir merkez haline dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor.
 
BU BİNA HERKESE İYİ GELECEK; ÜÇGÜLLÜK KÜLTÜR VE SANAT EVİ
Fiziki olarak güçlendirilerek, yeni bir görünüme kazandırma çalışmaları devam eden Üçgüllük Hizmet Binası'nı kültür ve sanat evine dönüştürüyoruz. Binamız tamamlandığında kültür ve sanat alanında ilçemize farklı bir prestij kazandırılacak.
 
YEPYENİ ÇEKİM MERKEZLERİ; RHUSOS SOSYAL TESİSLERİ
İlçe merkezinin ardından sahil düzenleme projesiyle bu kez Karaağaç Sahili’ne değer katıyoruz. Biri Yaylakent, diğeri Tüccarlar Sitesi önündeki kıyı şeridinde eş zamanlı olarak hızla yükselen iki adet Rhosus Sosyal Tesis ve bu tesisiler arasında yapılacak olan sahil yürüyüş yolu ile halkımız huzurlu bir yerde dinlenme ve deniz kenarında yürümenin ayrıcalığını yaşayacak.
 
NEFES ALAN ARSUZ İÇİN 24 ADET PARK PROJESİ
6 adet Karaağaç Mahallesi, 2 adet Hacıahmetli Mahallesi, 2 adet Gözcüler Mahallesi, 1 adet Akçalı Mahallesi, 2 adet Madenli Mahallesi, 5 adet Nardüzü Mahallesi, 1 adet Arpaçiftlik Mahallesi, 4 adet Üçgüllük Mahallesi, 1 adet Nergizlik Mahallesi,
Modern oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, oturma bankları, pergolaları ve yeşil alanlarıyla 7’den 77’e her kesime hitap edecek olan 24 adet yeni parkımız adeta yeni yaşam alanı olarak halkımızın buluşma noktası olacak.
TURİZM MASTER PLANLARI İLE TURİZME DEV KATKI
Akçalı, Gözcüler - Gökmeydan ve Konacık olmak üzere üç bölge için hazırladığımız turizm master planları hem turizmde yapılacak olan çalışmaların yol haritasını belirleyecek, hem de keşfedilmeyi bekleyen büyük ölçekli arazileri gün yüzüne çıkararak, yatırımcılara sunacak. 
 
TURİSTLERİN İLK UĞRAK NOKTASI: TURİZM BÜROSU OLACAK
Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan ilçemizin tanıtımına katkı sunacak ve turistleri tek noktadan yönlendirecek olan Turizm Danışma Büromuz,  yerli ve yabancı turistlerimize hem rehberlik edecek, hem de ilçemizin tanıtımına katkı sunacak.
 
İYİ VE KÖTÜ GÜNDE HALKIMIZIN YANINDAYIZ ÇADIRDA TAZİYEYE SON 
Cenaze çadırı kültürüne son verecek, cenaze sahiplerinin de daha rahat bir ortamda taziyeleri kabul edebilmelerine imkan sunacak olan taziye evleri projelerimiz teker teker hayata geçiyor. Madenli Mahallemizde tamamlanan taziye evinin ardından, Karaağaç Mahallemizdeki taziye evi temel atma töreni için gün sayarken, sırada Akçalı Mahallemiz var.
 
GÖZCÜLER'E YENİ YAŞAM ALANI
'Halkımızın talepleri önceliğimizdir' ilkesinden yola çıkarak Gözcüler Mahallemizde halkımızın en büyük taleplerinden biri olan yürüyüş yolu için gerekli adımı attık. Gözcüler'i Höyük Mahallemize bağlayan yol üzerindeki rekreasyon alanında yapılacak olan yürüyüş yolu ile yıllardır atıl durumda  bulunan eski taş kırma tesisini yaşam alanına çevirmek için çalışmalarımız başladı.
 
GENÇLERİN SPORTİF BAŞARILARINA KATKI İÇİN SPOR TESİSLERİ VE SEMT SAHALARI
Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Spor Toto Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Akçalı ve Üçgüllük Mahallelerimize sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile basketbol - voleybol sahası kazandırdık. Aynı çalışmayı Çetillik, Gözcüler, Madenli, Çengen mahallelerimize de kazandırmak için proje çalışmaları başlamıştır.
 
KARAAĞAÇSPOR TESİSLERİ FİFA STANDARTLARINA TAŞINIYOR
Milli takımda forma giyen gurur kaynaklarımız Selçuk İnan ve İsmail Köybaşı'nın yetiştiği toprak zeminli Karaağaçspor Sahası'nı uluslararası standartlara taşıyoruz. FİFA standartlarında modernize ettiğimiz sahamız ile futbol adına verimli olan topraklardan en güzel şekilde yararlanacağız.
 
SÖZ VERDİK, YAPACAĞIZ..
 
ARSUZ'UN PRESTİJ PROJESİ BELEDİYE HİZMET BİNASI
Arsuz'a yakışan, hizmet akışını kolaylaştıracak modern bir hizmet binası için Akçalı Mahallesi’nde kamulaştırdığımız yaklaşık 100 dönümlük arsanın tapusunu teslim aldık. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gözbebeği Arsuz’u daha ileriye taşımak ve hak ettiği seviyeye getirmek amacıyla zaman kaybetmeden proje çalışmalarına başladık.
 
ARSUZ'UN GELİŞMEKTE OLAN YÜZÜ KARAAĞAÇ'A
KÜLTÜR MERKEZİ - SPOR SALONU VE NİKAH SALONU
Karaağaç Mahallemizde tiyatro, kongre etkinliklerinin yapılabileceği bir kültür merkezi ve nikah salonu projesi için çalışmalara başlanmış olup, yaklaşık 6000m2’lik arsa temini için Vakıflar Genel Müdürlüğüyle görüşülmüş ve imar planı için çalışmalar hız kazanmıştır.  
 
TURİZM KENTİ'NDEN KÜLTÜR ATAĞI; GÖKMEYDAN NAZIM HİKMET KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ
Gökmeydan Kültür Merkezimiz, 2500 m2lik bir alanda halkımızın sosyal faaliyetleri, toplantıları ve bu gibi etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir şekilde tasarlanmıştır. Farklı mimarisi, teknik donanımı, amfi salonu, otoparkı, atölyesi, kafeteryası ile bir çok organizasyona ev sahipliği yapacak nitelikteki merkezimiz adeta bir kültür kompleksi olacaktır.
 
SOSYAL ALANLARI MEYDANLARLA ARTTIRIYORUZ
NARDÜZÜ KENT MEYDANI
Nardüzü Mahalle merkezindeki çirkin ve harabe görüntüyü yepyeni bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Halkımızın toplanabileceği, hoşça vakit geçirebileceği, çocukların oyun oynayabileceği, insanların yürüyüş ve spor yapabileceği bir kent meydanı yapımı için proje çalışmaları tamamlanma aşamasındadır.
 
TARİHİ DOKUYU CANLANDIRACAĞIZ; RHOSUS ŞEHRİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
Tarihi Rhosus kentinin açığa çıkarılması ve kamuya sunulması amacıyla kazıların yapılabilmesi için ödenek desteği sağlanması, bölgedeki tarihi dokunun korunarak sokak iyileştirme ve restorasyon çalışmalarıyla bölgenin turizme kazandırılması için Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) ile işbirliği halindeyiz.
 
TURİZM CENNETİ HEDEFİMİZE KATKI; DOĞAKA GÖZCÜLER SAHİL PROJESİ
Gözcüler sahil kesiminde büfe, WC, soyunma kabinleri, duş ve pergola yapılarak Arsuz’a yakışır sosyal tesislerin yapılması için projeler hazırlanmış ve DOĞAKA desteği talep edilmiştir.
GÖZCÜLER MORG VE GASİLHANE 
Gözcüler Mahallemizde özellikle cenazelerin defini öncesinde ihtiyaç duyulan morg ve gasilhanenin projeleri hazırlanmış ve yakında inşaat faaliyetine başlanmıştır.
 
TOPRAKTAN FIŞKIRAN TARİH 
ARSUZ MÜZESİ'NDE KORUNACAK
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Arsuz'un sahip olduğu birbirinden önemli tarihi ve kültürel değerleri Arsuz'a kazandırma ve kültürel değerlerimize sahip çıkma çalışmaları çerçevesinde ilçemize müze kazandırma girişimlerimiz hızla devam etmektedir.  
 
MUHTARLIK HİZMET BİNALARI İLE  ZAMAN HİZMETE DÖNÜŞECEK
Hizmet ortaklarımız mahalle muhtarlarının daha verimli ortamlarda çalışması halkın da muhtarlara daha kolay ulaşabilmesi adına muhtarlık hizmet binalarını hayata geçireceğiz.
 
SPORA YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM; GÖZCÜLER HALI SAHA TADİLATI VE İLAVE BASKETBOL - VOLEYBOL SAHASI
Spora ve sporcuya önem veren bir belediyecilik anlayışıyla Gözcüler Halı Sahası'nı yenileyerek, modern bir görüntüye kavuşturmanın yanında, sportif başarılarımıza katkı sunacak bir basketbol ve voleybol sahasını da halkımızın kullanımına sunacağız.
 
ALTYAPI SORUNUNA 
KÖKTEN ÇÖZÜM
Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte şehirciliğin en önemli olgularından biri olan alt yapıyı ilçemize kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Proje yapım çalışmaları tamamlanan altyapıya İller Bankası'ndan kredi onayı verilmesi ve yapım ihalesinin yapılmasının ardından ilk kazmayı vuracağız.
“Arsuz, Bölgenin Parlayan Yıldızı Ya Olacak, Ya Olacak!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar