Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sakallı'dan “Ben Bağırarak Yazdım Sen İçinden Oku “

Samandağ Belediyesi Kültür ve Sanata ev sahipliği yapmayı sürdürerek ,ilçenin sosyal kültürel atmosferine renk katıyor.

Sakallı'dan “Ben Bağırarak Yazdım Sen İçinden Oku “

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediyesi Kültür ve Sanata ev sahipliği yapmayı sürdürerek ,ilçenin sosyal kültürel atmosferine renk katıyor. Samandağlı şair Müge Sakallı  “Ben Bağırarak Yazdım Sen İçinden Oku “ adlı şiir kitabını Samandağ Belediyesi destekleriyle okuyucularla buluşturdu.
 
Sakallı, geçtiğimiz Cumartesi günü Samandağ Belediyesi hizmet binası salonunda  tanışma, söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe yazar-şair Yusuf Vahit Karagülle,  belediye meclis üyesi Meltem Ahras Nural, ÖVDER Samandağ şube başkanı Arkadaş Karataş ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Samandağlı okurlarla buluşmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, ilk şiir kitabıyla ilgili şunları söyledi. “Tamamıyla Hatay’da geçen yaşanmış bir hikâye. 16 yaşında şizofreni bir erkeğin sevdiğine taparcasına aşkını, baba özlemini, memleket özlemini ele almış bir kitaptır.  Kitabın ilk baskısı 2000 adet olarak basılmıştır. Bu tanıtım ve imza gününde desteği olan Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir’e teşekkür ediyorum. Ayrıca kitabın basımında sanata ve sanatçıya değer veren iyi günde, kötü günde yanımızda olarak desteklerini esirgemeyen Burçin Gamze Mermi Dalyan, Mahmut Dayan, Av. Ali Portakal, Mehmet Uçar, Adnan Erkal, İlhan Kaplan Aygül Gülmez’e teşekkür ediyorum. “dedi. Söyleşide Sakallı, kitabın Türkiye genelinde tek tür olduğunu belirterek “ Kitabın İçinde duyguyu ve duygu akışını oluşturmaya en iyi şekilde yansıtabilmek adına kare kod sistemini kullandım.  Ayrıca kitapta şiirin yanı sıra bestelenip şarkı haline gelmiş şiirler, özlü sözlerle kitaba özel çizimler bulunmaktadır. “dedi. Ben Bağırarak Yazdım Sen İçinden Oku kitabının, önsözünde şu ifadeler yer alıyor. “Şimdi ne yazalım biz buraya?  Hangi aşk yeniden doğurur hemşireyi? Hangi kadın sevgisiyle tekrardan yoğurur Kuseyri’yi?  Ne yazalım şimdi biz buraya?  Bir bir yaşanmışlıkları ve de hiç yaşanmayacakları, Mısra mısra, hece hece, bağıra bağıra,  Anlatmışken şiirlerimizde, Evet! Bağıra bağıra anlattık Kuseyri’nin 16. Yaşının şizofreni aşkını, Ve şizofreni aşkının 22. Yaşının duygularını katledilişini… Bağıra bağıra anlattık hayal dünyasından öte gidemeyen, Düşlerini sevinçlerini… Bağıra bağıra anlattık 16 yaşından bu yana Kuseyri’den başka, Kimsenin göremediği o sureti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar