Skip Navigation Links

CHP gücüne güç katıyor..

CHP adayı, kalabalık ziyaretle gücünü arttırdı

Politika   A+a-

Bir süre önce DP'den istifa eden Hatay eski Milltvekili Hakkı Oğuz Aykut ile TİED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyar ve derneğin basın sözcüsü ve eski DYP'nin ilçe başkanı Kadri Barut, CHP Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek'e yaptığı iade-i ziyarette, 'destek açıklaması'nda bulundu. Hatay eski milletvekili Aykut, "Dürüstlüğüne, şeffaflığına, ayrımsız hizmet yapacağına inandığım için, bu ziyarette; 29 Mart seçimlerinde Dr. Yusuf Civelek'e desteğimi de açıklıyorum. Bu nedenle de O'nun (Dr. Yusuf Civelek'in) yanında bulunuyorum" dedi. Eski DYP ilçe başkanı ve eski Urfa bağımsız Belediye TİED sözcüsü Barut da, "Ben demokrasi aşığıyım. Tek adamlığa her zaman ve sonuna kadar karşıyım" şeklinde konuştu.

Hakkı Aykut: Desteğim; Yusuf Civelek'e
Dün, eski partisi CHP'nin İskenderun'daki ilçe binasına 19 yıl sonra ilk kez giren Hatay eski Milletvekili Hakkı Oğuz Aykut ile beraberindekiler, Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Abdulaziz Yazar, İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek ve ilçe başkanı Nihat Karpuz'un da aralarında bulunduğu grup tarafından, alkışlarla karşılandı. CHP adayı Dr. Yusuf Civelek'in kendisine yaptığı ziyaretlere ilişkin iade-i ziyarette bulunmak için İskenderun CHP'ye geldiğini söyleyen Hakkı Oğuz Aykut, "Dürüstlüğüne, şeffaflığına, ayrımsız hizmet yapacağına inandığım için, bu ziyarette; 29 Mart seçimlerinde Dr. Yusuf Civelek'e desteğimi de açıklıyorum. Bu nedenle de O'nun yanında bulunuyorum" dedi.

'İnsan sadece kendi için çalışmamalı'
Yapılan hizmetler ile hizmet harcamalarının her zaman denetlenebilir ve hesap verilebilir olması gerektiğini, kent halkının da her zaman bunu sorgulaması gerektiğini anlatan Aykut, artık aktif siyaseti düşünmediğinin altını çizerek, şöyle konuştu: "İnsan sadece kendi için değil, toplum için de çalışmalı. Benim de siyasette hedefim yok. Amacım, topluma hizmette katkı sunmak. Ve artık sen, ben yok. Hepimiz bu kentin güzelleşmesi, gelişmesi için çalışacağız."

Barut: Tek adamlığa her zaman karşı oldum
Eski DYP'nin İskenderun ilçe başkanı ve TİED basın sözcüsü Kadri Barut da, iade-i ziyaret kadar, desteklerini açıklama için de ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. "Ben demokrasi aşığıyım. Tek adamlığa her zaman karşı oldum ve sonuna kadar karşı da olacağım" diyen Barut, şöyle konuştu: "CHP Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek'ten umudumuz var. Bu şehirde ayrım değil, bütünlük, kardeşlik istiyoruz. Biz TİED olarak, çocuklarımıza, torunlarımıza pırıl pırıl bir İskenderun'u miras bırakmak istiyoruz. Bunu yapacak olanın da, 'Harun gibi gelip, Karun gibi' gitmesine karşıyız. Harun gibi gelen, Harun gibi de gitmeli..."

'Mührü Yusuf Civelek kıracak'
Kadri Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü: "TİED olarak ilan ediyoruz ki; bizim bu seçimde adayımız Dr. Yusuf Civelek'tir. Benim hangi partiden, hangi yapıdan geldiğimi İskenderunlu'lar bilir. Ama bu seçimde Yusuf Civelek'in yanında, arkasındayız. Askerleri gibi çalışacağız..."
Emeklilerin belediyeden isteminin, insanların ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması olduğunu anlatan Barut, emeklinin kalabileceği huzurevi ile mağdurların sığınabileceği bir sığınmaevinin kentte olmamasının, insanların vicdanlarının mühürü olduğunu gösterdiğini belirtti ve "Bu mührü Yusuf Civelek açacak" dedi ve sandıklar açılana kadar değil, mazbatanın alınmasına kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

"İskenderun'da yeni yönetim anlayışı getirilmeli"
İskenderun'da artık yeni yönetim anlayışının getirilmesi gerektiğinin altını çizen Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar da, "Bu anlayışı adayımız Dr. Civelek getirecek ve kenti daha iyiye, daha güzel yerlere götüreceğiz. Kimse İskenderun'u geriye götüremez. Buna izin vermeyeceğiz. Hedefimiz, ileriye hep birlikte gitmektir. 29 Mart seçimleri de hem bunun, hem de eşit ve ayrımsız hizmetin adresidir" dedi. AKP hükümeti'nin icraatlarını da eleştiren Yazar, üretimin desteklenmediği ülkenin kalkınmasının da söz konusu olamayacağını söyledi.

'Siyaset kavga için yapılmaz'
Hakkı Aykut'u 'Baba Ocağına hoş geldiniz' ifadesiyle kucaklayan CHP İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek ise siyasetin kavga için değil, çağdaşlığa, ileriye gitmek için yapıldığını belirtti ve "Biz de bu yolda, aydınlık ufuk yolundayız. Bu yolda ilerliyoruz. Hiçkimsenin 'hizmet yapsın, ama yesin de' demeye hakkı yoktur. Bu anlayış ve yaklaşım, toplumu çürütür. Bu toplum bu kadar ümidini yitirmiş ki? Asla hayır. Çağdaş İskenderun'u hep birlikte yaratacağız" dedi.

'Oy farkını arttırmalıyız'
Halkın her kesimi ile el ele, kol kola, omuz omuza halay çekip, yerel iktidara doğru gittiklerini belirten CHP ilçe başkanı Karpuz da, "Gün, o gün. İskenderun kilitlenmiş, kenetlenmiş. Hedefe doğru gidiyor" dedi. Rehavete kapılmaması gerektiğinin altını çizen Karpuz, kapı kapı dolaşarak, Yusuf Civelek'in kazandığı seçimdeki oy farkının arttırılması gerektiğini belirtti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet