Skip Navigation Links

“Hedefimiz İlk Sıraya Yükselmek”

17 Mayıs 2017 tarihinde Türk Eximbank ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliği ile düzenlenen İhracatın Finansmanında

“Hedefimiz İlk Sıraya Yükselmek”

Gündem   A+a-

 
17 Mayıs 2017 tarihinde Türk Eximbank ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliği ile düzenlenen İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Kredileri Semineri’nde Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım Mersinli ihracatçılarla buluştu.
 
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç’ın açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Kıvanç, Eximbank kredilerinin ihracatçının can simidi olduğunu belirterek Yıldırım’a bölge ihracatçıları adına teşekkür etti.
 
Mersin’in ihracatın lojistik başkenti olarak anıldığını hatırlatan Kıvanç, “Şehrimizin ve bölgemizin ihracatını mutlaka yukarılara taşımalıyız” dedi.
 
İhracatın Finansmanında Türk Eximbank Kredileri, Uluslararası Krediler ve Eximbank Sigortaları konularının aktarılmasıyla devam eden seminer, soru cevap bölümüyle ihracatçılarımıza, sorunlarına doğrudan ve en yetkili ağızdan cevap bulma fırsatı sağladı.
 
Türk Eximbank’ın ihracata verilen katkı sıralamasında Güney Kore’den sonra ikinci sırada yer aldığını belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hedeflerinin 1. sıraya yükselmek olduğunu vurguladı.
 
İhracatçılarımıza destek vermeyi artırarak sürdüreceklerini dile getiren Yıldırım, ihracatçılara orta ve uzun vadeli kaynak kullandırabilmek için uluslararası fonlardan ve piyasalardan yararlandıklarını söyledi.
 
“Üretim gücünüz ihracata dönüşsün” diyerek ihracatçılara seslenen Yıldırım, bölge coğrafyasında barışın ve huzurun artmasıyla Türkiye sıralamasında ilk 15’te yer alan Mersin ihracatının hedeflenen seviyelere yükseleceğine inandığını belirtti.
 
AKİB üyesi ihracatçılarla daha çok çalışmak istediklerini dile getiren Yıldırım, “Bu toplantı sayesinde daha fazla ihracatçımıza ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
Yıldırım konuşmasına ihracatçılar için ihracat öncesi, satış sonu ve sonrasını kapsayan 28 farklı programları olduğunu aktararak devam etti ve 12 ilde ihracatçıların hizmetinde olduklarını vurguladı.
 
Yıldırım konuşmasında 2017’nin İhracatta Atılım Yılı olduğunu belirterek “Türk Eximbank olarak çalışmalarımızla ihracatın büyümesine her geçen yıl daha fazla katkıda bulunuyoruz, hedefimiz ihracata sağladığımız desteği artırarak 40 milyon dolara çıkartmak” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet