Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kırıkhan'da Dilenci Operasyonu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde polis ve zabıta ekipleri, vatandaşın duygularını istismar

Kırıkhan'da Dilenci Operasyonu

Gündem   A+a-

 
 
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde polis ve zabıta ekipleri, vatandaşın duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik ortak bir operasyon düzenledi.
 
Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde küçük yaştaki çocukları alet edip vatandaşların duygularını istismar ederek dilenen dilencilere yönelik ortak bir operasyon düzenledi.
 
Kırıkhan’ın işlek caddelerinde denetim yapan ekipler, dilencileri birer birer topladılar. Yakalanan 8 dilenci yanlarındaki çocuklarla birlikte Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonda küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilerin Suriyeli uyruklu ve kadın olması dikkat çekti. Zabıta ekipleri tarafından dilencilere Kabahatlar Kanununa göre 91 lira cezai işlem uygulandıktan sonra Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ne götürülerek kimlik tespitleri yapıldı.

Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Zabıta Müdürü Ahmet Mazlum, vatandaşların sokakta daha rahat ve huzurlu dolaşmaları ve vatandaşlarımızın evlerinde dilenciler tarafından rahatsız edilmemeleri, hırsızlık olaylarına maruz kalmamaları için dilencilere yönelik operasyonların Kırıkhan İlçe Merkezinde artarak devam edeceğini belirttiler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş