Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 3 Yaşında

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı, Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin

Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 3 Yaşında

Gündem   A+a-

 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı,  Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin 3. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle Antakya parkında kutlandı.
 
 
Etkinliğe; Hatay İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu TİRYAKİ,  Halk Sağlığı MüdürüDr.Bayram KERKEZ, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Uzm.Dr.Mehmet Onur YÜCEL, Hatay Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. Mustafa ERDOĞAN,Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Müdürü Makbule NUMANOĞLU, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu Hekimi Uzm.Dr.Emine YILDIZGÖREN,Toplun Ruh sağlığı çalışanları, hasta yakınları ve davetliler katıldı.
 
Hatay Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Emine YILDIZGÖREN’in,Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
 
 
“RUHSAL HASTALIKLARLA İLGİLİ BİLİNEN YANLIŞ ALGIYI AZALTMAK İSTİYORUZ
 
Amacımız, ağır ruhsal bozukluğu olan vatandaşlarımızı sağlıklarına kavuşturmaktır. Bu işi hastaları hastaneye yatırmadan yapmaya gayret ediyoruz.
 
Ruhsal sağlığı olan hastaların toplum hayatı içinde geçirdikleri süreyi artırmak istediklerini “En önemli amacımız ise insanlardaki ruhsal hastalıklarla ilgili bilinen yanlış algıyıazaltmaktır. Çünkü insanlar ruhsal hastalıkları olduğu gerekçesi ile işlerinden çıkarılabiliyor. Dolayısıyla hastalarımız, rahatsızlıklarını saklamak zorunda kalıyor” .
Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde bugün itibari ile halen 308 kayıtlı hasta bulunduğuna dikkat çeken Dr. Yıldızgören “Günde ortalama 30hasta muayene oluyor. Burada hastalarımıza bireysel ve grup terapileri uyguluyoruz. Hizmet içi eğitimler veriyoruz. Hastalarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz” dedi.
 
Ayrıca, etkinlikler çerçevesinde Antakya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Üyeleri tarafından el sanatları ve resim sergisi tertip edildi.Sergide keçe ve kabak abajur çalışmaları, tuval çalışmaları, keçe çantalar vb çalışmalar sergilendi.
 
Etkinlik; Toplum Ruh Sağlığı üyeleri ve davetlilerin birlikte halk oyunu eşliğinde halay çekmeleri ve çeşitli ezgi dinletilerinden sonra son buldu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş