Skip Navigation Links

DASİFED, TÜRKONFED İş Dünyası Konseyi'ne Katıldı

Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü TÜRKONFED’in 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi

DASİFED, TÜRKONFED İş Dünyası Konseyi'ne Katıldı

Gündem   A+a-

 
Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü TÜRKONFED’in 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi, 12-13 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin her yerinden iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği konseye DASİFED ve DASİFED’e üye dernekler de katıldı.
 
             Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39.  Girişim ve İş Dünyası Konseyi, bu yıl Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Diyarbakır Radisson Blu Hotel’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Önceki Dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal’ın açılış konuşmaları ile başlayan Konsey toplantısı; Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile bölge iş insanlarını biraraya getirdi.

            Konsey toplantısında TÜRKONFED üyeleri arasında etkin bir işbirliği kurulmasını amaçlayan “Ticaret Köprüsü Görüşmeleri” de yapıldı. Konsey kapsamında, TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliği ile hazırlanan ve Türkiye’de kentler bağlamında gelişim dinamiklerini ortaya koyan “Kent Bölge: Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler-Türkiye’nin Kentlerinden Kentlerin Türkiyesi’ne” raporu da açıklandı. Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serpil Yılmaz’ın moderatörlüğünde, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, TURCAS Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Batu Aksoy ve TÜRKONFED Danışmanı Dr. Haluk Tükel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen panelde ele alınan rapor; sürdürülebilir kalkınmanın bölgesel kalkınmadan başlayacağını kent-bölge ekonomisi çerçevesinde irdelemesi açısından önemli tespitler içeriyor.

            Konsey kapsamında gerçekleştirilen Gala Yemeği’nde, TÜRKONFED çatısı altında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan DASİFED’e yeni üye olan Hatay Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), Akdeniz Tüccarları ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) ve Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) gibi derneklere rozet takıldı. Diyarbakır’da yapılan konseye DASİFED’i temsilen DASİFED Başkanı Mehmet KILIÇLAR, DASİFED Başkanvekili Faruk EKİNCİ, Hatay KAGİD Başkanı Rana ATALAY, DASİFED Denetleme Kurulu Üyesi Hatice Dilek KARADENİZ, DASİFED Genel Kurul Delegeleri Işık NARİN, Yasemin MISTIKOĞLU, Çiğdem KIRAL, Kerem ÖZDEMİR, Yusuf YILMAZ ve DASİFED Genel Sekreteri Onur DÖNMEZER katıldı.

            TÜRKONFED ve İPM’den Kent Bölge Raporu
            TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliği ile hazırlanan “Kent Bölge: Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler-Türkiye’nin Kentlerinden Kentlerin Türkiyesi’ne” raporu, kentler bağlamında Türkiye’nin iktisadi ve idari sorunları üzerinde çalışmak ve çözüm üretmek amacıyla kamuoyuna sunuldu. İki aşamalı bir çalışmanın ilk fazı olan rapor kapsamında Adana-Mersin, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun ve Van şehirlerinde kent-bölge oluşumunun dinamikleri ve potansiyelleri incelendi. Söz konusu kentlerin küresel üretim, tüketim ve dolaşım ilişkilerinden nasıl etkilendiği analiz edildi ve kentlerin potansiyel imkânları ile kısıtları arasındaki makasın nasıl daralacağına ilişkin hipotezler sunuldu. Araştırmanın ikinci ayağı kapsamında bu 12 kentten, belirlenen 4 ya da 5’inde bir çözüm modeli ortaya konması hedefleniyor. Rapor ayrıca, TÜRKONFED ve İPM tarafından hayata geçirilen Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetişim Forumu’nun ilk ürünü olma özelliğini taşıyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet