Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AKİB İNOVATİM’in Avrupa Kapısı Oldu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından

AKİB İNOVATİM’in Avrupa Kapısı Oldu

Gündem   A+a-


Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus “Avrupa Gönüllü Gençlik Hizmeti” kapsamında, ERAPLUS-EVS-CHARTER / 2017-1-TR01-KA110-045515 kodu ileakredite kurum olmaya hak kazandı.
 
Bu akreditasyon ile Erasmus Avrupa Gönüllü Gençlik Hizmeti kapsamında gençlere ilk elden bilgi sağlayacak olan AKİB, aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile Program ülkelerinde gönüllü çalışmak isteyen gençlerin gönderici kurumu olurken, ileriye dönük yurtdışından gelecek olan gençlerin de ev sahibi ve koordinatör kurumu olacak.  
 
AGH Akreditasyonu alan ilk İhracatçı Birliği olan AKİB, bu kapsamda başta İnovatim öğrencileri ve bölgedeki gençlere hizmet etmeyi amaçlıyor. Akreditasyona hak kazanılmasının ardından çalışmaları değerlendiren AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç, “Avrupa Birliği ile ilişkilerin çok büyük önem kazandığı bu dönemde, özellikle ortak çalışmaların yapılması adına çaba gösteren AKİB’in ihracatında da önemli bir paya sahip AB pazarı ile çalışmaların devam etmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
 
Bu kapsamda Avrupa İşletmeler Ağı, Mesleki Eğitim Akreditasyonu, Eurodesk Temas Noktalığı ve Genç Girişimciler için Erasmus Ağı’na dahil olmak için çalışmalarını hızlandıran AKİB, önümüzdeki günlerde hem ihracatçılarına hem de bölgedeki gençlere ve İnovatim’e hizmet etmek için yeni projeler üretmeye devam edecek.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar