Skip Navigation Links

Önceki yapılandırmanızı sakın bozmayın...

Hatay Vergi Diresi Başkanı Nazmi Erol:‘’Önceki yapılandırmanızı sakın bozmayın’’dedi.

Önceki yapılandırmanızı sakın bozmayın...Web
TV

Gündem   A+a-

 Hükümetin önümüzdeki günlerde vergi- SGK borçluları için çıkarma hazırlıkları yaptığı yeni taksitlendirme imkanından bir süre önce 6736 sayılı kanundan yararlanarak borçlarını taksitlendirenlerin kesinlikle faydalanamayacakları belirtildi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ile SGK İl Müdürü Hamit Bal, konuyla ilgili bilgi verdiler.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, 19.8.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunun borçlu mükelleflere getirdiği önemli imkanları anlattı. Erol, 25 Kasım 2016 tarihinde başvurusu biten 6736 sayılı kanun ile borçlarını yapılandıran mükelleflerin Mayıs ayı sonuna ertelenen biriken taksitlerini kesinlikle yatırmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
‘Borçlu mükelleflerimize büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan faydalanan mükelleflerimiz, çıkması beklenen yeni yasadan kesinlikle faydalanamaz. Bu nedenle, Ocak ayından Mayıs’a ertelenen taksitler aksatılmadan ödenmelidir. İlk aşamada taksit ödemeyen ve yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece 6736 sayılı kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklar. Aynı kapsamda peşin ödemek isteyenlere de peşin ödeme indirimi yapılacaktır. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybolur. Biz de artık borçlular için e-haciz yapacağız. Her şeye haciz koyma yetkimiz bulunuyor.’’
Erol, 6736 sayılı yasa ile sunulan büyük imkanı yapılandıran hiç kimsenin kaçırmaması gerektiğini de belirterek, konu hakkında www.gib.gov.tr adresinden ve 4440189 numaralı telefondan bilgi alınabileceğini belirtti.
SGK İl Müdürü Hamit Bal da yaptığı açıklamada aynı çerçevede kamu alacaklarıyla ilgili çıkarılan 6736 sayılı yasanın İşverenlere de büyük kolaylık sağladığını söyledi. Bal açıklamasında, SSK prim borçlarını 2 Ocak 2017 tarihinde ödeyemeyenlerin birikmiş taksitlerini 31 Mayıs’a kadar ödemeleri halinde yapılandırma imkanının süreceğini belirtti.
 
Önceki yapılandırmanızı sakın bozmayın... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet