Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinde Eğitim

Sağlıkta Kalite Standartları ve TKHK Verimlilik Yerinde Değerlendirme Kriterleri Uygulama Rehberi çalışmalarında sağlık tesislerinde standart oluştur

Hatay Kamu Hastaneleri Birliğinde Eğitim

Gündem   A+a-

 
Sağlıkta Kalite Standartları ve TKHK Verimlilik Yerinde Değerlendirme Kriterleri Uygulama Rehberi çalışmalarında sağlık  tesislerinde standart oluşturmak adına "Verimlilik Karne Gösterge Kartları ile Sağlıkta Kalite Standartlarının Analizi" konulu eğitim,  Genel Sekreterliği Toplantı Salonu ve İskenderun Devlet Hastanesi Toplantı Salonlarında iki grup halinde başarıyla tamamlandı.
 
Eğitimin Açılış konuşmasını yapan Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Sebahattin YILMAZ; Sağlıkta kalite Standartları ve TKHK Verimlilik Yerinde Değerlendirme Kriterleri Uygulama Rehberi arasındaki ilişkileri, benzerlik ve farklılıkları burada sizlerle birlikte tartışıp ortak bir sonuca varmak ve alanlardaki çalışmalarda kolaylık sağlamak adına bu eğitimi düzenlemiş bulunmaktayız.
 
Dünyada hasta bakım kalitesinin optimal düzeyde geliştirilmesi, güvenli bir hasta bakım çevresinin yaratılması, hasta ve çalışanlara yönelik risklerin en aza indirilmesi, kalite iyileştirme ve hasta güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla bir dizi hasta ve organizasyonel yapı odaklı kalite sistemi geliştirilmiş ve bu sistemler aracılığı ile sağlık kurumlarının performansları değerlendirilmeye başlanmıştır. Dedi.
 
Türkiye’de sağlıkta kalite çalışmalarının temelleri, 2003 yılında “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında başlatılan çalışmalara dayanmaktadır Ayrıca 2003 yılında başlayan “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın ikinci basamağı olan “Yeniden Yapılanma” ile de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulması, sahada hastane yönetiminin birleştirilmesi, birliklerin oluşturulması ve sözleşmeli yöneticilerin atanması gerçekleştirilmiştir.
 
Sağlık Bakanlığınca 2005 yılında başlatılan sağlık kurumlarında kalite çalışmaları bugün geldiği nokta itibariyle ülkemizde sağlık hizmeti sunan tüm kurumları kapsamaktadır.  Amaç; kamu hastanelerinin, sektörün diğer aktörleri ile rekabet edebilmesi için, verimli işletmeler haline dönüşmesidir.
 
Yapılanma değişikliğine neden olan 663 Sayılı Kanun Hükmünde KararnamedeHastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hasta ve çalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık sürelerle değerlendirmeye tabi tutulur”  maddesi yer almaktadır.
 
İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığına bağlı Verimlilik ve Kalite Yönetimi Dairesi, Kamu Hastane Birliklerinin ve yöneticilerinin kaynak kullanımı ve hizmet sunumunun etkinlik ve verimliliğini değerlendirmek üzere, Dengeli Kurumsal Karne Modelinden yola çıkarak Verimlilik Karne uygulamasına başlamıştır.
 
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Oğuz EKİNCİ,Hatay Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selçuk ÖNTÜRK, Payas İlçe Toplum Sağlığından Dr. Bülent DOĞRU,Filiz DONBALOĞLU (TKHK Verimlilik Değerlendiricisi)Şakir Hakan GÖKŞEN, Emel ÖZDEN KURTMehmet GÜRSEL, Mevlüt KİREN, Cem ÖZKAYA, Cemal BAYAROĞULLARI ve Naime DANAGÖZ konuşmacı olarak eğitimde sunumlarını gerçekleştirdiklerini, iki grup olarak tertip edilen eğitime 302 personel katılım gösterdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar