Skip Navigation Links

Teknoversite Günlerinde HBB Step Platformu Tanıtıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), ikinci yılında teknolojiye dokunmak isteyenleri 2. Teknoversite Günleri’nde buluşturdu.

Teknoversite Günlerinde HBB Step Platformu Tanıtıldı

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), ikinci yılında teknolojiye dokunmak isteyenleri 2. Teknoversite Günleri’nde buluşturdu. Hatay Büyükşehir Belediyesinin de yer aldığı günlerde, HBB adına kurulan STEP Projesi tanıtım standı büyük ilgi gördü.
 
 
Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen 2. Teknoversite Günleri’nin açılışını Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Akademisyenleri, sanayici ve iş adamları gerçekleştirdi.
 
 
STEP PLATFORMU İLE GENÇ NÜFUS KARAR VERME SÜREÇLERİNE DAHİL 
 
OLABİLECEK
 
 
Teknoversite Günleri’nin açılışında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, öğrencilerin yeteneklerinin sergilenmesi amacıyla Teknoversitevizyonunun il adına önemli bir kazanım sağlayacağı düşüncesinde olduğunu belirtti.
 
Başkan Savaş konuşmalarının devamında Hatay’ın geleceği için önemli projeler ürettiklerini, çalışmalarda üniversite gençleriyle beraber hareket etmek istediğini belirterek; “Şehrimizin kapılarını dünyaya açabilmek adına yaptığımız çalışmalar kapsamında Step platformu ve Expo platformu üzerinde yoğunlaştık.  Bu projelerde gençlerimizle beraber çalışıp parlak fikirleriyle şehrimizi en güzel şekilde dünyaya anlatabileceğiz. STEP Platformu sayesinde genç nüfusun çevre planlaması ile ilgili karar verme süreçlerine dâhil olabilecek ve tüm çalışmaların elektronik uygulama üzerinden takip edilebilecekler. Gençlerin Çevre Sorunlarına Toplumsal ve Politik Katılım Platformu (STEP)’e İSTE öğrencilerinin de dâhil olmasını istiyoruz. Hatay’ın geleceğini inşa edecek gençlerin ‘Dağını, ovanı, denizini sahiplen, sev ve sevdir’ düsturuyla hareket ederek uluslararası platformlarda yarışalım.” ifadelerinde bulundu.  
 
HBB STANTI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak yer aldığı STEP projesi üzerinden katılımcıların özellikle çevre ile ilgili konularda görüş beyan edebileceği, ilgi çekmek istedikleri konuların tanıtımını yapabileceği ve bu sayede belediyelerin karar verme süreçlerine dâhil olabileceği konularında stant misafirleri bilgilendirildi. HBB tarafından aktif hale getirilen E-Katılımcılık Platformu ile uygulanan sistem ile halk ilin geleceğine yön verecektir. Uygulanacak bu sistem ile yeni bir döneme adım atılması fikri ise Rektör Dereli başta olmak üzere protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet