Skip Navigation Links

Kapısuyu Mahallesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Samandağ Kapısuyu Mahallesinde Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi, Müze Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün katılımı

Kapısuyu Mahallesinde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gündem   A+a-

 
Samandağ  Kapısuyu Mahallesinde Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi, Müze Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün katılımı ile bölgedeki kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, sit alanları-bu alanlardaki uygulamalar ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıda kaymakam bölgenin 1. Ve 3. Derece arkeolojik sit alanı olmasından dolayı bu alanlarda yapılacak inşaat, tadilat vb. çalışmalarda gelen şikâyetlere kayıtsız kalınmayacağını belirtti. Kaymakam Mahalle merkezinin, yapılaşmanın yoğun olduğu bölgenin büyük bir bölümünün 1. Derece arkeolojik sit alanında kalmasından dolayı bu alanlarda yaşayan vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını; bu sebepten dolayı bu yoğun yapılaşmanın bulunduğu bölgelerdeki sit statüsünün 1. Derece arkeolojik sit alanından 3. Derece arkeolojik sit alanına dönüştürülmesine yönelik taleplerini dile getireceğini belirtti.
Müze Müdürü ise yoğun yapılaşmanın olduğu bölgenin büyük bir bölümünün 3. Derece Arkeolojik Sit alanında kaldığı, bu alanlardaki yapılaşma taleplerinin taraflarına iletilmesi ve uygun görüşleri halinde bu alanlarda bu uygulamanın mümkün olabileceğini belirtti.
 
Samandağ Belediyesi İmar Müdür V. Enver Paşa da 3. Derece Sit alanındaki yapılaşmalara ilişkin taleplerin tarafımıza iletilmesi halinde müze müdürlüğü ile gerekli yazışmaların yapılabileceği ancak henüz tarafımıza bu yönde herhangi bir talebin gelmediğini, 
 
  Bu alana ilişkin Revizyon İmar Plan çalışmalarının sürdüğü, ortalama 2 yıla kadar bu bölgeye ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planlarının tamamlanmasının hedeflendiği,
 
  Bölgedeki 3. Derece Arkeolojik Sit alanına denk gelen yerlerde tadilat, yapılaşma, ruhsat vb. taleplere ilişkin yapılması gerekli iş ve işlemlerin neler olduğuna yönelik gerekli bilgilendirmeleri yaptı.
 
Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden gelen ekipler bölgedeki kaçak avcılık ve avlanan avcılara ilişkin uygulanan cezalara ilişkin bölge halkına çeşitli bilgi verildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet