Skip Navigation Links

Hassalılar Birlik ve Beraberlik Şöleninde Buluştu

Hassalılar,Hassa’da Buluşuyor, adıyla gerçekleştirilen “Birlik ve beraberlik şöleninde bir araya geldiler.

 Hassalılar Birlik ve Beraberlik Şöleninde Buluştu

Gündem   A+a-

 Kırıkhan Hassalılar Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen , Antakya ,İskenderun, G.Antep ve Payas-Öteyüz Hassalılar Derneklerinin  birlikte düzenlediği “1.Hassalılar Birlik ve Beraberlik Şöleni” Hassa 15 Kasım Gürhan Ergüneş parkında gerçekleştirildi.
Hatay Büyükşehir ve Hassa Belediyesi sponsorluğunda yapılan “1.Hassalılar Birlik ve Beraberlik Şöleni”;
Hassa Kanatlı caddesi Söğüt Kahvesi alanından şenlik alanına kadar   Mehteran eşliğinde Protokol ve halkın yürüyüşüyle başladı.
Hatay Büyükşehir Mehteran Bölüğünün  gösterisi  ve seslendirdiği bir birinden güzel kahramanlık türkü ve marşları Hassa halkını coşturdu.
 Hassa özlemini  yüreğinde taşıyan gurbetteki Hasslılarla, sıladaki Hassalıların buluşup kaynaştığı şölende yoğun katılım sağlandı.
     Hatay Ak parti Milletvekili  H.Bayram TÜRKOĞLU, Hatay Büyükşehir Başkan Vekili Serdar Güven,Hassa Kaymakamı Yusuf Turan,Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan,Kırıkhan Belediye Başkanı  Ayhan Yavuz, Hassa Eski Belediye Başkanları, Hassa’nın Hayır Sever İş Adamı Sabit Eren, Adana’daki Kırıkhan Dişçileri Temsilcisi ve Hacılar Köy Ağası Dr.İbrahim Kocacık, Kırıkhan, Antakya, İskenderun, G.Antep ve Payas –Öteyüz Hassalılar Dernekleri  Yönetimi, Siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve geniş halk topluluğu katıldığı Hasslılar Birlik ve Beraberlik şöleni gün boyu neşe ve coşku  içerisinde gerçekleşti.
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldığı konuşmalarda,
“Hassa’nın eğitim, sosyal ,kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesi ve ilerlemesi hususlarında yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Dışardaki Hassalıların ve Hassa’da oturanların memleketine hizmet etme yolunda birlik ve beraberlik bağlarının geliştirilmesi konusunda ,   görev ve sorumlukları ifade edildi. Hassa Organize Sanayi ve Hassa Tüneli projelerinin geldiği son aşama siyasi muhatapları tarafından dile getirildi.Bu tür organizasyonların Hassa ve Hassalı’ya katkı sağladığı belirtilerek önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve uzun süreli etkinliklerin yapılması hususlarında fikir birliğine varıldı.
Yöresel sanatçılarının insanların gönül dünyasına hitap ettikleri yöresel türküler ve kahramanlık şiirleri şenliğe ayrı bir tat kattı. Ulusal sanatçı Gökhan Güney’in birbirinden güzel şarkıları Hassa Halkını adeta coşturdu.
   Katılımcılara, yalnızca Hassa’da yapılan Çam bardağı ,üzüm pekmezi ve bağ yaprağının hediye edilmesi ve plaket takdiminin ardından , şenlik sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet