Skip Navigation Links

Samandağ-Antakya Çevre Yolu Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Şubat ayının başında inşaatına başlanan 22 kilometrelik Samandağ Antakya Çevre yolunun Şu anda 7 kilometrelik olan Sutaşı - Çevlik etabının yapımı tüm

Samandağ-Antakya  Çevre Yolu Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 
Şubat ayının başında inşaatına başlanan 22 kilometrelik Samandağ Antakya Çevre yolunun Şu anda 7 kilometrelik olan Sutaşı - Çevlik etabının yapımı tüm hızıyla devam ediyor.
 
Çevre yolunda toplam 30 yeni menfezin 22 tanesinin yapımının tamamlandığı belirtildi. konuyla ilgili görüştüğümüz çevre yolu ihalesini alan Ünitek Firma Sahibi İnşaat Mühendisi Necdet Telsaç şunları söyledi. “ Şu anda ekipmanlarımız  altyapı olarak önce menfezleri yapıp ardından taş dolgu işlemlerini sürdürüyor. 7 kilometrelik Sutaşı – Çevlik etabının 6 Kilometresinin altyapı işlemleri tamamlandı. Kalan 1 kilometrelik bölümde sit alanı bulunduğundan bu konudaki resmi işlemlerin bitirilmesini bekliyoruz. Ayrıca okul güzergahlarının  olduğu bölümlerde okulların tatil edilmesinden sonra tamamlayacağız. Sutaşı – Çevlik etabının stabilize işlemlerini Temmuz ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, Samandağ – Antakya yolu Karaçay köprüleri arasındaki mesafede çalışmalar başladı. Bu çalışmalarımız ekim ayına bitecektir.” Dedi. Telsaç, çalışmalar sırasında kurum veya vatandaşlardan kaynaklı herhangi bir problemin olup olmadığı ile ilgili sorduğumuz soruya şu şekilde cevap verdi “ Çalışmalara başladığımız günden beri şu ana kadar vatandaşlardan kaynaklı ciddi bir sorunumuz olmadı. Bu konuda Samandağ halkına duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçe Kaymakamlığı ve Samandağ Belediyesi ile bu konuda koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaların planlanan tarihte bitirilmesi için firma olarak tüm olanaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya büyük çaba harcıyoruz.”
 
ÇEVRE YOLU İÇIN YOĞUN ÇABA GÖSTERDILER
 
İlçemizin yaklaşık 30 yıllık kanayan yarası olarak bekleyen Çevre yolunun bitirilmesiyle beraber hem şehir içi trafik rahatlayacak hem de ağır tonajlı araçların şehir içinden ve ara sokaklardan geçerek yollara ve çevreye zarar vermesi engellenecek. Çevre yolu ihalesinin yapılması ve yapımının hızlanmasında başta ilçe Kaymakamı Cahit Çelik, Hatay eski Valisi Ercan Topaca ve Belediye Başkanı Mithat Nehir’in yoğun çabaları olduğu bilinmektedir. Özellikle ilçe kaymakamı Cahit Cahit Çelik’in çevre yoluyla birlikte Çevlik – Arsuz yolunun yapılması konusunda da girişim ve çabaları kamuoyu tarafından takdir görmekle birlikte, Samandağ halkı bu çabaların olumlu sonuçlanmasını dört gözle bekliyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet