Skip Navigation Links

Kırıkhan'da Arapça Tabelalar Zabıta Tarafından Kaldırıldı

Kırıkhan ilçe merkezindeki dükkanlarda Arapça yazılı olan tabela ve afişler Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülerek

Kırıkhan'da Arapça Tabelalar Zabıta Tarafından Kaldırıldı

Gündem   A+a-

 
Kırıkhan ilçe merkezindeki dükkanlarda Arapça yazılı olan tabela ve afişler Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı ve bundan sonra ilçede Arapça tabela kullanılması yasaklandı. 
Kırıkhan ilçemizde sayısı gittikçe artan Suriyeli nüfusa hitap etmek için birçok işyeri tabelalarında Türkçe ile beraber Arapça da kullanır oldu. Suriyeli vatandaşların açtığı işyerlerinde ise tabelalar tamamen Arapça olarak yazılıyor. 

Kırıkhan Belediyesi bugün önemli bir çalışma yaparak Türkçemize sahip çıktı. Başkan Yav uz konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“İlçemizde Suriyeli esnaflarla birlikte kendi esnaflarımızdan da Suriyeli kardeşlerimizin dikkatini çekmek için dükkanlarında yaptırarak astıkları Arapça tabelalar mevcuttu. Bu da ilçemizde hem görüntü kirliliğine hem de Türkçe'mizin ve kendi öz değerlerimizin kaybolmasına sebebiyet veriyordu.

Kırıkhan Kaymakamlığında yapılan Suriyeli Sığınmacıların durumları ile ilgili değerlendirme toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Belediye zabıta ekiplerimiz bugün itibarıyla işyerlerini dolaşıp işyeri sahiplerine gereken açıklamaları yaparak görüntü kirliliği oluşturan tabelaları ve afişleri anında söktü. Büyük tabelaların sökülmesi içinuyarılarda bulunuldu.
 
İlçemizde bizlerle birlikte yaşayan Suriyeli kardeşlerimize kendi örf, adet ve göreneklerimize  daha hızlı adapte olmalarını sağlamak ve Türkçemizi kendi ülkemizde değerleriyle birlikte yaşatmak amacıyla ilçemizde yaşayan ve Kırıkhan’da işyeri açmak isteyenlerbundan sonra tabelalarını Türkçe olarak yaptırıp asmaları gerekiyor.” Dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet