Skip Navigation Links

' Birbirimiz için umut olacağız'

CHP Milletvekili aday adayı Ayhan Kara Meydan Köyü'ne gerçekleştirdiği ziyarette yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

Politika   A+a-

<a"" align="top" src="http://www.yukleresim.com/images/57120242559353378767.jpg" />

CHP Milletvekili aday adayı Ayhan Kara Meydan Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyarette yoğun bir ilgiyle karşılaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Kara halk toplantıları zincirine Meydan Köyü’nü de ekledi. Halkla bir araya gelmeye özen gösteren aday adayı Kara halkın ilgisine müteşekkir olduğunu beyan ederek konuşmasına başladı.
Ayhan Kara toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: Buraya gelmeden önce her gün yaptığım gibi gazetelerimi okudum sonra bana gelen elektronik postalara baktım.On sekiz yaşında bir gencimizin,bir kardeşimizin yazdıklarını sizinle paylaşmak istiyorum: ‘Işığı sönmekte olan geleceğimizi karanlıktan aydınlığa çıkaracağınıza inanıyorum.’ Kardeşimizin yazdıklarına hem üzüldüm hem sevindim. Umutsuz bir tabloyla karşı karşıya kaldığını düşündüğü için üzüldüm ama mevcut durumu bu yaşta idrak etmiş ve bizi bir umut olarak görmüş olduğu için de sevindim. Genç kardeşimi de sizleri de asla hayal kırıklığına uğratmayacağım. Birbirimiz için umut olacağız.Birlikte mücadele edeceğiz ve genç nesillerin hayatlarının güzelliklerle dolu olmasını sağlayacağız. Memleketimizin içinde bulunduğu durum hepimizin malumudur. Gün birleşme günüdür. Sizleri CHP çatısı altında birlik olmaya ve önümüzdeki seçimlerde partimizi iktidara taşımaya davet ediyorum. Birleşelim, güçlenelim, değiştirelim. Atatürk’ün, Cumhuriyet ve laikliğin ne şekilde algılanmaya çalışıldığı ortada. Bugün itibariyle mevcut hükümetten kurtuluşun tek yolu CHP’nin iktidar yürüyüşüdür.
 

Partimiz büyük bir değişim ve yenilenme hamlesi içindedir. Bu yenilenme sürecine bizler de katkı sağlamak zorundayız. Sizleri yüksek sesle düşüncelerinizi dillendirmeye davet ediyorum. Kimlerin sizleri mecliste temsil etmesini istediğinizi, kimlerin gözünüzde kredisini tükettiğini yüksek sesle dillendirin zira istek ve talepleriniz genel merkez tarafından duyulacaktır. Seçim listelerli askıya çıktığında kontrol edelim,yazılmayan,kaydı geçmeyen tek bir vatandaşımız kalmasın.Önümüzdeki seçimlerde her oy altın değerinde.Referandumda halkımıza bilgi verdik,neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini izah ettik.Sayın Kılıçdaroğlu’nun Antakya mitingine Samandağ’dan 1500 kişiyi taşıdık.Neticede Hatay ‘Hayır’dedi.Bundan dolayı çok mutluyum. Daha önce Tekebaşı ve Meydan Köyü’nde kurulmak istenen Rüzgar Enerji Santralleri konusunda yanınızda olduk, sizlerle birlikte mücadele ettik, topraklarımızı, tarlalarımızı ve ekmeğimizi birlikte koruduk. Bugün üzülerek görüyorum ki santral kurma girişimleri son bulmamış.1/25000’lik şehir planında Tekebaşı ve Meydan Köyü’nde dokuz adet rüzgar tur bine dikme planları tekrar raftan inmiş.Hep beraber Samandağ kaymakamını,sayın valimizi ziyaret edelim ve derdimizi anlatalım.Ekmeğimize sahip çıkalım.
Daha sonra mevcut ve eşsiz turizm potansiyelinin nasıl kullanılması gerektiğine ve bölge turizminin gelişmesine nasıl katkılar sağlayacağına değinen Kara memleketine hizmet dışında bir çabasının olmayacağına dile getirdi.
Bir soru üzerine mevcut delegasyon sistemini eleştiren Kara:Beş bin nüfuslu bir yerleşim biriminin sıfır delegesi varken Yeni Mahalle ve Tekebaşı’nda aynı evden üçer delegenin olmasının manidar ve adaletten uzak olduğunu düşünüyor ve bu gerçek göz önüne alınmadan yapılacak bir ön seçimin sağlıklı bir sonuç verebileceğine inanmıyorum.Ayrıca bugüne kadar demokrasinin D’sinden bahsetmeyen bazı siyasetçilerin bugün demokrasi aşklarının depreşmiş olmasına da anlam veremiyorum.Ben başından beri tek çözümün demokrasi olduğunu söyleyenlerdenim ama bunun alt yapısının sağlıklı olması lazım.
Daha sonra söz alan Meydan Köyü Muhtarı Erdal Sertel, Ayhan Kara’yı ne olursa olsun destekleyeceğini ve yenilikten yana olduğunu belirterek Artık yeni yüzler görmek istediğini ifade ederek “Daha önce bu köyden CHP’den aldığı oylarla bir yerlere gelenler hiçbir zaman bu köy halkının sorunlarını dinlemeye gelmedi. Ayhan Kara’dan başka kimse gelmedi. Bu köyün 2 bin oyu var. Daha önceki seçimlerde köyümüze vaatte bulunanlar hiçbir sözünü tutmadı.
Bu köyün en büyük sorunu hazine arazilerinin kullanıcılarına tapulanması gerektiğine değinen muhtar sözlerine şöyle devam etti: Dedelerimizden kalan ve bugün ekip biçtiğimiz toprakları hazine malından çıkarmak istiyoruz. Bu soruna ve köyün diğer sorunlarına Ayhan Kara’nın eğileceğine inanıyoruz ve artık yeni yüzler görmek istiyoruz.
Hınca hınç dolu salondan halkın alkışlarıyla ayrılan Kara seçim propagandasını sürdüreceği diğer köy ve beldelere doğru yola koyuldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet