Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’lı Şair ve Yazarların Birlik Gecesi...

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği (HAŞYAD) İskenderun Temsilciliği tarafından düzenlenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, geceye ka

Hatay’lı Şair ve Yazarların  Birlik Gecesi...

Gündem   A+a-

 
Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği  (HAŞYAD) İskenderun Temsilciliği tarafından  düzenlenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, geceye katılan Yazar, şair ve ozanlarda söyledikleri şiir ve türkülerle geceye ayrı bir renk kattılar.
 
Türk Örf ve adetlerin yaşatılmasında ve bir sonraki nesle ulaştırılmasında o ülkenin yazarları, şairleri, bestekarları çok önemli yer tutmaktadır. Hatay’da bu kültürü yaşatmak için yoğun çaba sarf eden Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği düzenledikleri gecelerde bu kültürü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyorlar.
 
HAŞYAD İskenderun Temsilcisi aynı zamanda bölgemizde yetişen başarılı şairlerimizden Eşref Türkeri’nin yoğun gayret ve çabaları ile ‘Birlik Gecesi Şiir Şöleni’ düzenlendi. Şölene Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı, MHP Kadın Kolları Başkanı Emel Sönmez, İskenderun Eczacı Teknisyenleri Başkanı Cemal Çelik,  davetler, şairler ve yazarlar katıldılar.
 
Gecede bir konuşma yapan HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Şair Yazar, Eşref Türkeri, “Birlik Gecesi Şair dinletimize hepiniz hoş geldiniz. Bu gecelerin düzenlenmesindeki amacımız,  Yazarlarımıza, şairlerimize ozanlarımıza sahip çıkmak ve çıkılmasını sağlamaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin. Kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiğimiz böylesi anlamlı, manevi havası yüksek, duyguların sel olduğu gecelerimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile şairlerimize ve yazarlarımıza daha fazla imkan ve zemin verilmesini  temenni ediyorum” dedi. Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı  Ali Parlak, başta olmak üzere  Şair Eşref Türkeri ve diğer şair ve yazarlar gecede okuduğu şiirler, Türkü ve dinletilerle  davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar.  Duygu selinin yaşandığı Gecenin sonunda  HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Eşref Türkeri tarafından  Payas Belediye Başkanı Bekir Altan adına Cafer Türkseven’e plaket verilirken, geceye katılan şair ve yazarlara da teşekkür belgeleri dağıtıldı. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar