Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Anıl Abacı'dan CHP'ye 1200 Kişilik Katılım

Hatay'ın tanınmış simalarından başarılı genç işadamı Anıl Abacı önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi'ne Güç Aktarım Töreni düzenlendi.

Politika   A+a-

Anıl Abacı’dan CHP’ye 1200 Kişilik Katılım
Hatay’ın tanınmış simalarından başarılı genç işadamı Anıl Abacı önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Güç Aktarım Töreni düzenlendi. Törende 1200 kişinin üyelik başvurusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ile resimlerinin bulunduğu dosya İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu’na Abacı tarafından teslim edilirken, Anıl Abacı önderliğinde gerçekleyen katılımın bugüne kadar Hatay’da gerçekleşen en kalabalık katılım olduğu ileri sürüldü.


İskenderun Memo Restoran’da düzenlenen törene, belde belediye başkanları ile çoğunluğu kadınlardan ve gençlerden oluşan yüzlerce kişi katıldı. Salon kalabalığa yetmeyince onlarca kişi töreni ayakta takip etmek zorunda kaldı. Anıl Abacı’nın yaptığı etkili konuşma beğeni toplarken, konuşmaların ardından temsili olarak bir grup vatandaşa rozetleri belde belediye başkanları ve CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu tarafından takıldı.

Rozet takma merasimi sırasında elinde rozet olmayan İlçe Başkanı Çolakoğlu, genç işadamı Kazım Yıldız’a yakasından çıkardığı rozeti taktı.
Anıl Abacı rozet takma merasiminin ardından 1200 kişinin nüfus cüzdan fotokopileri, resim ve üyelik başvuru dilekçelerinin bulunduğu dosyayı İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu’na verdi.
Genç İşadamı Anıl Abacı’nın siyasete adım attığını ortaya koyan CHP’ye Güç Katma Töreni, yüzlerce kişilik destekle yakında milletvekilliğine aday adayı olacağı izlenimini yarattı.
Anıl Abacı’nın konuşmasında özellikle CHP’nin iktidar yürüyüşüne güç aktarımı desteği ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere ilişkin ifadeleri bir yana, milletvekilliğine aday adaylığı hususuna değinmemesi şaşırttı.

Anıl Abacı konuşmasında şöyle dedi:

Bilinmelidir ki bugün Hatay’da 1200 üye kaydıyla bir ilk olmayı başarıyoruz. Bu şerefe, bu mutluluğa sizlerle beraber erişiyoruz. Burada toplanmamıza sebep olan şüphesiz Cumhuriyet Halk Partisinin değişim rüzgarıdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nuun göreve başlaması ile birlikte başlayan değişim rüzgarlarının ve kendilerinin yaydığı pozitif enerji, yarattığı güven duygusu hepimizi cesaretlendirmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına girmemizi teşvik etmiştir.

İnanıyorum ki, ben ve sizler hayal ettiğimiz ve özlediğimiz yenilikçi, genç, dinamik, adaletli, sadece ülke ve millet menfaatini düşünen, kendi seçmenine partinin her kademesinde görev alan özellikle bay ve bayan bütün gençlere, yeni nesillere(ki partimizin bunlara çok ihtiyacı var) sahip çıkan ve sizlerle yeniden güçlenecek olan bir Cumhuriyet Halk Partisinde yer alıyor olacağımızdan hepimiz mutluyuz, umutluyuz ve coşkuluyuz. Öyle değil miyiz arkadaşlar? Coşkulu muyuz arkadaşlar?

Ülkemizde son günlerde yaşanan siyasal ortam hepinizin malumudur. Demokrasi ve özgürlük adına, yurttaşlarımızın refahı ve kalkınması için, etkili bir şekilde çaba harcayan, bu denli cesur ve güçlü muhalefet yapan, iktidarın tüm yanlış uygulamalarını, hatalarını, ayıplarını, yolsuzluklarını ortaya çıkaran ve de bu konularla, milletini aydınlatan, gerçeği görmemizi sağlayan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhuriyet Halk Partimize şimdi sahip çıkmayacağız da ne zaman sahip çıkacağız? Şimdi destek olmayacağız da ne zaman destek olacağız öyle değil mi arkadaşlar? Evet, zaman bu zamandır. Bakınız arkadaşlar, iktidar kendi düşüncelerini bize dikte etmeye çalışıyor, hürriyetimizi kısıtlamaya çalışıyor, onlara biat etmeye zorluyor. Oysaki biz Mustafa Kemalin çocuklarıyız Mustafa Kemal’in, öyle değil miyiz arkadaşlar?

Şairin dediği gibi, “ben ezelden beridir hür doğdum, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.” Susmayacağız arkadaşlar, Cumhuriyet halk partisine sizlerle güç katmaya devam edeceğiz.
 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar