Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yıldızlarla Oda Müziği” Konseri MMK Metalurji Sponsorluğunda...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali bu yıl 45. yaşını kutluyor.

“Yıldızlarla Oda Müziği” Konseri  MMK Metalurji Sponsorluğunda...

Gündem   A+a-

 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali bu yıl 45. yaşını kutluyor. Tam 45 yıldır İstanbullu sanatseverleri klasik müziğin en iyi ve en yeni örnekleriyle buluşturan, 3.000’e yakın gösteride 3,5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl “sıradışı” bir programla 29 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Festival bu yıl "Sıradışı" temasıyla müzikseverlere, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler, disiplinlerarası çalışmalar, multimedya öğelerinden yararlanan yapımlar , farklı dönemler ve müzik türleri arasında etkileşim kuran performanslarla yepyeni konser deneyimleri yaşatacak bir program sunuyor.
Festivalin bu yılki programında yer alacak olan “Yıldızlarla Oda Müziği”konseri  MMK Metalurji sponsorluğunda gerçekleşecek.
 
Herbiri kendi alanında sayısız başarılara imza atmış dünyaca ünlü  müzisyenler  olan Tedi PAPAVRAMI , XAVIER PHILLIPSve François-Frédéric GUY‘dan oluşan topluluk , 45. IKSV Müzik Festivali için biraraya geldi.
 
3 önemli sanatçıyı biraraya getiren konser, 13 Haziran 2017 , Salı günü Süreyya Operası’nda 3 senedir sanata destek olan MMK Metalurji sponsorluğunda hayat bulacak.
 
Tedi Papavrami’yi eşsiz kılan ve onu az bulunan türde bir müzisyen yapan şey yüksek sanatsal ve entelektüel standartlarının yanı sıra sınırların ötesine duyduğu ilgidir.
Arnavut kemancı 11 yaşındayken Fransa hükümetinden aldığı bursla Paris Konservatuvarı’nda okumak üzere Fransa’ya taşındı; 15 yaşına geldiğinde eğitimini tamamlamıştı. Sonrasında çeşitli uluslararası yarışmalarda ödül kazanan Papavrami 1990’larda solistlik kariyerine adım attı.
 
 
XAVIER PHILLIPS
Birçok uluslararası ödül kazanan Parisli viyolonselci Xavier Phillips, Rostropovich Yarışması’ndaki performansıyla Mstislav Rostropovich’in dikkatini çekerek usta viyolonselcinin yönetiminde Washington Ulusal Senfoni, New York Filarmoni ve bir yıldan az zaman sonra da Chicago Senfoni eşliğinde çalmak üzere davet almıştır. Phillips o günden bu yana dünyanın önde gelen konser salonlarında Mariinsky Orkestrası, Paris Orkestrası, Berlin Senfoni, BBC İskoç Orkestrası, Suisse Romande Orkestrası, La Scala Filarmoni ve Houston Senfoni dâhil seçkin orkestralara konuk olmuştur. Eklektik ve farklı diskografisi eleştirmenlerin beğenisini kazandığı gibi çeşitli ödüller de almıştır. 2015 yılında Dutilleux’un Tout un monde lointain eserini Seattle Senfoni eşliğinde kaydettiği albümüyle ve ayrıca Yılın Sanatçısı kategorisinde Grammy Ödülleri’ne aday gösterilmiştir.
 
 
FRANÇOIS-FREDERIC GUY
François-Frederic Guy, 1999 yılında Paris Orkestrası ve 2000 yılında Luzern Festivali’nde Londra Filarmoni eşliğinde verdiği ilk konserlerden bu yana kendi kuşağının en etkileyici piyanistlerinden biri olarak isim yaptı. Dünyanın dört bir yanında Philharmonia Orkestrası, BBC Senfoni, Münih Filarmoni, San Francisco Senfoni, Zürih Tonhalle Orkestrası ve Seul Filarmoni gibi seçkin orkestralarla Esa-Pekka Salonen, Bernard Haitink, Dani Harding, Neeme Jârvi ve Michael Tilson Thomas gibi şefler yönetiminde konserler verdi. Konuk olduğu festivaller arasında La Roque d’Antheron, Varşova Chopin Festivali, Bonn Beethoven Festivali, Monte-Carlo Printemps des Arts ve Cheltenham Festivali sayılabilir. Alman romantiklerinin ve hepsinin üstünde Beethoven’i önde gelen yorumcularından biri kabul edilen sanatçı, 2008 yılında bestecinin 32 sonatının tamamını ve 5 konçertosunu kaydettiği ve konserlerinde seslendirdiği kapsamlı bir Beethoven projesine girişmiştir. François- Frederic Guy, Tedi Papavrami ve Xavier Phillips ile düzenli olarak Beethoven’in oda müziği eserlerini seslendirmektedir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş