Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dudu : İskenderun Bir Cumhuriyet Kenti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu;

Dudu : İskenderun Bir Cumhuriyet KentiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi.
Referandum süreci boyunca gece gündüz demeden çalışan tüm partililere ve ‘Hayır’ diyen tüm İskenderun halkına teşekkür eden Milletvekili Dudu, “İskenderun bir Cumhuriyet kenti olduğunu bütün Türkiye’ye ispat etti. Onun için İskenderun halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kampanya boyunca büyük emek veren, özveriyle çalışan CHP örgütlerine, il ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları üyeleriyle partililerin de katılım gösterdiği toplantıda konuşan Milletvekili Dudu, referandum sonucunu değerlendirdi.
Milletvekili Dudu’dan önce kısa bir konuşma yapan İlçe Başkan Vekili Fatin Bereketoğlu, başkan Yusuf Mansuroğlu’nun izinde olduğundan dolayı kendisinin vekalet ettiğini belirterek Milletvekili Dudu ve partililere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
16 Nisan’da Cumhuriyet tarihinin en önemli oylamasını yaptıklarını ancak istenilen sonucun çıkmadığını ifade eden Milletvekili Dudu, “Bu referandum bir parti meselesi değildir, Türkiye’nin geleceği meselesidir dememize ve bu yönde yürümemize, tüm stratejimizi bu yönde kurmamıza rağmen ne yazık ki istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Çünkü karşınızdaki cephe zaten kavgaya, kutuplaştırmaya, ayrıştırtmaya alışmış ve buna devam ettiler. Önemli oranda da bunu sağladılar. Yani insanlar bilerek evet oyu vermediler. Birisi, ya da bir parti istediği için, bu doğrultuda iradelerini ortaya koydular” dedi.
Milletvekili Dudu: ‘Hukuk Çerçevesinde Tüm Yola Başvuracağız’
Referandum sonuçlarının çok tartışmalı ve şaibeli olduğunu söyleyen Milletvekili Dudu, “YSK tarafından asla hukuka sığmayan bir karar alındı. Hala da bu kararın arkasında durmaya devam ediyor. Biz CHP olarak Danıştay’a başvuru yaptık. Danıştay’dan reddedilir ise Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Hukuk içerisindeki her türlü yola başvuracağız. Bu milletin iradesinin göz göre göre çalınmasına, hukuk çerçevesinde mücadele ederek asla izin vermeyeceğiz.
16 Nisan’da çok değerli bir şey elde ettik. Her siyasi görüşe mensup, her etnik kökenden, her inançsal temelden insanlar bir araya geldi ve her türlü antipropagandaya rağmen, Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’yi, gelecek kuşakları, bir tek adamın iki dudağı arasına, sadece onun iradesine teslim etmemek için %49 bir araya gelerek buna ‘Hayır’ dedi. Bu çok değerli bir şey! Hileyle, hurdayla, kıl payı bu seçimi kazanmış olabilirler ama bu %49’un gücünü çok iyi gördüler ve biliyorlar. Türkiye’nin 100 yıllık rejimini değiştirmeye yönelik önemli bir adım atıldı ama henüz tamamlanmadı. Bu süreç 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle tamamlanacak. Yani mücadele bitmedi ve asıl mücadele 2019’da olacak. Ben inanıyorum ki, 2019’da bu %49 çok daha büyüyecek ve önce cumhurbaşkanlığını alacağız ardından ise bu devleti yeniden eski rejimine yani parlamenter siteme geri kavuşturacağız” açıklamasında bulundu.

Milletvekili Dudu: ‘Bu %49 Bizim Oyumuz Değil’

‘%49 şunun oyu, bunun oyu deniliyor’ Referandumun öncesinde ne söylediysek hala arkasındayız diyen Milletvekili Dudu, “O günde demiştik, bu parti meselesi değil bugün de diyoruz. Bu % 49 bizim oyumuz değil. Bu %49 bir amaç için bir araya geldi. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu %49 daha da büyüyerek, ülkenin geleceğine sahip çıkacak. Hatta bu güç birliği, yerel seçimlere de yansıyacak.” dedi.
 
 
 
Dudu : İskenderun Bir Cumhuriyet Kenti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş